Utorok, 6. Januára 2009, 22:00
to Brano-HAVA: ano mas pravdu. dif je u bmw, mercedesu a inych zadopohonov zvlast, na tento fakt som som akosi pozabudol, to je ten dovod v rozdiele objemu naplni. nobody´s perfekt.
to ze "nerozumiem celkom preco" v odstavci o objemoch bolo myslene tak ze preco je napln dozivotna, ked vymena toho oleja tolko nestoji a je to pre mechaniku urcite lepsie. prevodovka sa lahsie toci. skratka si myslim ze tak ako sa v motore meni olej, ma zmysel menit aj prevodovke. je tiez dost namahany (teplotne, na strih, kovove necistoty). vyrobcovia uvadzaju dozivotne, urcite nie tak casto ako motor ale raz za cas.
okrem ineho som mu tym chcel povedat aby kupil origo bmw olej a nespekuloval s roznymi nahradami. raz som dal do peugeotovej prevodovky (306 rocnik 98) olej aky sa teraz dava do golf5 a pod. je vylepseny vseliakymi aditivami, lepsie prijne a pod. ( Castrol Burmah). prvych par km to bolo neskutocne, radilo to lahucko, dvoma prstami, ale potom to zacalo, mam pocit ze to bud zozralo kontaktny film na synchrokruzkoch, alebo co ale zacala radit cez zuby, skratka smykalo sa to, zacali hrkat kola. v zime to bola uplna hroza, tak som rychlo kupil v peugeote to co tam patri a bolo to lepsie.
(pardon ze som sa zasa rozpisal, len som sa chcel podelit so skusenostami a varovat ostatnych pred experimentmi.)
Naposledy upravil/-a
pgrno v Utorok, 6. Januára 2009, 22:35, upravené celkom 1 krát.
Mercedes A-Class
ex E36 Touring