... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

PietroLM
Autor témy
Auto: 318 TDS E36 sedan
Kraj: Žilinský

E36 - Vymenený ježko ventilácie stále to nefúka (digi klíma)

Piatok, 23. Novembra 2012, 15:48

Po obsiahlom štúdiu tém na variácie "nefunguje mi ventilácia" som sa rozhodol, že mi treba vymeniť ježka- final stage unit. Po úspešnom a relatívne jednoduchom servisnom úkone- výmene za nový kus- mi však ventilátor furt a stále nefunguje.

Pri stláčaní všetkých možných kombinácií sa z vnútra prístrojovky ozývajú pukavo-snaživé zvuky, no z výduchov ani vánok. Extrémne ma rozčuľuje, že som oplel čas aj peniaze a napriek tomu stále jazdím so zarosenými/otvorenými oknami. V zime.

Máte nejaké ďalšie tipy na súčiastky, ktoré by som mohol meniť? Ideálne v poradí od najlacnejšej po najdrahšiu..

Užívateľov profilový obrázok
Dessirer
Kraj: Bratislavský

Re: Vymenený ježko ventilácie- stále to nefúka (digi klíma)

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:19

no urcte vybera ten ventilator von a pori ho, mne sa este v passate rozpadol, a bola potrebna vymena ..

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:38

a taktiez je mozne ze ti ho daco zablokovalo.. cize jedine ho fyzicky pozret ..

bmwe34
Auto: e34 M50B25
Kraj: Žilinský

Pondelok, 26. Novembra 2012, 21:03

Ja som mal len zlý kontakt, po očistení funguje

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 27. Novembra 2012, 21:08

fuuu, nezavidim ti...s vyberanim je prace ako na kostole...sam som si to zazil...ale mozno ti pomoze to, ze ked sa k motorcekom dostanes, skus zapnut fukanie na plno a potom pootoc lopatky ventilatora...ak sa rozbehne, mozno bude stacit premazat a vycistit motorcek...ja som ho poriadne prefukal stlacenym vzduchom ( nevyberal som ho z auta) a potom som donho nastriekal skoro cely mazaci sprej ale pomohlo to ( sice som mal asi 2 mesiace smrad z toho mazadla v aute,ale funguje doteraz a to su uz asi 3 roky dozadu)...tak dufaj ze sa rozbehne...a ak nie, tak asi len vymenit
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

NZ-RAIN1
Auto: E36 touring
Kraj: Nitriansky

Sobota, 1. Decembra 2012, 11:41

ja mám taký istý problém na touringu ... ale jazdím s fukaním na okná pekne vykúri ale musím to aj ja vymeniť týpek čo mal auto predomnou hovoril že to je ježko ale som velmi zvedavý poradte nejaké typi a triky ako to zistím :D mám digi klímu ...
Obrázok

E36 Touring -Fake /// M packet

Robertooo
Auto: BMW E46 323Ci cabrio

Štvrtok, 6. Decembra 2012, 13:32

Tiez mam problem , pri studenom mi fuka iba na nohy a po zohriati auta fuka uz ako si nadstavim ja ci na okno alebo na ksicht alebo ako proste chcem , uz mi to dost leze na nervy , kupil som jezka kurenia ze tam bude pes zakopany ale kdezeee , stale to iste , ak vie niekto poradit kde je chyba dajte prosim vediet . E36 318i 2zon digiklima , jezko vymeneny . Co stym ? dakujem za radu :D

Dessirer

Štvrtok, 6. Decembra 2012, 14:12

nehapem preco menite jezka ked ten JEZKO JE LEN NA OVLADANIE RYCHLOSTI VENTILATORA A NIE NA OVLADANIE VENTILU KURENIA A KLAPIEK.

problem je vo ventile kurenia, pouzite hladat, v pohode ho najdete , vyberete aj rozoberete aj poskladate, nic tazke, ako vymenit byterky v tamagoci :D
problem v jezkovi je iba ked nefuka ventilator alebo nejdu vsetky rychlosti hawk :lol:

SkrecoQ
Auto: BMW 316i Coupé
Kraj: Trenčiansky

Re: E36 - Vymenený ježko ventilácie stále to nefúka (digi kl

Utorok, 11. Decembra 2012, 12:18

zdravim ja sa chcem spýtať,mam tež digi klímu ale mam problem ide mi prepínať všetk oale fuka to strašne slabo...neviete v čom može byť chyba?

maniaczv

Utorok, 11. Decembra 2012, 12:28

este zvykne by odfajceny cely ovladac digi klimi vo vnutri tie kondiky maju uz co to za sebou ... a treba ich vymenit ...
to len ako napad ..

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 12. Decembra 2012, 15:15

tiez odporucam mrknut poistky ked nefuka vobec
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Robertooo
Auto: BMW E46 323Ci cabrio

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 21:59

Mne uz pre istotu fuka raz studeny a raz teply , vymenim ventil a uvidim co to povie :D

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 18. Decembra 2012, 11:56

ked ti idu vsetky polohy, cize pocujes ako ti meni otacky a malicko fuka, tak si vymen ten 10 eurovy pelovy/kabinovy filter

peterbendr
Auto: BMW E36 318tds
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 25. Decembra 2012, 12:22

tak pridam aj ja svoje skusenosti s tymto problemom ktory u mna stale pretrvava #-o vymenil som uš tretieho ježka kurenia lebo mi to vobec nefukalo ... treti kus uš funguje ale zničoho nič mi začal zhasinať panel digiklimi ako ked ho vypnete ... podarilo sa mi zistit že ked pritlačim konektor ten velky na diglime do jednej polohy tak sa mi to rozbehne ale po chvili to zasa vypasne aka je vtom chyba ked sa vobec nehybalo z panelom digy klimi pokial mi to nezačalo robit... neviem stale sa nato snažim prist skisim ešte vymenit cely ovladavi panel a uvidim čo to povie ... alebo stava sa mi že panel dogy klimi funguje ale zasa nejde ventylator nefuka uš som stoho na nervy :evil:

eisnerwill
Auto: E36 325tds touring
Kraj: Košický

Streda, 2. Januára 2013, 19:29

Tak pripojim sa aj ja. Takisro mi nefungoval ventilator az pokym som neskocil do diery a div sa ventilator isiel...ale po case sa to stalo znova tak som chcel uz vyberat ventilator ale ked som videl ako tak ma to preslo a skusil som len potocit rukou s lopatkami ventilatora...a siel, takze sa len zasekol a ako tu pisal niekto vyssie tak mozno staci len premazat alebo potocit s lopatkami....ventilator funguje uz dost dlho...a ked slabo duje tak treba filter vymenit a tie zvuky su ventil a klapky a niekedy pocut aj ventilatorik s panela.... ;-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných