... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Hoky napísal:Na tvojom mieste by som najprv pekne doma premeral prúd na baterke mala by mať nejakých 13V, potom by som premeral či sa niekde nestráca napätie, pri kludovom odbere by to malo byť nejakých 0,20 - 0,40 mA, ak je napätie na baterke pri "zaspanom aute" väčšie, potom vieš z kadiaľ bude vietor fúkať. Niečo ti vybíja akumulátor. Keď to budeš merať tak hlavne neskús štartovať, odpáliš si merák. Nakoniec naštartuj a zmeraj ako ti dobíja alternátor, ak je všetko OK, tak by ti malo ukázať okolo 14,1V...
pepo286 napísal:len troska poopravim (aby ti fakt ten merak neoddrbalo) ze prud je v A (amper) a napatie je vo V (volt)
.. ampermeter sa zapaja do serie ('do obvodu')
.. voltmeter sa zapaja paralelne ('na obvod')
Hoky napísal:Na tvojom mieste by som najprv pekne doma premeral napätie na baterke mala by mať nejakých 13V, potom by som premeral či sa niekde nestráca prúd, pri kludovom odbere by to malo byť nejakých 0,20 - 0,40 mA, ak je prúd na baterke pri "zaspanom aute" väčšie, potom vieš z kadiaľ bude vietor fúkať. Niečo ti vybíja akumulátor. Keď to budeš merať tak hlavne neskús štartovať, odpáliš si merák. Nakoniec naštartuj a zmeraj ako ti dobíja alternátor, ak je všetko OK, tak by ti malo ukázať okolo 14,1V...