... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
marius210
Autor témy
Auto: e53 3,0d
Kraj: Prešovský

neštartuje

Utorok, 14. Mája 2013, 06:57

čaute. stala sa mi taká vec: bol som s autom na ceste vsetko bolo ok. no po zaparkovani auta som uz nenastartoval. vobec nereagoval starter na tlac start/stop.. na roztlacenie auto naskocilo. Dal som do servisu a povedali mi ze minusovy kabel od baterky je prepaleny, ze motor nebol prekostreny. spravili to, starter zacal tocit no ani za nic nenaskoci. iba toci starter. na diagnostike ukazuje chybu imobilizer. OTAZKA: je mozne ze koli problemu s kablom odisiel software? mechanik mi povedal ze musi nanovo nahrat cely software aj kluce. :roll:

fafa111
Auto: E36 320i coupe

Re: neštartuje

Utorok, 14. Mája 2013, 11:37

No, pisiel si riesit, jednu vec, tu ti opravili a auto nechodi? Neviem sice ako to prebiehalo a co hovorili, ale ten imobilizer predtym isiel? Asi hej ked si nanom prisiel do servisu nie? Takze ti spravili druhu zavadu, za ktoru ty zaplatis? :D

Mojim konickom je v poslednom case si vsimat ako komunikuju ludia. Chcel by som pocut, ako sa budu snazit v tebe vyvolat pocit viny :D , aby si lahsie a pokojne tahal peniaze z vrecka.

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Utorok, 14. Mája 2013, 11:57

A ako to mohlo byt "neprekostrene" ked to dovtedy chodilo? :roll:
ako si odomkol auto? klucom? ak by bol kabel z baterky prepaleny, tak by si neodomkol a ani nic by nezasvietilo...
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

marius210
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 11:53

sorry nenapisal som to presne.. auto startovalo no z nicoho nic prestalo startovat..priatelku som roztlacil a takto sme dosli domov. auto som odtiahol lanom do servisu tam mi povedali, ze zle bol motor prekostreny no neviem presne co robili..za robotu zobral 20 eciek starter sice zacal tocit no motor nenackoci.. preto som auto od neho odtiahol k inemu, ktory urobil diagnostiku a povedal ze je to problem s imobilizerom a ze bude vsetko treba nanovo naprogramovat..takto u nas v snine funguje :D

marius210
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 11:55

je mi jasne ze vsetko fungovalo ale starter netocil, ze minus kabel musel byt ok..no starter nechcel naskocit. ide o to ze ked prekostrili motor s kostrou starter uz toci no na diagnostike ukazuje imobilizer.

fafa111

Streda, 15. Mája 2013, 18:05

Ale to oni opravili nieco co bolo poskodene? Alebo tam dorobili nejake prekostrenie?
Sice teraz citam, ze nevies presne co to robili. Potom je to tvoja chyba.

marius210
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 19:01

viem presne co robili ale nepotrebujem od teba riesit ci viem co robili ale chcem konkretnu odpoved od niekoho..a nie toto :)

dorobili prekostrenie

suchtoxxl
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Streda, 15. Mája 2013, 19:36

mne sa tiez immo odpalil z nicoho nic.auto som mal pol dna na nabijacke,potreboval som surne odbehnut,dal som dole z nabijacky,odisiel,vratil som sa,dal naspat na nabijacku a vecer uz nic.kontrolky sa rozsvietili,ale v polohe startovanie nic.dal som do najblizsieho servisu,do ktoreho uz viac nedam ani kolesa prezut.manik mi po troch dvoch zavolal,ze auto je komplet dojebane,ze sa mu nedari ani z RJ spojit,ze asi bude muset ist nova RJ a blabla.som tam prisiel a baterka vystavena tak,ze ani vystrazne smerovky nesli.odpoved znela,ze oni nevedia preco sa tak vybila.bez zaplatenia som to odtial odtiahol domov,poprosil jedneho chlapika z diagnostikou,ci by mohol prist ku mne sa na to kuknut.prisiel ,hodil na pocitat a za par sekund z neho vypadlo,trvala chyba immobilizera.dohodli sme sa,zobral EWS a RJ,rano doniesol a odvtedy sa vozim.tak tu mas moju skusenost s immom a servismi

marius210
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 20:56

vidis presne moj pripad, ani neviem aku mal diagnostiku ten prvy pretoze mu miesto imobilizera vraj naskocila ,,neznama chyba,,

no bohuzial je vela takych servisov co nedokazu odstranit bezny problem a to uz vobec nie problem s imobilizerom.

ja som si to vraj sam odpalil tym ze som mal kluc, zapnute budiky a odpojil som baterku. je to mozne? :oops:

PetoK

Streda, 15. Mája 2013, 23:54

Chalani, s obyč diag sa na BMW neda skoro nič robiť... keď servis nemá orig diag. BMW DIS alebo ISTA, radšej tam nedávajte auto... [-X

fafa111

Štvrtok, 16. Mája 2013, 11:28

marius210 napísal:
vidis presne moj pripad, ani neviem aku mal diagnostiku ten prvy pretoze mu miesto imobilizera vraj naskocila ,,neznama chyba,,

no bohuzial je vela takych servisov co nedokazu odstranit bezny problem a to uz vobec nie problem s imobilizerom.

ja som si to vraj sam odpalil tym ze som mal kluc, zapnute budiky a odpojil som baterku. je to mozne? :oops:

No mozne to je, lebo vsade pisu/hovoria, ze ked odpajas baterku, tak zapalovanie musi byt vypnute. Neviem, ci koli imobilizeru, skor si myslim, ze koli RJ motora.

marius210
Autor témy

Štvrtok, 16. Mája 2013, 12:03

auto je opravene. vsetko ma stalo 120 eciek.. nabuduce nic neodpajam :lol:

BMino
Auto: modre

Štvrtok, 16. Mája 2013, 12:17

marius210 napísal:
auto je opravene. vsetko ma stalo 120 eciek.. nabuduce nic neodpajam :lol:

a co tomu bolo nakoniec?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

marius210
Autor témy

Piatok, 17. Mája 2013, 05:39

tým, že odišiel kábel na prekostrenie motora, preto mi netoil štartér pretože dostával iba +
a o, že nechcelo chytit po oprave kábla mam na svedomí ja pretoze niekde som cítal, že pri zapnutých budikoch ked odpojim minus baterky tak sa urobí reset riadiacej jednotky. no a v servise mi povedal, ze tým som odpalil software na RJ a imobilizeri.

no ci je to naozaj tak to neviem..no som spokojny, ze za 100 eciek mam auto spojazdnene

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 37 neregistrovaných