... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
majro
Autor témy
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

e36 - problem s centralom a alarmom

Pondelok, 28. Októbra 2013, 17:36

zdravim, stala sa mi vec, prisiel som k autu, a neslo otvorit DO, kukam, ze asi slaba baterka uz, nevadi, otvorim klucom.. otvorim auto, hned zacalo blikat jak utrhnute a aj alarm(sirenu mam odpojenu takze bolo ticho), pozeram ze parada, zavrel som dvere, zamkol, a auto stale s islo svoje.. ponahlaal som sa, tak som otvoril a strcil kluc do zapalovania, otocil do polohy 2, a auto uz zrazu doblikalo, zamklo :D pozeram ze nejaky mod proti zlodejom :D nastartovalo hned, odomkol som si a fungoval dalej.. s autom ziaden problem, otvaral som ho klucikom a aj zamykal, kedze som bol v tom, ze v DO je baterka ko.. kupil som novu baterku s vedomim, ze problem zmizne.. vymenil som, krasne silno uz aj kontrolka na kluci davala signaly po stlaceni, ale s autom to nic nerobilo..

takze otazka: preco nefunguje central ?

dalsia vec, vsimol som si to az teraz, ked som zamkol klucmi, tak som postrehol, ze ani kontrolka alarmu neblika..

otazka cislo 2: wtf ?

zeby nieco s imobilizerom alebo niecim obdobnym ? z elektriky som uplny pavian, takze by som potreboval poradit, co s tym, ci to treba nejak cez diagnostiku nahodit alebo co..

dakujem za pripadne rady :)
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Re: e36 - problem s centralom a alarmom

Pondelok, 28. Októbra 2013, 18:02

Zdravím, alarm sa ti spustí to je jasné lebo keď neotvoríš auto DO tak nemáš ako dekativovať alarm. Preto začal no u teba zrovna nie ale inde húkať. Takisto ani nebliká kontrolka lebo alarm sa aktivuje tiež cez DO takto je vlastne vyradený z prevádzky. Pravdepodobne sa ti odpároval kľúč od auta takže ho treba spárovať tu je postup dúfam že pomôže :wink:

Na e36 som zas našiel že platí toto:
čas na sekvenciu je 45 sekúnd
1. otvoriť auto kľúčom otvoriť kufor sadnúť na miesto vodiča zavrieť dvere
2. 5x do 10 sekúnd vypnúť zapnúť zapaľovanie do polohy 2 tak aby svietili budíky neštartovať! (mala by blikať ledka alarmu)
3. otvoriť a zavrieť vodičove dvere
4. stlačiť hociktorý gombík na kľúči mala by prestať blikať ledka alarmu

Ja na e39 a na e46 a Range Roveri mám overený tento postup:
1. otvoriť normálne kľúčom v zámke sadnúť dnu VŠETKY okná dvere zavreté.
2. na max 5 sekúnd otočiť kľúč do polohy 1
3. vytiahnuť stlačiť a držať tlačidlo zatvorenia
4. do toho 3x stlačiť otvorenie
Auto by sa malo samé zavrieť a otvoriť na potvrdenie
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

majro
Autor témy

Pondelok, 28. Októbra 2013, 18:09

fuha, dakujem za skoru reakciu, hned idem skusit :) :thumbup: :thumbup:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

majro
Autor témy

Pondelok, 28. Októbra 2013, 18:28

Ono to ze otvorit kufor co znamena ? Odomknut alebo otvorit dokoran ? Zatial to.skusam a nic nezacina blikat a ani fungovat
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

majro
Autor témy

Pondelok, 28. Októbra 2013, 19:41

no takze, skusil som tu taktiku, a bez vysledne, vyskusal som aj ine ako napr. z billieho pribehu

Chlapí mám takýto problem. Nefunguje mi central na dialkove. Central s klučom ide odomkne mi dvere aj kufor. V ovladači centralneho zamykanie som baterku vymenil ta je OK. Na dialkovom aj blikne červena diodka ked stalčím tlačidlo. Ale nič sa nedeje. Neviem v čom može byť chyba. Skušal som aj znovu nakodovať kluč podla tohto čo som našiel tu na fore:
1.odomkni auto
2. sadni dnu a zavri dvere
3. daj kluc do zapalovania a otoc ho do polohy I. maximalne na 5 sekund
4. vyber kluc zo zapalovania
5. stlac tlacidlo odomykania a drz ho stlacene
6. stale drzis stlacene tlacidlo odomykania a zaroven druhou rukou stlac trikrat kratko zamykanie
7. pusti tlacidlo odomykania
8. auto by malo odmknut a zamknut dvere ako potvrdenie sparovania
Ale nič nepomohlo to skušal som to asi 10x no stale nič. Neviete poradiť kde by mohol byť problem ? Alebo niekoho kto by mi s tým pomohol v BA a okolí. Dakujem za pomoc

kluc po bode cislo 7 zacne pekne blikat, nejakych 10 sekund, ale ziadne zamknutie a odomknutie sa nekona.. ani nezamyka ani nic, proste nejde...

dalej dotycny vytvoril aj navod, ono fotky nejdu :D a prilozene video je nejake divoke :D a moc sa babrat s kablami z RJ nechcem, aby som nieco nedokazil..

post555393.html?hilit=kluc#p555393

skusal to niekto okrem dotycneho ? pomoze to, a vyriesi problem ?
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

tomikelly

Pondelok, 28. Októbra 2013, 20:14

Ten postup aj mne fungoval akurát som to robil na e39 a na e36 je vraj iný... skús vymeniť tie tlačidlá že budeš držať opačné a stláčať to druhé možno som sa sekol...

majro
Autor témy

Pondelok, 28. Októbra 2013, 20:20

ono tvoj navod bol v podstate mozno tiez trefny, nakolko som nan narazil aj tu..

ale stale nic.. nic mi po kombinacii otoceni kluca 5x nezasvieti.. mari sa mi, ze ked som to na zaciatku pred x hodinami skusal, tak kus bliklo, ale asi sa mi to len zdalo..

neviem vobec co je tam nejaky rozdiel pri predfl a fl, ale vyskusal som obe varianty a nic.. no ja neviem fakt uz ako to rozchodit.. odstava uz asi len hento s tou riadiacou, alebo zbehnut do bmw, ze dobry den, sprarujte mi kluc lebo som bezradny :D bohvie, ako by to oni robili, ci tiez rovnako, alebo cez nejaku diagnostiku alebo co.. nemam predstavu

najma neviem, ci pri tom stlaceni tlacidla ma byt kluc v zapalovani alebo vytiahnuty :D aj tak aj tak som to skusal a nic.. snad som to dobre robil.. uz snad je vydrata ta spinacka :D

myslis, ze by som mal mat alarm zapojeny ?
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

tomikelly

Pondelok, 28. Októbra 2013, 20:28

:D to hádam nie :D no ja som myslel ešte opačne skúsiť držať tlačidlo otvorenia a 3x zavretia to ma ešte napadá a potom už neviem. V diag možno niečo také je ale aj tento postup by mal ísť... skús ešte toto ten druhý postup že kľúč do polohy 1 do 5 sekúnd to tam len otoč na sekundu a daj s5 a vytiahni stlač otvrenie a drž a skús 3x zavretie možno som sa sekol v tom....

majro
Autor témy

Pondelok, 28. Októbra 2013, 20:33

praveze som to tak robil, ze som drzal otvorenie, a stlacal zavretie :D
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

tomikelly

Pondelok, 28. Októbra 2013, 21:29

aha a aj opačne si skúšal? ak hej tak už neviem potom možno iný postup skús popozerať ešte fórum... lebo napr ani mne nejde spárovať takto kľúč a už si s tým neviem rady musím za niekým skočiť všetko som pozrel mám diag, som elektrotechnik teda všetky veci ku ktorým som sa odstal som pozrel a nič...

majro
Autor témy

Pondelok, 28. Októbra 2013, 21:37

opacne som to neskusal, zajtra skusim.. ak to nepomoze, tak pomoze len kanister benzinu a zapalky..

ja som z elektriky uplny demar, takze sa snazim vyhnut tej moznosti s tym kablom z rj.. navyse aspon co tak kukam, je to nieco na aktivaciu alarmu, a teraz neviem ci len sameho, alebo aj zaroven to aktivuje centralne dialkove..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných