... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

lubos07
Autor témy
Kraj: Košický

IDrive Controller CIC

Pondelok, 5. Októbra 2015, 20:05

Zdravim

Ma niekto skusenost s rozliatym napojom na IDrive ovladaci? Niektore tlacitka idu dost tazsie stlacit. Je nejaka moznost to vycistit alebo je potrebna vymena?

Vdaka

Užívateľov profilový obrázok
pejo
Auto: BMW E91 320d LCI
Kraj: Banskobystrický

Re: IDrive Controller CIC

Utorok, 6. Októbra 2015, 06:07

ja som uz CIC ovladac presne kvoli tomuto rozoberal.
pokial tlacidla funguju (nie je skratovana alebo vypalena doska celeho ovladaca), tak staci iba rozobrat ovladac (povyberat tlacitka) a poriadne ich ocistit.
Cistil som normalne pod vodou (samozrejme som daval pozor a nedrhol som), aby sa ta cierna farba neodlupovala.

Na internete som vsak ani predtym nenasiel ziadny video navod, takze som na to isiel opatrne sam.
Najskor ho vyberies zo stredoveho tunela.
Potom vycvaknes stredovy chromovy kruzok na nom (ten je vymenitelny) pretoze sa zvykne posobenim tepla a slnka ta chromova vrstva farby zvlnit popraskat.
A potom po bokoch su male zapadky, v ktorych jednotlive tlacidla drzia. Nie su tam ziadne strunky ani nic podobne co si pamatam.

Najskor mi nebolo jasne, ako to tam vsetko drzi a funguje ked sa to stlaca, ale akonahle to rozoberies, bude ti to jasne.

Samotny joystick sa nestac dat dole, pretoze ten je pevne spojeny s celym spodkom controllera (resp som neprisiel na to, ako ho dat dole). Bal som sa ze ho zlomim, tak som ho nehal tak.
BMW E91 320d LCI
r.v. 04/2011, Bi-Xenon, automat, CIC iDrive Professional, N47D20O1 - 120kw Fleet edition

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Októbra 2015, 14:01

len si ich pekne macajte vo vode.. najlepsie chlorovej! aspon vam skor zhrdzaveju elektricke plochy tlacitok a nebude to fungovat vobec.
na taketo veci su cistice kontakov.

typek si oblial ten controller nejakym napojom.. po case mu vyhorel power supply.
takze smelo s vodou do toho! #-o

http://5series.net/forums/e60-discussio ... ut-136516/

pejo
Auto: BMW E91 320d LCI
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Októbra 2015, 20:48

napisal som snad niekde, ze som vodou umyval kontakty??? napisal som ze som umyval samotne umelohmotne kryty tlacitok, ktore som predtym z kontrolera vymontoval.
na tych plastovych tlacitkach bol zalepeny napoj... dosky som sa ani nedotkol co sa tyka cistenia, ta bola cista..

neviem ako sa moze poskodit vodou doska ovladaca, ked umyvas plastove tlacitka pod vodou a ovladac samotny (dosku) mas polozenu na stole :D

nechapem celkom tvojmu prispevku..
BMW E91 320d LCI
r.v. 04/2011, Bi-Xenon, automat, CIC iDrive Professional, N47D20O1 - 120kw Fleet edition

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Októbra 2015, 23:06

juj, to v zatvorke som prehliadol (neviem preco, mozno lebo to bolo v zatvorke :lol: )

lubos07
Autor témy
Kraj: Košický

Sobota, 10. Októbra 2015, 17:02

pejo napísal:
ja som uz CIC ovladac presne kvoli tomuto rozoberal.
pokial tlacidla funguju (nie je skratovana alebo vypalena doska celeho ovladaca), tak staci iba rozobrat ovladac (povyberat tlacitka) a poriadne ich ocistit.
Cistil som normalne pod vodou (samozrejme som daval pozor a nedrhol som), aby sa ta cierna farba neodlupovala.

Na internete som vsak ani predtym nenasiel ziadny video navod, takze som na to isiel opatrne sam.
Najskor ho vyberies zo stredoveho tunela.
Potom vycvaknes stredovy chromovy kruzok na nom (ten je vymenitelny) pretoze sa zvykne posobenim tepla a slnka ta chromova vrstva farby zvlnit popraskat.
A potom po bokoch su male zapadky, v ktorych jednotlive tlacidla drzia. Nie su tam ziadne strunky ani nic podobne co si pamatam.

Najskor mi nebolo jasne, ako to tam vsetko drzi a funguje ked sa to stlaca, ale akonahle to rozoberies, bude ti to jasne.

Samotny joystick sa nestac dat dole, pretoze ten je pevne spojeny s celym spodkom controllera (resp som neprisiel na to, ako ho dat dole). Bal som sa ze ho zlomim, tak som ho nehal tak.

tak spravil som to podla teba. teraz je ako novy :D dik

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných