... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Piotro
Autor témy
Auto: BMW 330xd E46
Kraj: Košický

Prevodovka E46 330xd

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 04:43

Možno trochu trapas no možno vážna vec. Včera som si kúpil 330xd E46 sedan. Vyskúšal som ho všetko ok. No jednu vec som neurobil a to necúval som ale chlapík čo mi ho predával na ňom cúval nevidel som, že by mal problém. Po pár kilometroch domov som zastavil na benzínke a keď som odchádzal tak aha treba zaradiť spiatočku ktorú som ešte v BMW neradil. Skúšal som všetký možné variácie no R som tam nezaradil asi po 10-15minútach zúfalého trápenia som nejakým zázrakom úplne s ľahkosťou zaradil spiatočku no ani som si nevšimol ako. Vie mi niekto prosím Vás presne vysvetliť ako na BMW 330xd E46 s manuálnou 5 zaradiť spiatočku? Lebo riadil som už všeličo okrem BMW a nikde som nemal problém zaradiť R no v tomto BMW som si nevedel dať rady. Zľakol som sa že sa mi rozpadla prevodovka po pár kilometroch no jedno mi nejde do hlavy ked predavajuci si cuval bez problemov kedykoľvek kdekoľvek ako to že ja tam tu rýchlosť nedám? Mohlo niečo primrznúť? Alebo ozaj je na to len nejaka finta? Včera bol masaker na ceste z NR do KE hlavne v NR. Na aute som mal 3cm ľadu zamrzli mi stierače počas jazdy boli obalené tiež asi 2-3cm ľadom no všetky rýchlosti mi išli okrem R.

Čo to môže byť?

Slafino
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Žilinský

Re: Prevodovka E46 330xd

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 08:19

Všetky BMW-cka maju rovnaku spiatocku, silnejsie dolava, aby si pretlacil odpor a potom dopredu ako keby si daval jednotku.

Užívateľov profilový obrázok
jupik1
Auto: BMW 330xd
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 10:28

Ahoj ty si ako moj svokor, isiel zacuvat moje 330xd a skonstatoval ze je to na p..u auto lebo nevedel zaradit spiatocku ze to mam pokazene a potom prisla moja zena zaradila zacuvala a povedala mu ze on ma na p..u auto /ford mondeo #-o / . tak asi tak

Piotro
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 11:32

jupik1 napísal:
Ahoj ty si ako moj svokor, isiel zacuvat moje 330xd a skonstatoval ze je to na p..u auto lebo nevedel zaradit spiatocku ze to mam pokazene a potom prisla moja zena zaradila zacuvala a povedala mu ze on ma na p..u auto /ford mondeo #-o / . tak asi tak

Ahoj, to je sice od teba pekne, ze si sa mi zdoveril s rodinnou situaciou ale tato infomacia mi vobec nepomohla.

Piotro
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 11:42

Slafino napísal:
Všetky BMW-cka maju rovnaku spiatocku, silnejsie dolava, aby si pretlacil odpor a potom dopredu ako keby si daval jednotku.

Netreba ju stlacat dole ako u VW? Lebo vcera ked sa mi to podarilo tak byvali majitel mi to tak nejak hovoril ze jemne ju mam stlacit dole a dolava-hore. Vtedy mi to zázrakom vošlo akoby nič. Len som bol už taky nasr... ze som aj prestal vnimat co vlastne robim a dnes to tam neviem dat. Ak idem ako pises ty tak narazim na velky odpor ktory mi pripada neprekonatelny (samozrejme iba ze by som utrhol paku). Neviem ide ma porazit. Bojim sa to uz aj skusat aby som si uplne nerozdrbal prevodovku. Totiz vcera ked sa mi to podarilo tak som nezaregistroval ziadny zvuk ani nic ze je tam R. Za mnou nebolo nic a vela svetla takze ani podla svetiel som nemohol zistit ci uz mam R alebo stale len 1. Hambim sa jak pes ze tu riesim taku banalitu ako zaradiť rychlost no ozaj som uz zufaly pretoze nema mi to kto ukazat aby som si to precvicil a vlastne mi aj potvrdi ze je chyba v mojej pravacke a nie v prevodovke.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 11:55

ako pisal slafino, spiatocku zaradis posunutim radiacej paky smerom k sebe, viac dolava nez ked radis jednotku, pritom ucitis odpor ktory kladie prevodovka aby si omylom namiesto jednotky nezaradil spiatocku, ak by si mal ine auto s podobnym radenim a vyskusal si to tak by si skor pochopil :)

Piotro
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 12:10

ice.blade napísal:
ako pisal slafino, spiatocku zaradis posunutim radiacej paky smerom k sebe, viac dolava nez ked radis jednotku, pritom ucitis odpor ktory kladie prevodovka aby si omylom namiesto jednotky nezaradil spiatocku, ak by si mal ine auto s podobnym radenim a vyskusal si to tak by si skor pochopil :)

Chápem no je to moje prvé BMW a ja id.ot som si nevyskusal spiatocku pri kupe lebo koho by napadlo ze nebudem vediet zaradit. Riadil som auta od vymyslu sveta a taketo nieco som nikdy neriesil ani vo sne by ma nenapadlo ze prave na mojom prvom BMW s ktorym som zatial MEGAspokojny nebudem vediet zaradit R. 5 rokov som mal mazdu 323F BG, ktoru mam aj dodnes no BMW je BMW. Mazda je tiez stihacka, spolahliva a ma velmi dobre jazdne vlastnosti ale 330xd je balada. Len to zaradenie R je pre mna kriz lebo stale mám zmiesane pocity ze asi som nekupil uplne v poriadku s presviecam sa ze to ja mam na BMW pravu ruku lavu.

AlienZV

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 12:37

Piotro napísal:

Chápem no je to moje prvé BMW a ja id.ot som si nevyskusal spiatocku pri kupe lebo koho by napadlo ze nebudem vediet zaradit. Riadil som auta od vymyslu sveta a taketo nieco som nikdy neriesil ani vo sne by ma nenapadlo ze prave na mojom prvom BMW s ktorym som zatial MEGAspokojny nebudem vediet zaradit R. 5 rokov som mal mazdu 323F BG, ktoru mam aj dodnes no BMW je BMW. Mazda je tiez stihacka, spolahliva a ma velmi dobre jazdne vlastnosti ale 330xd je balada. Len to zaradenie R je pre mna kriz lebo stale mám zmiesane pocity ze asi som nekupil uplne v poriadku s presviecam sa ze to ja mam na BMW pravu ruku lavu.

Nic s tym nemas, to chce len cvik. A nemas tam co utrhnut... :-({|=

Piotro
Autor témy

Pondelok, 13. Decembra 2010, 12:02

AlienZV napísal:

Nic s tym nemas, to chce len cvik. A nemas tam co utrhnut... :-({|=

Plne s tebou súhlasím, pretože páááni z antitalentu na BMW spiatočku sa stáva talent \:D/ a ja už radím aj keď to ide ťažšie a väčšinou treba prešĺapnúť spojku no ide to v čo som už nedúfal a začínal som už rátať financie.
Včera som si po všetkých vašich dotazoch a radach šiel sadnúť do auta a začal som skúšať asi po 3minutach sa mi to podarilo, tak som si to ešte zopakoval pár-krát a už môžem povedať, že to dokážem kedykoľvek nie síce tak rýchlo ako na iných ale do toho sa dostanem ;)

el_dodis
Auto: ex BMW 525d E39
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 13. Decembra 2010, 13:35

musis to mat dojebabrane...sestra si sadla prvy krat do auta a zaradila to na prvy krat....odpor tam je dost velky, ale pokial nemas 30kg tak to musis zaradit v pohode...

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Pondelok, 13. Decembra 2010, 15:14

el_dodis napísal:
musis to mat dojebabrane...sestra si sadla prvy krat do auta a zaradila to na prvy krat....odpor tam je dost velky, ale pokial nemas 30kg tak to musis zaradit v pohode...

to asi nie, len to ide skratka s tuha.. ked si moja manzelka sadla prvy krat do E61 a isla cuvat "to akoze co je???to mam ako radit? :D :D " a dnes uz cuva... ani si nespomenie ako to bolo prvy krat :D
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 13. Decembra 2010, 22:58

moja priatelka tiez nevie zaradit spiatocku :) vtalcam jej ju tam ja :D aspon mi na aute nezdrhne
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 14. Decembra 2010, 12:42

pre tych co v bmw nesedeli je to fakt divne, lebo clovek ma pocit ze to treba tlacit az prilis, ale to je ok. Potom ked si zvykne, uz to vobec nepripada ako velky odpor. Mne sa raz dokonca stalo, ze som omylom na semafore supol spatecku miesto jednotky a ten za mnou kukal ako kkt preco do neho cuvam..... :lol:
Je to len zvyk, naprvykrat to ide dost tazko, no potom uz lahucko....

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 14. Decembra 2010, 13:01

ja som zo zaciatku tiez nemohol zaradit spiatocku :D som si myslel ze tu paku urvem a teraz to uz ide automaticky :D proste sup a je tam :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

pepo286

Utorok, 14. Decembra 2010, 13:04

airbone napísal:
pre tych co v bmw nesedeli je to fakt divne, lebo clovek ma pocit ze to treba tlacit az prilis, ale to je ok. Potom ked si zvykne, uz to vobec nepripada ako velky odpor. Mne sa raz dokonca stalo, ze som omylom na semafore supol spatecku miesto jednotky a ten za mnou kukal ako kkt preco do neho cuvam..... :lol:
Je to len zvyk, naprvykrat to ide dost tazko, no potom uz lahucko....

... nie si sam komu sa to podarilo :) .. semafor, cervena, tak som uz neviem co robil (asi kukal na telefone neprij. hovor abo daco ladil na radiu) .. zrazu kukam ze zelena .. tak jeeeeb po pake k sebe a dopredu .. a zrazu cuvam :) .. ale pohol som sa len mozno 5cm .. to clovek hned uciti ze sa hybe pohyna zlym smerom ;) .. a ten za mnou tiez kukal ze o co mi ide :) ..

.. a ked som kupoval auto v NL .. tiez som predtym na BMW neradil R .. a som kupil .. sadnem do auta .. a jak do <i> sa radi R ??? ... este ze tam bol kamos co uz BMW mal .. tak mi to zaradil aj vysvetlil .. a potom ked som potreboval R zaradit zas .. zas mi to nejako neslo .. ale casom si clovek zvykne ..

.. dokonca by som povedal, ze v situacii ked napr. zapadnes v snehu a potrebujes auto 'rozkyvat' .. tak na BMW sa dobre radi 1 > R > 1 > R > 1 ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných