... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666
MarioDupont napísal:Ok skusim pozriet ale vlhko nemam nikde tak snad sa mi tam voda nedostala.v polohe 0 by nemalo byt mozne zapnut asistenta svetiel, ak to zostava svietit aj vtedy tak niekde bude problem.
skus viackrat stlacit tlacidlo na lavej packe pod volantom a skontroluj ci tam nie je nejaka spina, mohlo zostat zaseknute a moze si system mysliet, ze ho drzis stale stlacene.
ked nemas kafas tak tento asistent funguje so senzorom ktory je tiez v spatnom zrkadle, moze v dosledku mrazov a vlhkosti tiez zblbnut.
Moze to byt problem s FEM modulom, je dole pri spolujazdcovi, mozes skontrolovat ci ti tam nezateka, problem moze byt aj v spinacke pod volantom (SZL modul), na diagnostike bude vidiet ci vidi tlacidlo stlacene.
Ak ti to svieti aj ked si medzitym auto zamkol a stalo dlhsie ako hodinu, kedy si FEM po zobudeni znova nacita vsetky vstupy tak niekde bude problem, co uz ti ale indikuje prave to, ze to svieti aj ked svetla das do off polohy. Skusal si ci pri jazde realne ten asistent funguje? Alebo tomu mam chapat tak, ze ked ti to nikdy nesvietilo, ze tam ten asistent ani nemas, resp. nebol od vyrobya a ani nemas A tlacitko na lavej packe? V tom pripade to mohlo byt dokodovane ak niekto menil spatne zrkadlo a bolo to zapnute na always on - ale vtedy by to svietilo, ale v idrive by si na to mal tiez polozku kde sa to da zapnut/vypnut. Ak vobec FLA nemas, ani dokodovany, a kontrolka svieti tak mohlo dojst k nejakemu problemu vo FEM alebo v budikoch. Mozes skusit hard reset odpojenim baterie na 30 minut ak nemas nejaku diagnostiku po ruke aspon cez obd+telefon
xener napísal:Nie vzdy som si ich pustal len sam aj ked som mal na tom prepinaci "A". Teraz ako mi zrazu "zasvietila" tato kontrolka tak som si nevsimol ze by mi pustalo (cez den som bol) svetla samo. Ale bol som len cez den v meste.ked ides vecer mimo dedinu tak sa ti rozsvietia dialkove automaticky?