... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Autor témy
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Meranie kompresie diesel PO surne

Streda, 14. Júla 2010, 10:12

Zhanam niekoho kto by mi vedel v PO alebo okoli zmerat kompresiu na e60 530d, alebo poziciat anzabel na meranie za nejaku financnu odmenu. Po poruche turba sa zda, ze nepracuje jeden valec, menil sa tam aj vstrek za novy, ale nic. Nevieme ci to je elektricka alebo mechanicka chyba. Potrebujem surne zmerat kompresiu aby sa vylucilo alebo potvrdilo mechanicke poskodenie vo valci. Alebo niekto kto by ten motor vedel dat dokopy a najst zavadu. (aj premerat elektricky kabelaz vstrekovacov apd...). Auto je nepojazdne a nikto nevie co s tym.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Meranie kompresie diesel PO surne

Streda, 14. Júla 2010, 10:27

Dávkovanie palivo ako napr. cez inpu by to nezistilo???AK by bol problém v elekt. tak by to mohlo ukázať, že tryska nejde tak ako má,nie??? To je len taký nápad....)))))Ale to si asi isto ako prvé urobil....)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone
Autor témy
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Meranie kompresie diesel PO surne

Streda, 14. Júla 2010, 11:03

TO som robil, korekcia paliva na tretom valci je 5,2mg v pluse, je to mimo pripustnu hodnotu. Hodnoty ostatnych valcov tiez poriadne rozhadzane, motor trasie celym autom a aj dymi do vyfuku (ale to moze byt nevypaleny olej vo vyfuku po poruche turba). Odpajali sme vstreky jeden po jednom, po kazdom sa to zhorsilo, no trojka valec ziadna reakcia na odpojenie. Dal sa novy vstrek od BOSCHu a to iste. Bud do vstreku neide elektrika, mozno je v prdeli kabelaz vstrekov, mozno DDE.... mozno valec nema kompresiu a niekde to fuka... Preto potrebujem surne odmerat kompresie valcov, aby sa vylucila mechanicka zavada a mohlo sa ist po elektrike.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných