... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Peped napísal:Dá sa take niečo? Ako je to riesene ked sa lamela viac zoderie, jenoducho bude hore chytat a basta alebo sa dá dostelovat?
Minule mi pri prudsom pridani smykla spojka, kamarat mi hovoril že je asi moc dotiahnuta a že by sa zisla uvolnit trocha ale nikde sme nic nenasli. Spojka má necelý pol rok, zodratá by este nemala byt.
Peped napísal:Isiel som asi 100 pri 2000rmp a prudko som pridal a otacky vyslocili na 2500 a aj bolo počut (otackomer neklamal) a auto sa moc nehýbalo. Už mi to urobilo asi 2-3krat. Znamená to že sa so mou luci spojka? Alebo ako to mám chápat?
BlackMW napísal:ak by si drzal plyn a otacky by isli stale vyssie bez zrychlenia, tak ano smyka ti spojka..
vacsinou jej v tomto stave zostava cca 7 tyzdnov kym sa s tym nebude dat rozbehnut.. (ak sa nerozsype)
daval si pred pol rokom novu spojku, t.j. cely kit ? nie len lamelu ale aj pritlacak ?
mne vydrzal novy kit cca 1 rok, ale ten dostaval dost na <>u - sprinty, drifty a na sprintoch som ju par krat zapalil![]()
teraz uz by mi vydrzala dlhsie
Peped napísal:Nedával som uplne novu, menil som automat za manual a k prevodovke som dostal aj zotrvak, pritlacnik aj lamelu (mala okolo 9mm), vsetci co ju videli hovorili že to je v poriadku a že bez večších výčitiek to tam možem dat (stolar, mesiar a elektrikár) .
Samozrejme som s novým manualom šantil jak sa patrí ale myslim si že nie až tolko aby som ju zodral, aspon si myslim.
Ak je v prdeli spojka to znamená že chytá uplne na vrchu, a že ked sa trochu dotknem spojky tak hned rozpoji? Alebo pri hydraulike to neplatí?
A este ma napadlo že ked ráno nastartujem a idem sa pohnut mám problem sa plynulo pohnut, tak inak chytá spojka akoby bola taká moc citlivá. Robí to iba ráno za studena!
Tomáš napísal:Inak toto by zaujímalo aj mňa! Ja mám problém so spojkou už asi pol roka. Vždy keď dávam šprinty, tak potom šmýka a hovorím si, že ju vymením. Ale potom sa nejako zázrakom spraví a funguje to normálne, aj keď pridávam poriadne. Ale ako náhle začnem viac blbnúť - 2 -3 šprinty. Začne šmýkať, tak 1 až 2 dni a potom zrazu funguje normálne.