Zdravím,
keď som pred pol rokom kúpil F30 riešil som problém s kontrolkou motora, na diagnostike mi ukázalo chybu so vzduchovým filtrom a váhou vzduchu, všetko som vymenil diagnostika už nič neukazovala, no kontrolka sa stále ukázala. Po ďalšom štarte ale zmyzla. Nakoniec som prisiel na to ze robí jedine ak drzim brzdu (automat) a stlačím štart. Takže auto sa hneď naštartuje, ak ale nestojím na brzde kliknem start zobrazia sa kontrolky, po zhasnutí naštartujem tak je všetko v poriadku. Je mi jasné že pri štarte sa vždy musí najskôr počkať ale bol to môj prvý automat a neuvedomil som si na začiatku že by som nemal stáť na brzde. Ale aj tak mi to nepríde normálne. Nedávno som išiel 200 km trasu zohriaty motor na chvílu som zaparkoval a hovorím si že to po pol roku ešte raz skúsim či sa mi to iba zdalo alebo naozaj ukazuje tú kontrolku pri takomto štarte. Naštartoval som teda pri stlačenej brzde, štartovalo teda ešte s Please Wait v PC a po pol roku opäť kontrolka na palubnom

. Čo je ale zaujímavé zhasne až po nejakom 5 normálnom štarte.
Takže asi úplne banálna otázka ale naozaj sa pri štarte na automate sa najskôr musí stlačíť bez brzdy tlačidlo štartu a po zhasnutí kontroliek stlačiť brzdu a potom štart ? ak nie tak kde by mohol byť problém ?