... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

seky_2611
Autor témy
Auto: BMW E36 2.5tdA
Kraj: Žilinský

E36 2.5td(s)A Aditivum hydrostelov

Pondelok, 19. Novembra 2012, 12:42

Ahojte.Mam taku otazku,ked nastartujem motor trosicku klepe nieje to nic strasne,ale viac menej z preventivy, chcel by som pridat neake aditivum.Minule som videl aditivum na precistenie hydrostelov od liqui moli za neakych 10eur.Mam 350 000km lejem tam 10W-40 olej jazdym prevazne do prace a naspat to je 7km a 7km naspat .Dlhsia cesta ma caka na Vianoce 1600km na Slovensko.Chcem sa vas vseobecne opytat, co by bolo dobre s prevencie spravit ake aditiva do coho, kedy ich pridat co potom robit a pod.Plus som nasiel este taku vec, co obnovuje gumove tesnenia.A to uz vôbec neviem.Napadlo ma to preto, ze dnes som musel ist dat vymenit tesnenie na hadiciach,ktore idu do olejoveho chladica,A olej mi tadial tiekol dost,teraz je pokoj, ale ako som pozeral na auto z hora,Na olejovej vani to tiez troska slzi a na hadici od turba tiez.Preto sa pytam,a hladam rozumnu lacnu alternativu, kedze tu je servis mrtne drahy(za vymenu tych dvoch malickych tesneni bez tesnenia vzali za 20 min roboty 40 eur...) Tak prosim ma tu nezasipte neagativnymi komentarmi,pytam sa lebo neviem,pytam sa skusenejsich :)

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: E36 2.5td(s)A Aditivum hydrostelov

Pondelok, 19. Novembra 2012, 16:31

nezmysel, pravidelne men nejaky normalny olej, a nelej tam sajrajty.

seky_2611
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 10:23

Dakujem.Ostatní všetci súhlasite s týmto nazorom?

Užívateľov profilový obrázok
vreco
Auto: Potuzený Touring

Utorok, 20. Novembra 2012, 11:03

Do oleja by som nič nepridával-osobne. najlpšie ich vytiahnúť a nechať ich namočené v nejakej arve alebo najlepšie v ultrazvukovej čističke ich dať umyť.Ale keď nechceš rozoberať tak len pravidelne meň olej.
Obrázok

seky_2611
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 11:16

Myslel som nieco take, na regenerovanie tesneni http://www.liquimoly.sk/detail/stop-stratam-oleja, a na hydrosteli nieco take http://www.liquimoly.sk/detail/prisada- ... -zdvihadla.
Mam obavy ci to neuvolni nieco, co to uvolnit nema.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Utorok, 20. Novembra 2012, 12:45

tesnenia nijak nezregenerujes, ako stvrdnu je s nimi koniec, a pomozu len nove.. ten pripravok najskor zapcha tie miesta kde to tecie - cize blbost.

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 15:20

..pozor na vec tu je to celkom zaujimave jedna vec je aditivum do oleja a jedna vec je prisada na cistenie oleja, napr. moj motor vyzera dost zle jazdil na castrol smejdavy 10w-40 a v motore ho nechavali 15 000km a je tam celkom dost blata, tj. kal z oleja a to vymeny oleja sice casom budu cistit ale bude to trvat tak tri roky, aditiva od LM som skusal su celkom dobre ja osobne idem daj cisitic olej. systemu lebo inak to nejde, aj napriek tomu ze je tam Total velmi to nepomaha..

..nehadzte vsetko do jedneho vreca..rozoberat hydrostely moze len ten co sa do toho vyzna, mne sa s tym tiez nechce srat,a cele to nevyplachnes iba ked das dole hlavu to je palka ako svina potom to skladat..toto je mensie zlo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných