... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

nestresuj
Autor témy
Auto: e60 530d
Kraj: Bratislavský

e60 525d zly start za studeneho motora snimac vacky?

Streda, 4. Mája 2011, 09:22

mam taky problem ked rano startujem za studeneho motora tak mi nenastartuje na prvy krat bud dlho toci a snazi sa naskocit alebo to konecne naskocia zdochchne raz sa mi stalo ze po naskoceni mi zacalo triast autom potom ked to chcem vyskusat este raz tak uz to naskoci v proiadku a potom aj pocas celeho dna uz to startuje bez problemov . na diagnostike mi vypisalo chybu snimaca vacky moze to byt sposobene tym?

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Re: e60 525d zly start za studeneho motora snimac vacky?

Štvrtok, 5. Mája 2011, 07:40

hi,

nakolko ti diagnostika neukazala zavadu zhavicov, ci ukazala?! (ako ti bolo radene v tej tvojej druhej teme, ze by to mohlo byt sposobene tym) teoreticky by to mohlo byt sposobene aj tou zavadou snimaca vacky.

Motor by mal mat dva snimace. Snimac otacok vacky a snimac otacok klukoveho hriadela. Z tychto snimacov by mala RJ napr. vyhodnotit kedy je uz motor nastartovany, ze uz chyti otacky, tak odpoji starter atd.

Ak sa signaly zo snimacov nezhoduju, RJ ich napr. nevie vyhodnotit a vypne motor. Taktiez to moze sposobovat to spominane dlhe startovanie a skapinanie.

Co je ale podozrive robi ti to za studena. To opat smeruje k tym zhavicom. Ak motor dlho toci, vo valcoch neni dostatocna teplota (zhavice nezhavia tak ako maju) a samotna kompresia vo valci nestaci na vyprodukovanie dostatocneho tepla na vznietenie nafty a motor nenaskoci. Potom napr. startujes znova. Valce sa uz troska ohriali po predoslom pokuse nastartovat a motor ti uz chyti, ale nie na vsetky valce. Mozno valce ktore maju nefunkcne zhavice (alebo su uz zhavice starsie a nedosiahnu potrebnu teplotu vcas), alebo maju slabsie kompresne tlaky, sa chytia az naskor a motorom riadne trasie, lebo je akoby "nevyvazeny". Po chvilke sa chytia aj ostatne valce a motor bezi ako ma.

V tvojej predoslej teme som ti pisal, ze mne to tiez robilo, ranne studene startovanie bola hroza a potom uz to bolo ok. Vymenu tej RJ zhavenie som oddialoval tym, ze ked bola rano zima, tak som si webastom auto (teda aj motor) predohrial. Akonahle uz bol motor trocha teplejsi, tak startoval OK.

To by si este mohol aj ty vyskusat. Ak bude rano zima a mas webasto, predhrej si auto a sleduj ako nastartuje. Pokial chyti hned a bez trasenia, tak to trhanie mozes suvisiet s vysokou pravdepodobnostou s tymi zhavicmi a ich RJ.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

nestresuj
Autor témy

Štvrtok, 5. Mája 2011, 12:03

lenze teraz nieje riadna zima myslim ze zhavit by to rano az tak enpotrebovalo nepotrebovalo diagnostika ukazala len tu chybu zhavice boli tusim uz na aute menene dneska co bolo nastudensie rano za posledne obdobie to naskocilo v pohode

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Mája 2011, 13:40

tak sleduj ranne starty. Pokial sa oteply a urobi to, tak to potom bude tym snimacom snad.

A aj tak, ten snimac vymen minimalne vylucis jednu moznost, myslim si, ze az taka "palka" to nebude. :) za vymenu.
Co ak ta auto nahodou necha niekde kvoli tomu snimacu stat......potom sa budes zbytocne nervovat .
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

nestresuj
Autor témy

Štvrtok, 5. Mája 2011, 17:38

jasne jasne urcite vymenim

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 24 neregistrovaných