Mam taky maly problem vcera mi auto nechcelo nastartovat, otocil som klucom a nic, par krat som to zopakoval a auto naskocilo. Mam taky pocit akoby v motore nieco cvaklo, nejake relatko ale nic sa nestalo. Co to moze byt? na co by som sa mal pozriet? Moze to byt starter alebo spinacka??? Niekedy to naskoci na prvy krat a niekedy musim par krat tocit klucom a zrazu to naskoci
jedna doplnujuca otazocka: nenosis kluc od auta na velkom zvazku kde mas vela klucov ? .. to je dost casty zlozvyk po ktorom sa zvykne dzubat spinacia skrinka ... ak ano .. tak by som skontroloval spin. skrinku ...
no na kluci od auta mam este asi dva kluce, baterka myslim ze bude ok lebo ked to startuje tak bez problemov, neni pocut ze by tocil starter tazko motorom, hm spinacka co na nej moze byt zle? teda co na nej mam pozriet???
Pozri cievku na starteri, ked nebube tocit motorom, tak po nej jemne poklepkaj nejakou zeleznou tyckou...
Presne tam hľadaj miesto činu. Spínač v cievke ti nezopne. Dá sa to vypodložiť tenkými podložkami, no je to dosť pracné. Takže asi najlepšie je vymeniť cievku za novú.
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami. Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko Ex 530daT E39 titanstriebro 535dx GT F07-Gita (ancikrist) 530d xdrive F11-Lojzička
Mne to tiež z času na čas urobí a mechanik mi povedal, že to je spínač na štartéry a treba previnúť cievku, ale už mi to neurobilo asi mesiac tak sa to snáď rozchodilo
e36, 325i, limo, montreal blau metalic - ex e91, 325d, 277hp
No nastela celkom asi dobra zmena, cievka to nieje, trochu sa to zhorsilo tak som musel vseliako tocit klucom az som prisiel na to ze ked auto zamknem a otvorim a hned tam strcim kluc, zacnem startovat a starter hned natoci motor. Takze to asi bude nieco s klucom. Mate niekto skusenost co okrem kluca by mohlo byt este zle??????
Mam otazocku, po diagnostike sme zistili ze cely moj problem je asi v plavajucom kode (trasmision variable code), co to v takomto pripade znamena? co s tym bude treba robyt dalej???
Ja som mal na aute tiez nejaky cas vlozenie kluca do spinacky a otocenie aspon do polohy 1 , inac sa auto zamklo, popripade zapol alarm a podobne. Mozno tam mas tiez nieco na ten sposob, len s imobilizerom.