Zdravím všetkých BMW pozitiv
Po dlhšej dobe vozenia sa na E36 316i bol čas na zmenu, tak sem pridávam pár riadkov o novej láske.
Dlhý čas hľadania vhodného vozenia - na čo človek má, som konečne včera dosiahol po čom som túžil. Bez najmenších pochybností to malo byť BMW, určite benzín a po hodinách a hodinách čítania BMW fór, som sa rozhodol pre 6 valec. Dal som na radu Vás "skúsených" a môj výber sa zúžil na vyššie 6 valce - 325i alebo 330i. PO zvažovaní o finančnej situácii som sa rozhodol pre E90 v akej takej výbave. Pár mesiacov po každodennom hľadaní desiatok stránok som konečne našiel auto podľa mojich predstáv práve na tomto fóre (
predaj-auta-bmw/325i-e90-navigace-anatomy-pdc-prodano-t64561.html). E90 325i, r. 2005, 135tis. km, manuál, šport. sedačky, i-drive, parkovacie senzory ako aj senzor svetelný a dažďový, s multifunkčným volantom. Po dohode s majiteľom, Zombik - skvelý prístup ako k autu tak aj k predaju, som si po neho včera odskočil 700km. Láska na prvý pohľad, inak sa nedá opísať to čo som prežíval pri prvom pohľade na auto. Po dohode, preverení stavu, premeraní laku a výmene kolies - z pôvodných 19" na moje 17" som vyrazil prvý krát na cestu s týmto krásavcom.
Pár km a bolo mi jasné, že je to o niečom inom ako vozenie sa v "bežnom" vozidle. Ten radový 6 valec je úchvatný a jeho zvuk mi spôsobuje zimomriavky. Neskutočné. Trvalo mi kým som sa prestal triasť a pohodlne sa usadil do vynikajúco držiacich sedačiek. Výjazd na diaľnicu a ja po prvý krát podraďujem a pridávam. 4. prevodový stupeň, 90 km/h a plyn stláčam k podlahe. Auto sa rozhýbe akokeby malo pár sto kg, motor sa začne hlásiť aby ho bolo počuť, autá v okolí miznú príliš rýchlo a ja preradzujem na 5. a 6. prevodový stupeň a brzdím zo 180km/h. Práve tento pocit odporúčam prežiť všetkým, naozaj všetkým. To je to čo mi nedalo spať a myslím, že pár dní bude trvať kým si uvedomím čo mám.
Pri každom pomyslení, že potrebujem niekam ísť autom mám úsmev na tvári.
Zatiaľ prikladám jednu fotku z cesty domov, po umytí a naleštení pridám ďalšie.
Plány:
1.) dvojcestný alarm s diaľkovým štartom (už objednané)
2.) tmavé sklá dozadu (už objednané)
3.) GPS mapy Slovensko (vyžiadam pomoc tu na fóre)
4.) užívať, užívať, užívať si každú jazdu (už sa na tom pracuje :-) )