... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

pomoc s upgradom LCM

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 20:29

Mozno to niekto uz riesil, mozno bude vediet poradit niektory z odbornikov ako simik, petok, airbone, uvidime :)

Moja e39 10/2000 mam xenony, automaticke nastavenie vysky lcm3 c18, vyhodne sa mi podarilo upgradnut na lcm4 c20 z x5 2003. prepisalo sa VIN cislo, kilometre. Ako prve som riesil chybu hladiny brzdovej kvapapliny, nastatie impr ma takyto lcm defaulte vo svojej e39 takze som si stiahol jeho fsp z lcmka. Nastavil som BREMSFLUESSIGK_INV na aktiv a hladina brzdovky uz nehlasila kraviny.
Prolbem nastal s vyskou svetiel. Hlasi chybu oboch cidiel sucastne co sa mi nevidi, zeby som mal obe cidla zle naraz, hlavne ak sa hodnoty na nich menia.

Nedari sa mi najst vela informacii ohladom tohto subsystemu na nete, mam 2 podozrenia - bud lcm4 ma v sebe tiez lwr modul a tie sa sucastne biju, alebo moj lwr umrel, to sa pokusim zajtra zistit - prehodim ten z Xka.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: pomoc s upgradom LCM

Piatok, 24. Októbra 2014, 07:22

A prepisal si v nom aj zcs (gm sa vn) a az potom ho nakodoval?

jararak
Autor témy

Piatok, 24. Októbra 2014, 07:58

to bola 3. vec co som robil po VIN a km. mozem to skusit este raz

teraz ci sa chapeme, po tom co som nacital ncs, vytiahol som EWS alebo IKE a dal SG_codieren na LCM
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 25. Októbra 2014, 18:07

Neviem ci na e39 sa ZCS nezapisuje aj do LCM modulu, ale kazdopadne co moze robit problem je tzv. time criterion. Jednoducho tvoje auto nema vybavu alebo konfiguraciu ktora bola prislusna pre danne obdobie pre ktore je LCM. Skusil by som zmenit datum vyroby auta v ZCS a potom ho nakodovat este raz s tym novym.

jararak
Autor témy

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 10:30

Vyzera, ze zcs sa predsa len nezapisalo do lcm, dal som cez progman recodovat lcm, uz mam zhodne zcs v ews, ike aj lcm.

Dalsi krok je objavit lwr modul a hodit tam ten z x5 lebo cas od casu ho neviem ani nacitat, hoc svetla sa zapnu z coho mi stale vychadza, ze chyba je v nom.

Ten time criteriom mam zmenit autu alebo lcm?
bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných