... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

tiger
Autor témy
Auto: E53
Kraj: Prešovský

Nezávislé kúrenie

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 14:30

Ahojte, riešim Webasto na X5, E53. Stále vyhadzovalo chybu kolíka aj keď bol nový, potom sa vôbec nenečítalo na diagnostiku, tak som ho cez Tomi-auto v KE poslal na repas do Nemecka. Prišlo zrepasované, je namontované v aute a cez diagnostiku som ho aj spustil a šlape, ale cez naprogramovanie v aute cez BC ho nezapne. Rozbehne sa ventilácia v aute, ale po 3-5 sec. sa všetko vypne. Nafty je dosť, teplota vzduchu je určite pod 16, teplota vody je pod 20. Vie mi niekto pomôcť? Platím na každú stranu ale furt to nešlape cez BC.

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3

Re: Nezávislé kúrenie

Streda, 23. Novembra 2011, 18:36

Zrejme do neho treba nahrat origo BMW software, ak bolo na repase.
Tu nieco z WDS preco nestartuje ak nestartuje:

The following fault symptoms may occur in conjunction with the independent/auxiliary heater:

•Independent/auxiliary heater will not start (combustion air blower cannot be heard)

•Independent/auxiliary heater switches off after one or several start attempts (combustion air blower can be heard but then switches off)

This may be attributed to a fault lock-out due to following statuses:

•1.) Undervoltage cutout triggered

•2.) Overheating protection function triggered

•3.) Fault lock-out due to insufficient fuel

Under certain conditions, the following may provide a remedy to the individual fault symptoms:

•Re: 1.) Check battery status and charge by alternator (Attention: Repeatedly driving short distances can lead to problems; explain situation to customer accordingly)

•re. 2. and 3.) Clear fault lock-out via service function ”Unlock auxiliary heater” . If the auxiliary heating system does not receive any fuel , the auxiliary heater tries to start three times. If this does not succeed, the control unit is locked. Minimum tank contents are 8 litres of fuel. That is, with the fuel tank on reserve or low fill level, ensure flow of fuel. Check all hose lines for bends and leaks.

Information on unlocking independent/auxiliary heater:

•Either reset via the service function auxiliary heater faulty locking.

•Or manually. Switch on the independent/auxiliary heater at the switch. Within 60 seconds , cut off the power supply (terminal 30) by pulling the fuse and leave open for at least 2 seconds. Then switch off the independent/auxiliary heater and re-insert the fuse.

Important: It is not possible to activate the independent/auxiliary heater if a fault code for the independent/auxiliary heater is stored in the IHKA control unit (E38). In this case, first delete the IHKA fault code memory. Possible fault:

•59 K-bus fault

starML
Kraj: Zahraničie

Streda, 23. Novembra 2011, 18:52

tiger napísal:
... tak som ho cez Tomi-auto v KE poslal na repas do Nemecka.
U které firmy na opravě to Wabasto bylo? Já totéž udělal před rokem a funguje OK.

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Novembra 2011, 14:46

tiger: co konkretne ti menili na tom repase?

airbone: je nieco take mozne? tj. nahrat do neho SW upraveny od BMW? Vedia to spravit napr. v origo servise? Preco sa pytam? Mne tiez oddislo Webasto, odmieta komunikovat, vraj odisla RJ. Rozmyslal som, ze kupim nejake ine, prehodim iba RJ a tym padom by som to dal do servisu prekodovat, tada ak by to bolo mozne.

starML: a ty si to kam posielal na repas? co vsetko ti menili/ opravovali a kolko ta to cca vyslo.

vdaka
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

starML

Streda, 30. Novembra 2011, 16:08

Bylo to u firmy http://www.kueblbeck.de/Alles_Kueblbeck/standorte.asp ve Weidenu,v podstatě to byla generálka, kdy zůstala jen kostra nebo obal, vnitřek celý z repasovaných dílů. Cenu si nepamatuji, ale zkusím pohledat.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

eEDOo

Streda, 30. Novembra 2011, 17:50

mne v origo BMW servise povedali, ze jedine komplet vymenit.
Cena noveho 1000Euro + robota !!! co je celkom dost, ked vezmen do uvahy, ze vsetko je ok az na maly plosny spoj 5x10 cm.....vrrrr
Webasto je super vec v zime, tak hladam nejake riesenie ako to znova rozbehat tak aby to nestalo cely majetok.

PS: pozeram ten link, ale niekde som nenasiel, ze by robili nejaky servis Webasto. :-k

starML

Streda, 30. Novembra 2011, 21:33

Tak jsem pohledal fakturu => cca 400 Euro a za týden bylo hotovo. Máš pravdu, že nepíšou "opravujeme Webasta", ale proč bych si vymýšlel? Tip mi dal německý kolega, co ve Weidenu bydlí. Tam jsem si to odvezl sám, opravené to vyzvedl, zaplatil a do ČR poslal kolega, já mu dal Eura. Druhý den mi to už "bufalo" v autě, žádné kódování - prostě zapoj a GO! Pokud si všimneš, mají i filiálku v Karlových Varech, ale obávám se, že to stejně do Německa přeposílají. Více o tom tady http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15 , ale přečíst celé téma.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

tiger
Autor témy

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 09:45

Cez Tomi auto v KE to vraj poslali do Nemecka origo do Webasta. Mám to so zárukou aj nálepkou. Stálo ma to 600E!!! a furt to nefacha , ako by malo. Teraz mi to funguje bez problémov ako prihrievač, to znamená, že keď naštartujem tak asi po dvoch-troch minútach sa samo spustí a beží OK.
Problém je s časovaním cez BC a so spustením cez BC na priamo. Po načasovaní a dobehnutí zadaného času sa rozbliká kontrolka na BC, spustí sa ventilácia auta a po troch sekundách sa všetko vypne a Webasto je v chladiacom režime asi 20-30 s. Nevyhadzuje žiadnu chybu!!!
Pred dvoma dňami tam jeden maník nahral aj soft (dúfam) a žiadna zmena. Vymenili sme aj panel BC a žiadna zmena. Klíma vetranie v aute OK. Klapky sa prestavujú na požadované fúkanie, prepínanie na vnútorný a vonkajší okruh OK. Ešte nejaké nápady???

eEDOo

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 22:32

starML napísal:
Tak jsem pohledal fakturu => cca 400 Euro a za týden bylo hotovo. Máš pravdu, že nepíšou "opravujeme Webasta", ale proč bych si vymýšlel? ....

nie ze by som ti neveril, len som sa chcel uistit, vies zavolam tam a oni budu na mna kukat ze co chcem.
400 sa mi zda celkom dost, to radsej asi zoberem nove z bavarie za 1000euro a mam to so zarukou na 2 roky. Ked sa nieco poserie, tak im to tam dam vymenit za nove.
Najlepsie by bolo zohnat pouzitu RJ z webasta z nejakej buracky. Zatial skusam tuto moznost.

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 23:53

aku diagnostiku pozeras, kde hladas chybu?

ja som menil rj webasta (thermotop z-c), po prehodeni mi to par dni slo potom nie, nasiel som rozpojeny kabel na dialkove, spojil som ho, stale nic neslo, ziadna chyba v rj webasta, potom som objavil chybu v klimapanely(ihka), vymazal som, vedel som zapnut cez palubak, nasledne som vybral poistku, znova dal a naprogramoval dialkove (podrzis par sekund vypinacie tlacidlo), uz frci ako ma 3dni :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

tiger
Autor témy

Piatok, 2. Decembra 2011, 08:44

Jararak, ja nemám dialkové ovládanie. Hovoríš podržať tlačítko vypnutia... môžem aj na panelu BC? Na akom aute si to robil?

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Decembra 2011, 11:01

ja mam e39 530d - prakticky to iste co e53 x5. ked nemas dialkove, tak toto potom pre teba neplati, tymto som ho sparoval s novou rj.

Je mozne, ze tebe to bude treba nakodovat, ako sa pise v dokumente pre retrofiting webasta. jednoducho ono samo nevie co je a ako ma fungovat, ja som mal to stastie, ze som zohnal priblizne z rovnakeho rocnika, ktore to tiez malo ako nezavisle kurenie, nie prihrev, cize som ako jeho samotneho nemusel programovat.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní