... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Dodo44
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Screen Mirroring iPhone/iPad versus iDrive 2020

Piatok, 8. Januára 2021, 21:30

Ma niekto skusenost so Screen Mirroringom iPhone/iPad na centralny panel iDrive r.v. 2020? Pri pokuse o sparovanie vypisuje spravu, ze “Pripojte koncove zariadenie s Miracast”. Viete niekto, ci je potrebne nainstalovat aplikaciu Miracast na iPhone? A ak ano, ktoru konkretne verziu Miracastu, lebo na Apple Store ich je mnozstvo.

PKuncik
Auto: F07, N55
Kraj: Zahraničie

Re: Screen Mirroring iPhone/iPad versus iDrive 2020

Sobota, 9. Januára 2021, 00:13

Miracast je pro Android telefony. BMW hlavně screen mirroring pro iOS nepodporuje. Takže Ti to nepojede. Existuje cesta, ale je to takové “drbání se”. Potřebuješ Android telefon. Přes wifi ho spáruješ s jablkem. Android telefon propojíš s autem a přes Miracast budeš zrcadlit do BMW ten iphone. Google ale Miracast opouští a tlačí svůj chromecast. Nicméně to zprovoznit jde. Jó jablko Mnichov prostě netáhne.

Dodo44
Autor témy

Sobota, 9. Januára 2021, 19:45

Dakujem za reakciu. Na druhej strane BMW je prva automobilka na svete (aspon tak to tvrdi o sebe), ktora umoznuje funkciu Digital Key priamo vo Wallete iPhonu.

catchcash
Auto: X3 xDrive30d

Sobota, 5. Októbra 2024, 10:47

To je síce pekne ale keď napríklad stratíš mobil tak ti niekto odíde s autom? Práve teraz to riešim či si to mám aktivovať ale trochu mám z toho obavy :D

Observer
Auto: naftove

Nedeľa, 6. Októbra 2024, 08:15

Je tam presne take “nebezpecenstvo” ukradnutia auta, ako ze by ti pri strate telefonu kompletne “vybielili” ucet.... Digatal Key sa sprava ako platobna karta a na jeho aktivaciu je potrebny FaceID / odtlacok prsta / zadanie kodu. Predpokladam ze nic z toho “nalezca” (zlodej) mobilu k dispozicii nema. Ak niekto bude chciet auto ukradnut, tak to IMHO nebude robit cez BMW Digital Key... myslim ze su na to aj jednoduchsie sposoby :wink:

catchcash

Nedeľa, 6. Októbra 2024, 08:26

To som si myslel aj ja ale pozri čo píšu na BMW stránke: “automatické odomknutie pri priblížení sa bez nutnosti vyberať smartfón z vrecka”

https://www.bmw.sk/sk/topics/offers-and-services/bmw-connected-drive/digital-key.html

Observer

Nedeľa, 6. Októbra 2024, 18:06

No tak citaj aj to, co pisu nizsie v poznamke :mrgreen:
* Dostupnosť funkcií závisí od modelu vozidla, výbavy, mobilných zariadení a nastavení aplikácie.
U mna (G30 LCI) to funguje takto a predpokladam, ze aj u G01 to bude podobne, ako som pisal vyssie... neviem si uplne predstavit, ako by to fungovalo bez toho, aby som sa mobilu dotkol / odomkol ho.
Konecne, nic ti predsa nebrani aktivovat to, vyskusat a znovu deaktivovat....

P.S.
Potom napis, ako to fungovalo, naozaj pochybujem, ze to NFC v telefone bude nastavene na stale vysielanie signalu bez overenia kodom a naviac vysielac ani prijimac nema IMHO dostatcny vykon na vyslanie / prijatie signalu aj cez oblecenie - pokial viem NFC funguje na par cm... kartou cez AppleWallet tiez nemozes platit na 0,5m od terminalu...

catchcash

Pondelok, 7. Októbra 2024, 09:53

Dava to zmysel co pises ale fakt ma prekvapilo co pisu na stranke. Skusal som aktivovat tu karticku a treba to prilozit cize keby som to mal vo vrecku asi mi to nepojde. Myslim ze to bude podobne s telefonom a snad to bude treba nejako biometricky overit ako pri platbe kedze to funguje na rovnakom principe.

Observer

Pondelok, 7. Októbra 2024, 10:06

Pozrel som to podrobne v appke My BMW, musim priznat, ze na moje velke prekvapenie to naozaj umoznuje otvorenie a nastartovanie auta aj bez autorizacie cez FaceID, v appke sa da nastavit, ci sa ma pouzivat tzv. Expresny rezim (bez FaceID / kodu, zrejme po niektorej aktualizacii appky je to tak by default) alebo to bude autorizaciu pozadovat....
Samozrejme, hned som to prepol na bezpecny rezim...
Ja Digital Key pouzivam len ako zalohu, ak z nejakeho dovodu nemam u seba kluc, resp. ak by som v krizovom pripade potreboval niekomu umoznit pristup do auta....

toto su sice info z US stranky, ale myslim, ze to plati aj pre modely v EU: https://www.bmwoffremont.com/research/digital-key.htm

podla toho, co je tam uvedene, novy Digital Key Plus by umoznoval cez ultra-sirokopasmove pripojenie (UWB) otvorenie auta uz aj na vacsie vzdialenost nez vyzaduje bezne NFC...
myslim, ze nasich aut s iD7 sa to ale netyka... :mrgreen:
Naposledy upravil/-a Observer v Pondelok, 7. Októbra 2024, 10:19, upravené celkom 1 krát.

catchcash

Pondelok, 7. Októbra 2024, 10:15

Super, dik ze si dal vediet. V tom pripade je to este bezpecnejsie ako keby ti niekto ukradol kluce od auta :) Tiez sa to nechystam pouzivat len som si aktivoval karticku (vraj je to fajn do servisu aj ked neviem aka je vyhoda oproti klucu).

Observer

Pondelok, 7. Októbra 2024, 10:24

Jedinu vyhodu plastovej karticky oproti klucu vidim v tom, ze na fyzickom kluci mas "nahrane" svoje osobne nastavenia auta a ked das v servise iba karticku (ktora ma ulozene defaultne nastavenia), nehrozi, ze Ti to tam nejako "rozladia" / zmenia :wink:

catchcash

Pondelok, 7. Októbra 2024, 13:17

Observer napísal:
Jedinu vyhodu plastovej karticky oproti klucu vidim v tom, ze na fyzickom kluci mas "nahrane" svoje osobne nastavenia auta a ked das v servise iba karticku (ktora ma ulozene defaultne nastavenia), nehrozi, ze Ti to tam nejako "rozladia" / zmenia :wink:
Vidis moze byt nad tymto som nikdy nepremyslal, kedze toto je moje prve BMW a v podstate aj prve co ma nejaky infotainment kde by sa dalo nieco okrem hodin rozstelovat :)

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 9. Októbra 2024, 18:01

screen mirroring nieje pozadovana funkcionalita ktorou bmw chce ist a preto ma uz nejakych 9rokov carplay pre iphony
ohladom digitalneho kluca, pokial viem tesla ho ponuka v modely 3 od roku 2018 (cize tu tvrdenie, ze su v bmw prvy je troska chytajuce sa za slovicka kedze to vedia az modely po 2019), ta potvora funguje na zaklade bluetootu. doleziem k autu a pokial som velmi rychly tak ma zacne nahravat, ze trham kluckou az nato zareaguje a odomkne. ale zaujimave su tie ficury, ze viem niekomu len tak "urobit" kluc kde bude mat obmedzeny vykon, maximalnu rychlost a nebude moct napriklad otvarat kufor
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných