... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Euix
Autor témy
Auto: E36 325TD
Kraj: Trenčiansky

E36 325tds - Studený vzduch z fukárov, divny voľnobeh

Štvrtok, 24. Januára 2013, 09:49

Kúpil som E36 325TD a zatial mam dva problemy.

Ad 1.
Auto kúri, pekne sa zohreje, je to verzia s klímou, teplý vzduch dokaže ale fúkať len na sklo, a na nohy, z fukarov čo sú priamo v palubke, ide studený vzduch, raz som postrehol, že šiel horúci a to len na cca 2 sekudny a zase šiel studený, ( mám tušáka, že to bude asi nejakou zmiešavacou klapkou ) keďže tu som sa v tomto modely ešte nešpáral, poraďte, kde sa nachadza a ako sa k nej dostať a vadu odstraniť.

Ad 2.

Motor chytá pekne studeny na brnk, keď je zohriaty tak točím cca 2-3 sekundy čo u TD/S myslím že je ešte v norme, neviem či je dôležité podtoknúť že to je automat, ale vada nasledujúca.... auto mám v P alebo v N na volnobeh mám niekedy pocit že zle odpaluje niektorý z valcov niekedy mam pocit že kolíšu otáčky, keď zvýšim otačky nad 1000 žiadny problem, robí to len čas od času, akomile motor na P alebo N vytočím cca 1500 - 2000 otačiek a pustím plyn, tak keď klesá cca pod 1200 otačiek motor začne trhať, čiže otačky klesajú sekano / podobné ako keby sa motor dusil / .....
E36 325TD

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Re: E36 325tds - Studený vzduch z fukárov, divny voľnobeh

Nedeľa, 27. Januára 2013, 17:50

k tomu vzduchu, mne to robí tiež a myslím že to tak asi aj má robiť, v manuáli je načrtnuté že teplý vzduch ide len na okno a na nohy a priamo na človeka len chladný vzduch, spočiatku sa mi to tiež zdalo čudné, ale vpodstate ak sa chceš zohriať tak si dáš teplý vzduch na nohy a keďže teplý vzduch stúpa hore tak vyhreje celé auto

Euix
Autor témy
Auto: E36 325TD
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 27. Januára 2013, 17:53

všimol som si že teplý vzduch fúka len ak nastavím kolečkom fúkanie priamo na človeka, ak dám nohy alebo okno tak pri okne ide teplý ale z fukarov začne ísť studený :-)))
E36 325TD

starynovy
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 27. Januára 2013, 18:40

mas tam vela nafty, treba nastavit davku.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní