... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

arna.pedros
Autor témy
Auto: BMW X5 E70 3d 285Ps
Kraj: Zahraničie

jek zhavi v zime X5 E70 myslim tim cas

Nedeľa, 12. Februára 2012, 19:27

Zdravim jak v zime zhavi BMW X5 E70 mam na mysli cas me nekdy vubec nesviti zhaveni nebo jen blikne a pak az naskoci motor tak to jede nepravidelne asi 3sekundy nez se rozbehne dikyLuboš

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: jek zhavi v zime X5 E70 myslim tim cas

Streda, 15. Februára 2012, 17:02

Tu mas ako to je:

- ak je teplota chladiacej kvapaliny mensia ako +25C, zhavi 0.5 sekundy. Cas zhavenia sa predlzuje s klesajucou teplotou chladiacej kvapaliny az po 2.7sekundy pri teplote chladiacej kvapaliny -25C.
- kontrolka zhavenia preblikne na pristrojovke len ak je teplota chladiacej kvapaliny menej ako 0C
- pri teplotach chladiacej kvapaliny menej ako +30C si auto este prizhavuje pocas chodu motora pre zlepsenie volnobezneho chodu a emisii
- ak po zhaveni sa motor nenastartuje do 10 sekund, a kluc ostane v polohe zapnuteho zapalovania, system zhavi znovu

Ak mas akykolvek problem so zhavenim, auto nic nevypise, treba ist na diagnostiku.
Velmi casta zavada je ze je odsrany niektory zo zhavicov alebo velmi casto aj samotna riadiaca jednotka zhavenia. Obzvlast odchadza ak niektory zo zhavicov pise chybu a po dlhsom case sa nevymeni.
Treba to napichunt a pozriet zavady zapisane v DDE
- bud to pise chybu jedneho zo zhavicov, alebo viac
- moze pisat chybu RJ zhavenia GLOW PLUG CONTROL UNIT - No communication via BSD Interface ( = riadiacka KO + pise chyby vsetkych 6tich zhavicov) = na vymenu.

maros.x5
Auto: E70 3.0sd

Streda, 15. Februára 2012, 19:36

no ja neviem, či mám nejakú anomáliu, ale ja som napr. tohto roku ešte ani raz nevidel žeby mi auto žhavilo. Ale aj v takých krutých mrazoch ako boli teraz auto nemá absolútne žiadny problém pri štartovaní, pol otáčky, chytá okamžite. Nedalo mi, že mi auto nežhaví, zastavil som sa v servise, a tam mi povedali, že auto automaticky žhaví už napr. pri odomknutí auta diaľkovým, alebo pri odomknutom aute otvorením dverí. Ja som svoje auto videl žhaviť iba 2 x za celé štyri roky čo ho mám, otvoril som auto, založil kľúč, stlačil brzdu, a zatlačil tlačidlo štart, a nič, a po cca sekunde samo naštartovalo, netrebalo opäť stláčať tlačidlo štart, iba som držal zatlačenú brzdu. Všimol som si na prístrojovke, že auto na okamih žhavilo.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

airbone

Štvrtok, 16. Februára 2012, 00:26

to s tym zhavenim po odomknuti auta dialkovym a otvorenych dverach.... to som pocul uz aj ja kdesi len tak, ale podla mna je to blbost. WDS o nicom takom nepise, ten text co som dal je preklad z WDS priamo ohladne E70 a tak to teda musi byt ako som napisal.... :smile:

maros.x5
Auto: E70 3.0sd

Štvrtok, 16. Februára 2012, 17:18

airbone, ale mne auto naozaj vôbec nežhaví, a štartuje aj v -20 okamžite, pol otáčky a motor naskočí. Myslíš že mám niečo so žhavením ? Ale naštartovalo by auto v takých mrazoch aj bez žhavenia ?
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

airbone

Piatok, 17. Februára 2012, 02:40

maros.x5 napísal:
airbone, ale mne auto naozaj vôbec nežhaví, a štartuje aj v -20 okamžite, pol otáčky a motor naskočí. Myslíš že mám niečo so žhavením ? Ale naštartovalo by auto v takých mrazoch aj bez žhavenia ?

To nemyslim zeby nastartoval len tak bez zhavenia. Urcite zhavi. Su to rychlozhavicky, staci tam do dvoch sekund a je nazhavene. Preco ti to nepreblikne zhavenie, to neviem. Mne to preblikne rano ale naozaj nakrakto, mozno 1 sekunda max, zobrazi sa to na displeji v strede hore, v tej casti kde sa zobrazuje datum alebo check control. Inac mne startuje tiez na prvy skrt startera, aj pri -20 stupnov, staci ze pohnem klucom a len co sa pohne starter, motor uz bezi..... ziadne prekrucanie alebo 3-4 otacky naprazndo, proste na skrt to startne......
Myslim ze zhavenie mas urcite v poriadku ak to tak je. Ak chces, tak to vieme napichnut na diag a pozriet ci nahodou nieco, ale podla mna ak nemas problem so startovanim tak to je bezpredmetne.....
Moze byt ze mas odsranu tu RJ zhavenia - tie odchadzaju casto, hlasia chybu komunikacie s BSD zbernicou a tak isto je mozne ze nekomunikuje s budikmi a preto nezobrazuje zhavenie, ale v podstate normalne zhavi ako ma (mozno nekomunikuje ani s DDE a preto zhavi naplno 2.7 sekundy za kazdych okolnosti bez uvahy o teplote chlad. kvapaliny).

arna.pedros
Autor témy
Auto: BMW X5 E70 3d 285Ps
Kraj: Zahraničie

Piatok, 17. Februára 2012, 11:06

arna.pedros napísal:
Zdravim jak v zime zhavi BMW X5 E70 mam na mysli cas me nekdy vubec nesviti zhaveni nebo jen blikne a pak az naskoci motor tak to jede nepravidelne asi 3sekundy nez se rozbehne dikyLuboš

Diky za vycepavajici odpoved byl jsem na diagnostice a vse je O.K.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 2 neregistrovaní