... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dessirer
Autor témy
Kraj: Bratislavský

OBERPROBLEM s motorom OTACKY NA MAX !

Sobota, 7. Apríla 2012, 09:13

Problem je takyto: motor vsetko ide super startuje, ale ked idem viac ako 40kmh tak mi vyletia otacky na max a auto zacne brutalne zrychlovat ako keby som mal plny plyn. do 40kmh ked idem tak to nerobi. na mieste ked sotjim mozem turovat do bezvedomia a je to v pohode, otacky pekne stale spadnu. Vahu som odpojil, a robi to iste. Prosim poradte, som len cez mobil neni tu net,nemozem pozret knizky a ostal som visiet v Luhyni pri Trebisove. Popripade mate niekoho s VAG v Trebisove ? Dakujem pekne

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: OBERPROBLEM s motorom OTACKY NA MAX !

Sobota, 7. Apríla 2012, 14:41

este ze si napisal o ake auto sa jedna hmmmm, ze to bude BMW to mi je jasne :-k
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Dessirer
Autor témy

Sobota, 7. Apríla 2012, 20:25

aha pardon E36 325 TDS rv 97 .. ale uz som to poriesil :) Ďakujem vsetkym co sa mi ozvali na problem. Zajtra napisem co tomu je ..

luky2208
Kraj: Prešovský

Sobota, 7. Apríla 2012, 22:34

zaseknutý tempomat ! Ak ho maš rozpoj konektor pod volantom, ak je dorabaný tak odpojiť kable z pinov 2 a 3 tuším a ak ho nemáš tak sa zblbla RJ lebo každé TDS ma tempomat už nakodovaný v RJ. Tempomat ak maš tak sa dá aktivovať až od 40km/h a višie inak nereaguje ,teda aspon na mojich oboch to tak je takže to bude ono. A ešte skus tuknuť na brzdu alebo spojku tak sa tempomat deaktivuje ak nieje na tvrdo spojený.

Dessirer
Autor témy

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 19:57

Mno takto, ja tempomat nemam, viem ze je naprogramovany v RJ TDS no nebolo to ono. V mojom pripade ( a este v 2 dalsich ktore som nasiel tu na fore asi po 10hodinach :D ) som zistil a potvrdilo sa mi to, ze to bolo sposobene tym ze som nahodil rezervu na prave zadne koleso ktora bola podstatne vacsia priemerovo, cize na hnanu napravu ktoru snima aj system ASC .. pri jazde nad 40kmh smerom rovno "kupředu" boli otačky obidvoch kolies ine, čo vlastne snimaju snimače systemu ASC. Cize v tom bolO v tom. System ASC som vyradil vytiahnutim 3 poistiek, čislo tušim 10,23,38 (nepamatam si presne, opravte ma ak klamem prosim) popripade doplnim. Prisiel som aj o system ABS lebo su tieto systemy na spolocnych poistkach.

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 20:52

ASC ? :shock: veď asc čo viem nieje protibrzda ale "protihrab" takže jeho funkciou je brzdiť a nie pridávať :shock: ja keď som mal rozmerovo väčšie zadné kolá tak to pri zrýchlovaní vo vyššej rýchlosti pribrzďovalo.
Obrázok

luky2208
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 20:58

Aj mne sa to zdá nelogické a pokial viem tak ked znefunkčníš ABS + ASC tak ani tempomat by nemal fungovať :-k . Takže si vlastne vyradil v RJ tempomat tým že si akože pokazil ABS+ASC. Ved keby niekto dostal defekt a vymenil rezervu ineho rozmeru tak by bolo vela nehôd suvisiacich z týmto .
Dal si nazat koleso a všetko bolo OK ?

Dessirer
Autor témy

Utorok, 10. Apríla 2012, 07:36

Ano, dal som nazat koleso a všetko OK .. aj s ASC .. jj a ASC by mal uberat a nie pridavat, asi bude chybna rj ked tak ..

Dessirer
Autor témy

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 10:14

maly update .. teraz som zmenil kolesa, su tam 195/55 R15 , vsetky 4 rovnake, a auto pri zapnutom ASC + ABS stale pridava ked idem viac ako 50kmh :) vacsinou az ked zatocim dolava alebo doprava , ak vypnem ASC tlacitkom tak to nerobi..
Cize stale ked sadnem do auta a nastartujem tak vypnem ASC tlacitkom a uz bavi auto dobre ..Ak neprihliadam na ine problemy s motorom.
Nazory ?

Dessirer
Autor témy

Pondelok, 19. Novembra 2012, 09:36

nikto nevie poradit niekoho kto sa na to vie kuknut ?? raz zabudnuem vypnut ASC a sa rozbijem niekde

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní