... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

marek23
Autor témy
Auto: bmw e36 320i
Kraj: Nitriansky

E36 320i - Tlak v hadiciach

Piatok, 27. Apríla 2012, 14:53

zdravym pani.som tu novy tak sorry za zalozenie novej temi ale hladal som uz aj na ceskom klubea kedze nic tak sa racej rovno opytam.mam taky mensi problem.natlaci mi hadice co idu do chladica(tak mam trochu povolene veko chladica),ked sa hoci kde povie ze natlaci hadice hned je to prdnute tesnenie alebo hlava lezne po pri tom by mal byt jogurt na riske oleja a na vyku oleja ale ja to tam nemam olej je pekny cisty vodu mi to nezere ani olej neprehrieva sa(raz na stk-acke ked ho mechanik drzal asi dvacat minut pod plynom lebo bola zla lambda a to sa vysplhalo cez polovicu skoro do tristvrtiny to som mal este aj na prd visko) kuri jak sa patri ked otvorim chladic nesmrdi to spalinami ani olejom.niekde som cital ze chladiaci system je pod urcitym tlakom kvoly bodu varu ze ked tam je tlak ta sa bod varu zvysi a s toho plynie ze vyko na chladici ma va ventil co prepusta tlak ked sa chladiaca ohreje.a auto sa ohreje asi tak po nejakych cca 5km zalezi aj na pocasi dakujem za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: patalia s e36 320i

Piatok, 27. Apríla 2012, 16:16

skontroluj: vodnu pumpu, termostat a vicko nadobky kde sa leje chladiaca :)..zacal by som tym poslednym :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

marek23
Autor témy

Sobota, 28. Apríla 2012, 16:56

nekukal som to teras je teplo vrchna hadica je horuca a spodna je chladnejsia(tade sa vraca voda) takze termo by mal byt dobry a asi aj vodna pumpa tlaci.ked budem mat cas pozrem to urcite termo rovno vymenim.vodu nevytlaca z expanzky pozeral som to.ta rucicka co ukazuje teplotu vody musi byt presne v strede??lebo som si vsimol ze je ani nie milimeter pred polovickou a ked vypnem klucik a hned ho zapnem tak uz je potom presne v strede,ze by cidlo bolo na prd?.divna otazka ale za opytanie nic nedam :-k asi som perfekcionista ](*,)

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Sobota, 28. Apríla 2012, 17:43

tak ako pisal johnyfly1, kup nove vicko expanzky , stoji cca 5 eciek, vymen ho a sleduj co sa bude diat... :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

marek23
Autor témy

Sobota, 28. Apríla 2012, 18:49

jasne jasne :wink: bodaj to bolo to viecko expanzky [-o< a budem tancovat okolo bawa wudu tanec :-({|= ozaj mam tam remus legalne je trosku tlmeny jak buble tych sest kotlov O:) akurat susedom to nechuty :twisted:

marek23
Autor témy

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 01:31

no kukol som neska len tak risku oleja a bol tam taky maly fliacik jak kapucino(inak je ta riska cista a je na nej aj olej tak v strede medzi mierkami,jak ma byt) tak davam asi smutok :( kua ale ta voda nemizne ](*,)

michajel86
Auto: 320i e36

Pondelok, 30. Apríla 2012, 05:21

ja ti nerozumiem,, ale vobec.. o com vlastne pises? voda ti nemizne ? aj ked mas povolene veko chladica? tak to je divny ukaz .. sak to sa musi vyparovat.. odvzdusnene to mas dobre? dymi ti to ? a to ze si nasiel kondenz na ryske je pekne.. ale nic mimoriadne.. zacni pekne od zaciatku. skontroluj vsetky hadice a spoje a potom poriadne poodvzdusnuj motor.. pri zapnutom kureni ..
a prosim ta skus popisat to tvoje tlakovanie hadic.. . :thumbup: .
Pome si zapalit..:) Obrázok

marek23
Autor témy

Pondelok, 30. Apríla 2012, 06:30

jasne "spomalym racej",ano pravda ta voda mizne ale nie tak ako ked je prdnute tesnenie alebo hlava,ja som dolial asi tri deci po pol roku to bude jak hovoris tym vikom ze sa odpari #-o ..dymi len ked je chladno pod nejakych cca 10stupnou kym sa neohreje. teras jak je teplo nic :thumbup: .no a tie hadice natlaci jak dotiahnem viko neskusal som to nehat zatiahnute aby nahodou nestrelili....kupim to viko a uvidime ci pomoze :thumbup:

michajel86
Auto: 320i e36

Pondelok, 30. Apríla 2012, 06:44

odvzdusnene to mas urcite dobre ? skus doliat vodu.. trochu povolit odvzusnovaci srob.. a prejst par km.. , potom odstav auto , nechaj to vychladnut.. dolej vodu.. pre istotu zase prejdi par km. odstav auto a dotiahni odvzdusnovak.. potom si skontroluj hladinu dolej vodu . a chod sa povozit.. po par km.. zastav. a skus tie hadice.. - NEOPAL SA :)
Pome si zapalit..:) Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Apríla 2012, 10:04

hlavne za studena nemaj vody viac ako do polovice expanzky!!!

marek23
Autor témy

Pondelok, 30. Apríla 2012, 17:48

vydis to ma nenapadlo trocha povolit odvzdusnovaci srob a spravit par kilakou :thumbup: ked som aj menil pred zimiu chladiaciu tak som len nastartoval povolev srob troska popridaval hotovo.no a ta voda v expanzke to do polky to je ta tenka riska o kusok dlksia,pre istotu sa pytam :P

marek23
Autor témy

Sobota, 5. Mája 2012, 15:03

no pani tak odvzdusnene aj viko druhe a je klud [-o< . no ale aby som vedel ze ho mam tak mi prdol odvzdusnovaci ventil nadrze,dva dni som behal s otvorenou nadrzou a jediny problem bol ze kolisali otacky na volnobehu.pre klud som ventil vymenil no a teras na volnobehu pridusa,ale uz nekolisu a necuca stale z nadrze vypari :P ze by bol v K.O aj volnobezny :shock:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní