Utorok, 14. Mája 2024, 20:09
Chlapi zdravím, ocitol som sa na mŕtvom bode. Mám 318i. Najprv napíšem čo sa nedávno menilo, cca v intervale 30 tisícoch km, za 3 roky som nabehal cca 150 tisíc. Nedávno mi menili prevodovku spolu so spojkou, separátor oleja, rozvody pred 50 tisícmi, vodná pumpa, vamos, časovanie vačkov, a vela prkotín čo sa robilo spolu s montážou hlavných dielov. Teraz hlavný problém auta, piestne krúžky su KO, 2 minúty na volnobehu a po prešlape ide modrobiely oblak, 1 L na 1000 km. Diferenciál hučí, je tam vybehnuté 1 ložisko, treba robiť aj prednú nápravu, podobne vylágrovaná, momentálny problém k tomu všetkému, auto je v núdzovom režime, diagnostika vyhodila chybu ventilov, ale na 100% mi to v 2 servisoch nevedeli určiť.. Chcem vedieť, či mám do tohoto ešte ísť, či sa oplatí v tomto stave kúpiť nový motor, či by sa ho dalo kúpiť s protiúčtom toho starého. A celkovo, neviem čo s tým, či to dať fakt do šrotu, alebo na diely popredávať, prípadne výkup, aby som mal z toho aspoň niečo, neviem. Asi by som možno ešte skúsil tú možnosť nového motora s protiúčtom starého, lebo generálku na tomto určite robiť nechcem. Budem rád za radu majiteľov, čo toto museli riešiť, čo s tým teda ? Vďaka za každú odpoveď, podotýkam, že auto som mal ako srdcovku, všetko čo trebalo som dal meniť a celkovo sa na tom aute jazdilo štýlom, akoby bolo nové. No žiaľ už nemám silu ani chuť toto ďalej financovať. Vďaka[img=15x15]https://www.bmwklub.sk/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/img]