Ahojte,
o tejto teme sa tu uz popisalo vela ale moj problem je trosku iny ako som sa docital v inych temach.
Vec sa ma tak, ze ak idem po dialnici nejakych 100-120 a viac, tak pri trochu silnejsom przdeni mi auto akoby potiahne doprava. Nemusim vobec brzdit tak aby zaberalo ABS, len silnejsie dupnem na brzdu. Na okreskach alebo v meste som si to nevsimol, nie je to nijak badatelne, len pri vyssich rychlostiach - na dialnici. Ani volantom mi netrasie, resp. trasie ale strasne slabucko, skoro necitit.
Predne kotuce som menil minuly rok na jar, aj platnicky. Zadne na vymenu, tak za mesiac. Gumy ako nove. Geometria minuly rok spravena dvakrat. Auto ma najazdene 190 000km ale v podstate to robi stale uz dajakych 30 000km. Vymenena brzdovka nedavno (aj ked bola dobra na oko) spolu s odvzdusnenim brzd.
Bol som na STK pozriet brzdy a tu su vysledky:
1 Bv L:2.6 R:2.86 kN
2 Bv L:2.32 R:2.14 kN
2 Bp L:2.17 R:1.09 kN
fo 130 N
Ja sa do tychto cisel nerozumiem ale typek odtial mi povedal, ze predne brzdia nerovnomerne az o jeden cely bod, co je neprijatelne...
Dal som tam pozriet odrazu aj tlmice a ze su vo vybornom stave.
Este som zabudol dodat, ze pri jazde bez brzdenia ide auto pekne rovno, nikde netaha, ani neodskakuje.
Dakujem za rady.
edit: Este dodam, ze vzdy ked po par hodinach nastupujem do auta, idem startovat, stlacim spojku, a ked chcem stlacit brzdu tak ju stlacim tak 0,5-1cm maximalne, neda sa viac, je tvrda ako skala a auto nezabrzdi.... az potom ked nastartujem tak brzdovy pedal ako ho mam stale stlaceny tak postupne ide pekne dolu a auto naozaj aj zabrzdi... ale az po nastartovani.... dost zvlastne si myslim, ci som uz paranoidny?
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
4. E90 320i ´05
3. E90 318d ´07
2. E38 750i ´94
1. E34 525tds ´93