... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pexo napísal:rozmyslam na nejakou 2001 maximalne 2003.je jedno ci to bude 3kova alebo 5kova rada. tiez si myslim ze naftak na to moje jazdenie by nebol vhodny, kedze ked som doma tak jazdim najviac po meste. a okrem ineho sa s naftakmi nemam nejake extra skusenosti.
MateX3 napísal:
Diesel potrebuje viac času na zohriatie - má vyššiu účinnosť. Benzín sa zohreje rýchlejšie, čo má výhody v prípade častých štartov a krátkych vzdialeností, a hlavne v zime, skôr začne topiť. Diesel ma o niečo vyššiu hmotnosť - je robustnejší.
Keď je o auto starané aspoň bežnou údržbou (oleje,filtre, kvapaliny...) a nieje využívane na závody alebo hardcore záťaže, motor prežije karosériu. Spotreba v mestskej prevádzke sa nebude až tak líšiť medzi dieslom a benzínom. (ovšem porovnávam diesel a benzín rovnakého výkonu a ročníka).
Skôr keď už mestské jazdenie, radšej sa poobzerám za autom, na ktoré sú lacné diely, lacnejšie 14", 15" pneu, lacnejšia údržba. Do fábie treba 3l oleja, do bmw 8l. To isté s chladiacou zmesou, brzdovou kvapalinou, vzduchový filter do fábie je 15€, do bmw 50€. Výmena vzduchového filtra BMW E60 potrvá 30 minút, vo fábii 2 minúty. Skôr poškodíš pneu/disk v meste na výtlkoch, to isté platí o tlmičoch, brzdách atď. Na dialnici - dlhé trasy sú brzdy takmer nevyužité v porovnaní s rovnakou vzdialenosťou v meste. Koľko výtlkov stretneš na diaľniciach? Koľko krát akceleruješ z 0km/h v meste a koľko na dialnici?
Porovnávať či benzín alebo diesel na mestskú záťaž nemyslím že je tým najdôležitejším.
Toť môj názor.
michaltt napísal:
Ty porovnavas bmw s fabiou, nie benzin a diesel.