Utorok, 18. Septembra 2012, 15:06
Dnes som dostal do ruky nove snImace z Auto Kelly a prisiel som k nasledovnym zisteniam:
Snimace su vsetky rovnake, ci predne, zadne, znackove, neznackove, vsetky robi zrejme rovnaky vyrobca. Ne ebay som ich dokonca videl nove za 25€!
Funguju tiez rovnako, ako je zrejme z obrazku c.4, kde sa napatie meni v oblasti, kde je ramienko kolme na snimac a to na oboch stranach priblizne rovnako.
Co je ale jediny rozdiel, je vidiet na obr. 3, ze predny a zadny snimac maju inak riesene uchytenie, cize jeden zavit je zataveny v inej dierke.
Samozrejme v Auto Kelly som objednal dva rozdielne, ale lisili sa iba v obj. cisle a rozdiele v cene 5€.
Oba mali diery ako zadny. Ako na potvoru som potreboval prave predny. Takze musela nastat mala improvizacia obr. c.2.
No a v BMW tiez trosku zmenili koncepciu predneho ramienka obr c.1.
Zda sa, ze vsetko reguluje ako ma, akurat treba nastavit svetla. To treba aj po akomkolvek zasahu do systemu, napr. po vymene predneho praveho priecneho ramena. Domnievam sa ale, ze bude stacit obycajne nastavenie ako na STK a do pocitaca nebude treba zasahovat, ak je charakteristika tych snimacov rovnaka. No a ak by to malo byt urobene poriadne, tak by bolo treba auto napichnut na pocitac, simulovat zatazenie prednej a zadnej napravy a nastavit charakteristiku tak, aby to vzdy svietilo spravne.
To by ma ale zaujimalo, ci to takto robia v znackovom servise, lebo data v pamati treba prisposobit charakteristike snimacov a to sa neda nijak oklamat. Cize nakladat zataz do kufra, na predne sedadla, na vsetky sedadla atd...
-
Prílohy
-

- Stare a nove ramienko
-

- Co tu pribudlo?
-

- Najdi jeden rozdiel!
-

- Auto Kelly vs. BMW