... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Cut-off speed - ake su to otacky motora?

Pondelok, 16. Januára 2012, 21:01

Ahojte,

robil som diagnosticky test, a dostal som za ulohu, aby som stlacal plynovy pedal az na uroven cut-off speed. Mam 525D, skusal som ist az na 5000 otacok, no stale tam pisalo, ze som sa na tu rychlost nedostal. Kolko to ma byt? Mam mat otacky az na maximum, v cervernom poli?

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Cut-off speed - ake su to otacky motora?

Utorok, 17. Januára 2012, 12:04

Az na obmedzovac. Robil si asi test dpf filtra ze? Uz som to robil.

dimensionone
Autor témy

Streda, 18. Januára 2012, 16:27

Dík, som to skúsil a išlo to, čiže plyn na podlahu až kým ručičku nezastaví obmedzovač \:D/

miggell
Auto: e46 330XD
Kraj: Trnavský

Streda, 18. Januára 2012, 19:49

aký je postup na ten test DPF?

airbone

Streda, 18. Januára 2012, 23:56

tak ze vytocis motor na doraz a musis ho tak nechat par sekund (tusim 20) a medzi tym to meria nejake hodnoty ktore musia sediet v rozsahu. Potom ti to este povie aby si ho skusil prekuchat dlhsiou jazdou po dialnici (je mozne ze nastavi nieco kvoli tomu). Robil som to raz na jednej 530xd, ale nepomohlo a myslim ze potom sa tam nakoniec menil filter za novy......
Tie DPF filtre su strasna zrada a svinstvo pre majitelov aut..... Najlepsie je to vysmarit odtial do pce a mat s tym pokoj......

dimensionone
Autor témy

Štvrtok, 19. Januára 2012, 15:58

A samozrejme musíš to robiť cez nejaný diagnostický SW, ja konkrétne som to robil cez DIS.

Inak, všimol som si, že v DISe je možnosť zapnúť na particle filter adaptáciu, no keď ju spustím, tak tam vyhodí nejaké error hlášky. No napr. adaptáciu pre váhu vzduchu alebo pre automatickú prevodovku som spustiť vedel. Neviem, či to súvisí s nejakými sw verziami riadiacich jednotiek (DIS mám vo verzii 57, no iDrive mám aktualizovaný minulý rok). No testy pre particle filter mi riadne idú.

airbone

Štvrtok, 19. Januára 2012, 17:36

dimensionone napísal:
A samozrejme musíš to robiť cez nejaný diagnostický SW, ja konkrétne som to robil cez DIS.

Inak, všimol som si, že v DISe je možnosť zapnúť na particle filter adaptáciu, no keď ju spustím, tak tam vyhodí nejaké error hlášky. No napr. adaptáciu pre váhu vzduchu alebo pre automatickú prevodovku som spustiť vedel. Neviem, či to súvisí s nejakými sw verziami riadiacich jednotiek (DIS mám vo verzii 57, no iDrive mám aktualizovaný minulý rok). No testy pre particle filter mi riadne idú.

TIe error hlasky su kvoli tomu, ze nie je DIS ako DIS..... Normalne DIS bezi na testeri GT1 ktory ma k tomu spustu meracich zariadeni a ked niesu pripojene, tak to vyhodi error.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných