... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
BMino napísal:k_michal napísal:aky motor?? bmino tuší niečo.....namazat namazat
vymenit nemazat, ikedje na to nejaky specialony pripravok, me torobilo na e30 a radsje som ich vymenil, uz mali svoj vek, potom to prestalo, ale moze to byt aj nejaka kladka
leon24 napísal:BMino napísal:k_michal napísal:aky motor?? bmino tuší niečo.....namazat namazat
vymenit nemazat, ikedje na to nejaky specialony pripravok, me torobilo na e30 a radsje som ich vymenil, uz mali svoj vek, potom to prestalo, ale moze to byt aj nejaka kladka
A nemoze to robit aj alternator?
BMino napísal:leon24 napísal:BMino napísal:k_michal napísal:aky motor?? bmino tuší niečo.....namazat namazat
A nemoze to robit aj alternator?
mozno ale... sksu tie remene, kedy si ich menil naposledy?
leon24 napísal:Při volnoběhu Ti pískají klínové řemeny. Kdyby to bylo ložisko, pískalo by to pořád. Klínové řemeny přenášejí sílu tím "klínem" (=větší plocha). Ty asi máš řemen s drážkami (více klínů = ještě větší plocha). Pokud bude řemen volný, bude prokluzovat i na těch drážkách řemenice, třením se zahřívá a spálí se. Takže zkusit napnout, pokud to nepomůže vyměnit. Pokud se ty lamely opotřebují, řemen dosedne na horní plochu řemenice a "píská". Ta horní část řemenice bývá světlejší = je oleštěná. Zpravidla řemenice alternátoru nebo serva, vodní pumpa málo kdy. Správné napnutí zjistíš tak, že pod nasazeným řemenem nejde protočit řemenicí alternátoru nebo serva (nevím k čemu je u E46 lepší přístup) viz..... dnes z nicoho nic mi zacal z motorovej casti vychadzat taky pisklavy zvuk ked pridam tak sa strati ale ked ide na volnobech tak to pisti ..................dik vopred za rady
leon24 napísal:Tak tuhle informaci jsem neviděl, když jsem psal o těch klínových řemenech. Taky píšeš, že jsi odpojil alternátor a píská to dál. To jsi jen odpojil kabely nebo sundal řemen? Jak dlouho je slyšet ten zvuk po vypnutí motoru. Jako když se dotáčí vrtule na viskospojce ? Nebo máš málo oleje v servu, lítá tam vzduch se zbytky oleje, třese to motorem a po vypnutí to ještě chvilku lítá v trubkách? Koukni na množství v nádržce serva a na barvu toho oleje. Má být tmavě červený nebo trochu do hněda. Jestli je černý - vyměnit.Ono ked zhasnem motor tak ten podivny piskotavy zvuk este chvilu pocut ono mi to pripada ako keby sa to sirilo z nejakej suciastky ktora sa toci asi
starML napísal:leon24 napísal:Tak tuhle informaci jsem neviděl, když jsem psal o těch klínových řemenech. Taky píšeš, že jsi odpojil alternátor a píská to dál. To jsi jen odpojil kabely nebo sundal řemen? Jak dlouho je slyšet ten zvuk po vypnutí motoru. Jako když se dotáčí vrtule na viskospojce ? Nebo máš málo oleje v servu, lítá tam vzduch se zbytky oleje, třese to motorem a po vypnutí to ještě chvilku lítá v trubkách? Koukni na množství v nádržce serva a na barvu toho oleje. Má být tmavě červený nebo trochu do hněda. Jestli je černý - vyměnit.Ono ked zhasnem motor tak ten podivny piskotavy zvuk este chvilu pocut ono mi to pripada ako keby sa to sirilo z nejakej suciastky ktora sa toci asi