... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

comel
Autor témy
Auto: e36 coupe
Kraj: Prešovský

nejde zaradit rychlost

Piatok, 25. Apríla 2014, 08:46

Caute ide o e36 M44B19 318is

Mam problem nejdú mi hádzať rýchlosti počas bežiaceho motora ak sa motor vypne rýchlosti idú normálne akurát 5ka ma väčší odpor ako pred tým ale je to v norme

Všetko začalo keď som menil spojku kúpil som sadu SASCH (lamela, ložisko, pritlačak) spojka sa menila lebo šmýkala nad 3500 otáčky

Prevodovka sa dala dole a kolík vid obrázok bol zlomený tak som kúpil novy:
Obrázok
Podľa štítku na prevodovke som kúpil aj novy olej a vymenil

Všetko sa poskladalo a hopsa nejde radiť spojka zaberá pekne odspodu vôbec nie je problém vymenil som aj brzdovou a odvzdušnil spojkový valček ale nepomohlo

Znova som to rozobral a lamelu som mal naopak tak som to poskladal že bude pokoj no zasa uplne to iste žiadna zmena

Tak nevie niekto poradím čím to je? Bol som sa povoziť počas jazdy sa smerom hore sa da radiť celkom pohode okrem 5ky a na 3ke strašné niečo hučí

Chcem skúsiť vymeniť prevodovku lebo jednu ešte mam doma

Stretol sa niekto s niečím takým? Za každú radu dik

patykonz
Auto: E36 325tds Touring
Kraj: Nitriansky

Re: nejde zaradit rychlost

Piatok, 25. Apríla 2014, 08:52

ja som mal to iste zlomene tak sa to vymenilo,tyzden nato my padol spojkovy pedal.pomocny spojkovy valcek co je dole v prevodovke kde sa to odvzdusnuje prepustal kvapalinu.kupil som novy vsetko ok. nedal si naspat nahodou na prevodovku paku? nic ine ma nenapada

sašo
Kraj: Banskobystrický

Re: nejde zaradit rychlost

Sobota, 17. Mája 2014, 12:54

ja som mal tento istý problém, vypnutý motor dalo sa radiť, zapnutý ani za boha, odniesol som do servisu, vymenili mi spojkový valček a už bolo všetko super, ale najprv mi v servise vraveli že to môže byť spojka, výtlačené ložisko alebo prítlačák.
e36 318is coupe
renault r5 ( 1975 )
ex e34 525tds
ex e36 316 compact
ex vw mk2 GTD
ex vw mk2 GTI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných