... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
fioro napísal:gf.no1 : ak mozem tak takato vec, chcel by som rozbehat klimu v mojej e34 , zaludnosti:
-povodne bolo chladivo R12
-minimalne rok je system ovoreny bez kondenzatora, trubky nie su nijako zablednovane, remen z kompresora je dole samozrejme
Ma vyznam sa do toho pustit?kupovant kondenzator a vetrak klimy ?
Samozrejme finalna faza naplnenie uz odbornikom...
gf.no1 napísal:zatial nic nie je poskodene, akurat moze byt povlak hrdze na zeleznych castiach okruhu, hlavne v kompresore
ked sa pusti komp. tak vtedy sa nieco stane...zadrie komp., upcha sa expanzny atd.
retrofit ani nie lebo cely chlad. okruh je vyvinuty na nejake chladivo a ked tam supnes ine vsetko bude ok len nebude chladit. kazdy druch chladiva pracuje v inych rozmedziach -teplot , vtedy sa meni aj exp. ventil.
ked sme nevyhodily tie chladiva mp39 tak maly by sme mat cca.40 kg
tebe tam ide cca. 500g.
tie odpory- neviem,neverim ze odpory
skor cidla teplot,alebo na kondenzatori, tlakove cidla- to jest na zapinanie-vypinanie ventilatoraale nehadam sa neviem-treba vidiet
pripadne zisti aj cenu kompresora
gf.no1 napísal:takze, ked idete otvarat chladici okruch, malo by sa odsat chladivo"latka" po vacsine R134a, potom si vymenis kompresor, chladic, vymennik, potrubie, expanzny ventil... nic ine ma nenapada. POZOR aby ziadna necistota sa tam nedostala, ani vlhkost!!!Poktom sa okruch tlakuje dusikom- aby si zistil ci ti neunika z okruhu (keby ze klimu pustis s dusikom zabezpec si new kompresor) najlepsie 24hod. potom sa dusik vypusti napoji sa vakumpumpa cca 20 sa vakuuje (musis pocut podla chodu vakumpumpy) do vakua sa potom naplni chlad. latka v mozstve udaneho na stitku(niekde pod kapotou).
potrebne naradie:
chlad. manometre
dusik. manometre
dusik
Chlad.latka R134a cca.500g
vakumpumta
rychlospojky (saci-vytlakovy)
ked potrebujes odsat -odsavacka,nadoba na latku
skusenosti s chladiarinou
info ti poskytnem, ale tie veci si nezabezpecis...