... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

robert-bmw
Autor témy
Auto: BMW 118d
Kraj: Bratislavský

Teplota motora + neznáme info na BC

Pondelok, 5. Apríla 2010, 12:35

Ahojte, mám BMW 118d a xem sa spýtať, či niekto vie, ako zobraziť teplotu motora, nakoľko BMW 1 radu nemá teplomer. Vraj sa to dá tak, že podržím páčku na nulovanie km, to som aj spravil a dostal sa do akéhosi vnútorného menu počítača, našiel som tam všelijaké údaje, ale nie teplotu motora. Ale našiel som tam aj stav km W / T. Znamená asi skutočné / "teoretické", ale ani tie skutočné (cca 43tis) nie sú totožné s tźmi, čo som skutočne najazdil (cca 38tis)- žeby stočené km pri kúpe auta?

Takže
1. Ako zistím teplotu motora?
2. čo je to km W / T?

príp. čo znamenajú aj ostatné údaje zo "skrytého menu palubného počítača.

Díki za odpoveď

rasto540i
Auto: e39 B10 3.2/ex540iAT
Kraj: Zahraničie

Re: Teplota motora + neznáme info na BC

Sobota, 10. Apríla 2010, 15:23

Na mojej faceliftovej e39 530d sú dva gombiky. Ľavý nuluje km. Pravý je check control. Podrz pravý, kým sa neobjavi menu. Opakovane stlacaj pravý, až budeš v menu 19. Lock on. Treba zadať súčet VINu. Napr. BZ10414 (1+0+4+1+4) dáva súčet 10. Takze stlacaj lavy, až kým tam nebude správny súčet. Vtedy vypíše LOCK OFF. a veselo do tajného menu. Menu 5 je priem. Spotreba. 7 je dig. teplomer. Sledujem to, lebo sa veľmi ochladzoval. Nepomohla ani výmena hlavného termostatu. Až vymena malého termostatu pri RGE (recirculating gases emission), ktorý je vpredu pod krytom, všetko napravila.

robert-bmw
Autor témy
Auto: BMW 118d
Kraj: Bratislavský

Sobota, 10. Apríla 2010, 20:56

Rasťo, na mojej BMW 118d E87 je žiaľ len jeden gombík a to na nulovanie km. Aj tak díki za pokus.

rasto540i
Auto: e39 B10 3.2/ex540iAT
Kraj: Zahraničie

Piatok, 16. Apríla 2010, 16:53

Len sa nevzdavaj! Stlac 5s lavy, km by sa nbemali nulovat (resp. by mali potom znovu naskocit). Potom bez velkych pauz stlacaj, kym nie si v 19. Tam by tom malo skakat L_OFF na L_ON. Kym to je na L_OFF, chytro stlac tlacidlo znova a hotovo. Ak vies po nemecky, tu je dobry link na vselico

http://bmw.bazzi.biz/geheim_menu_e46.htm

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných