... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

X5user
Autor témy
Auto: X5
Kraj: Košický

Rozsiahlejsia otazka, E53

Nedeľa, 6. Januára 2013, 16:16

Ahojte, chcem sa opytat ci ma niekto na E53 problem s vrzganim zadnej napravy alebo vlastne ani neviem coho len viem, ze je to zo zadu, minule som v auparku vystupil z auta vedla mna stala e53 z BB a pan do nej sadol a vrzgalo to presne tak ako mne a netusim kde moze byt problem na aute mi nic nebucha ani nic podobne vsetko sa menilo ani nie pred 5k km.

Dalsia otazocka je ohladne vyfukov jedna sa o 3.0d 160kw a na par X5 som videl velmi pekne koncovky alebo neviem ci sa jednalo o cele tlmice no mam aj znameho kt. ma diesel a niekto mu tam nahodil len koncovky a nejako prevaril kolienka, no nejde mi to do hlavy kedze tam na to miesto podla mna nieje vie niekto ako nato? pripadne kde kupit koncovky s kt. to pojde ? (pytat sa ho na to kde to bolo robene sa nemozem kedze to bolo robene pred tym ako ho on kupil)

A este jedna :)
Chcem by som odpoved ciste len od majitel E53, ake tam davate brzdy a kotuce ? ja som tam dal vsetko ATE je pravda, ze mi to sem tam piska, ale pri brzdeni z rychlosti cca 120 na 80 mi trasie volantom, zabeh kotucov bol urcite v poriadku. A neviem prist na to, preco to trasie mal som auto v tempuse na vymenu oleja filtrov a podobne vsade v aute tj. motor, prevodovka a diferak a technik bol tak trosku neochotny sa pozriet na tie kotuce ale povedal, ze budu urcite krive co sa mi moc nechce verit, moze to byt aj nieco ine ?

Vopred vsetkym dakujem za odpovede :)

Užívateľov profilový obrázok
michaltt

Re: Rozsiahlejsia otazka, E53

Nedeľa, 6. Januára 2013, 21:01

Trasenie moze byt aj nejaky diel z napravy. A to vrzganie taktiez, alebo pruziny. Ja mam e46 touring a ked som auto kupil, tiez vrzgalo pri nasadani alebo ked som nakladal do kufra. Po vymene pruzin nastalo uplne ticho.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 6. Januára 2013, 21:33

lebo medzi pruzinou a kasnou mas take gumy, a tie lubia vrzgat, hlavne ked su stare...

a trasenie volantom:
-krive kotuce
-nevyvazene kolesa (trasie aj za jazdy)
-zoslahane pneu (trasie aj za jazdy)
-vola v niektorom cape
-vola v serve
-povolena poloos, alebo odchadzajuci klb (moze pukat pri otacani kolies na mieste)

X5user
Autor témy

Pondelok, 7. Januára 2013, 14:35

janci takze pneu nove, vyvazene, naprava pomenene kompletne ale doslova kompletne vsetko platilo sa presne 2430 eur vratene dph akurat mam v ruke fakturku lebo som pozeral co vsetko sa menilo, a servo som daval repasovat lebo malo volu a pukalo v nom pri toceni volantu a po nerovnostiach to sem tam vydavalo cudne zvuky, no tak inak skusim sa na tie pruziny pozriet zajtra to dam v tempuse skontrolovat cez ten voucher co mam k autu

X5user
Autor témy

Pondelok, 7. Januára 2013, 14:36

este malickost ake pruziny na E53 odporucate? mozte rovno hodit aj link najlepsie ak by to slo z elitu tam mam velmi dobru zlavu cez znameho

Jannci

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:11

X5user napísal:
janci takze pneu nove, vyvazene, naprava pomenene kompletne ale doslova kompletne vsetko platilo sa presne 2430 eur vratene dph akurat mam v ruke fakturku lebo som pozeral co vsetko sa menilo, a servo som daval repasovat lebo malo volu a pukalo v nom pri toceni volantu a po nerovnostiach to sem tam vydavalo cudne zvuky, no tak inak skusim sa na tie pruziny pozriet zajtra to dam v tempuse skontrolovat cez ten voucher co mam k autu

tak ostavaju uz len kotuce... najlepsie spravis, ked najdes nejakeho majstra, co ma sustruh, tam ich hodi, a uvidis, ci hadzu, alebo nie...

ono, aby si ich pokrivil staci velmi malo, dobre ich prehriat a ostat stat na brzde...

X5user
Autor témy

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:33

nieje to lepsie merat mikrometrom na merianie hadzavosti ? :) no lenze ono by to v tom pripade triaslo stale nie ? lebo mne to trasie len od 120 do 80

Jannci

Utorok, 8. Januára 2013, 00:05

X5user napísal:
nieje to lepsie merat mikrometrom na merianie hadzavosti ? :) no lenze ono by to v tom pripade triaslo stale nie ? lebo mne to trasie len od 120 do 80

ono, toto je paradox... presne toto mi robila E36ka, a krive som mal len zadne kotuce, a bolo to ako pises, nad 90km/h, pri nizsej rychlosti mi to nerobilo...

michaltt

Utorok, 8. Januára 2013, 11:00

Ja len poznamenam, ze na serve vola neexistuje, skor na riadeni. Ale janci sa asi pomylil.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných