... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

ako casto menite auto?

1 rok
9 (13%)
2-3 roky
20 (29%)
4-6 rokov
10 (15%)
6+ rokov
3 (4%)
nemenim, milujem svoje auto
19 (28%)
nemam auto lebo mi to rodicia nedovolia
Žiadne hlasovania
este nemam auto ale zatial chodim stlacat tlacidla do cudzich
7 (10%)

Celkom hlasov: 68
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Autor témy
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

obmena autoparku clenov

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 08:46

uz par dni rozmyslam nad takou uvahou.

ako je mozne, ze ludia si kupia auto a dokazu s nim zit aj 5 rokov. kupia si fiat, skodovku a ine pajty a jazdia na tom roky rokuce a tu? miestny clenovia menia auta ako ponozky. rok dva a sup nove auto.
samozrejme lepsia vybava a silnejsi motor.
ja niesom vynimka. kedysi som si vravel, ze 1,8 je ideal motor s dobrou spotrebou, potom by mi stacil uplne 2,0, neskor aj 2,3 je fajn. mam 2,8 a vravim si, ze nieco vacsie by sa celkom hodilo :mrgreen:
a to sme schopny do toho kusu zeleza vrazat prachy aj ked nam vrzga daka hovadina v interieri.
najskor mi stacilo, ze to ma volant a sedacky, potom som uz nevedel jazdit bez laktovky a do auta bez drziaku poharov snad ani nesadnem. teraz mam 110% lepsiu vybavu ako vacsia presuvadiel na nasich cestach a na otazky naco mi je to a tamto odpovedam "lebo to chcem". ked som montoval navi krutila hlavou manzelka, ked som montoval cuvaciu kameru uz krutila hlavou polka rodiny a ked som si zohnal webasto uz to brali ako normal. no ked som kolegovi zahlasil, ze si chcem domontovat hydraulicke otvaranie a zatvaranie kufra skoro odpadol. (hlavne, ze kupil za 3litre a4 avant v socke :-D)
kedy nam bude dost? konfort size s ventilaciou a masazou? navigacia na skle? hlasove ovladanie? automaticke skrabkanie vajec pri trase dlhsej ako 5km? a musi to mat aspon 5,0?
preco nam nestaci 1,9tdi s manualnou klimou a tesili by sme sa aj oknam v elektrike?

ospravedlnujem sa za dalsiu uuuuuuplne zbytocnu temu no dnes som znova zabludil do predaja aut a znova uvazujem, ze buduci rok by som siel do e6x :(
Naposledy upravil/-a EBOLA v Štvrtok, 12. Decembra 2013, 10:33, upravené celkom 1 krát.

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: obmena autoparku clenov

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:02

ked ti je auto konickom...

ked budes riesit ine veci, a nebudes mat cas na auto, tak potom to prestanes riesit, ze lepsie a lepsie...

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:06

ver, ze uz teraz na to nemam cas, mala sa zacina sama dvihat do sedu takze zachvilku nam bude aj behat, prerabam byt atd. ale vzdy si tu chvilku na prerabku/opravu najdem aspon trosku casu. zena si uz zacina zvykat ;-)

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:07

EBOLA napísal:
konfort size

Tomuto si dal dobry novotvar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Je to hlavne o tom, ze sme fanusici aut a chceme skusat, mame radi auta a preto radi spozname aky je zivot s R6, V8....atd.

A k tej vybave a vykonom, na dobre sa rychlo zvyka a cim viac si zvyknuty, tym menej ti to staci. :mrgreen: Po kupe auta som bol uneseny ked som dal podlahu, teraz ked dam podlahu tak len rozmyslam co tam mam zase dojebane, ze to netaha.

A k vnimaniu verejnosti. Ked dakde poviem, ze to ma 200k tak si ludia predstavia, ze na krizovatke zrolujem snad asfalt a ze to zere tak, ze musim chodit lizat rite do Rakuska, aby som mohol tankovat. Vsak ludia su v riti s obycajneho turbokopanca na prasivom Tdi. Kamarat dostal sluzobak 2.0 Tdi s DSG prevodovkou a bol z toho seriozne v prdeli, vravi, ze na krizovatke kazdeho necha a ze predbehne hocico. Ja uz na taketo nereagujem, lebo by som sa len vytocil, ze si niekto moze mysliet, ze s dvojlitrom Tdi je panom ciest a Mka sa radsej schovavaju. No a ked rozpraval ako siel v Z4 s priskrtenou 25i, tak kebyze nepocujem zaciatok, tak si myslim, ze hovori o dakej rakete na mesiac. :thumbup:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:09

Kupis naslahanu E60 a furt ti bude malo. Zacnes poskulovat po F10, lebo ta bude jebat, ze to nema internet, rozoznavanie znaciek, touch-pad, CIC NBT, B&O audio a plnu picu dalsich veci..to je nekonecny kolotoc..poznam to :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:13

Ebola trochu ťa poupravim.

Nie každý si totiž potrpí na výbavu. Niekto ma prioritu aby mu auto (ako si spomínal) škrabkalo vajcia a môže mať kľudne 1,9TDi, iný potrebuje spolu s masážou vajec aj 500 koní pod kapotou, iný sa teší napríklad s Citroenu Saxo VTS bez výbavy (a ver mi že aj to je zábava) atď atď...

Ja som napríklad mal 14 áut nie pre to že by som bol kšeftár alebo by som sa tým živil, je to proste tak že uvidím nejaké dobré auto a poviem si. "Toto by som chcel"
tak som sa trepal do SP po moje GTI... časom som začal uvažovať o BMW, prišla ponuka na 323i tak som logicky musel GTI predať a kúpil som 323i. Potom mal kamarát S8 a spomínal že by ju predal lebo ide kúpiť niečo iné (M5) tak som musel predať 323i a šiel som po S8...potom som chcel zmenu, niečo menšie ale zábavné...tak šla S8 z domu a ja som si kúpil Porsche 944. Cez leto fajn, no časom mi chýbali koníky a zvuk V8
Tak išlo aj Porsche z domu a teraz mám C43 AMG s ktorým som zatial spokojný s jednou výhradou - otvorený dif. Ale to sa dá poriešiť.
Keď sa mi dakedy naskytne možnosť kúpiť Jaguar XKR tak pôjde AMG zase z domu...atď atď...kolobeh života mojich áut :)
no a pomedzi tieto "primárne" autá som mal aj nejaké bokovky... Napríklad ma lákalo skúsiť kabrio a kamarát mal Astru Kabrio tak sme sa dohodli a bol to dobrý zážitok prežiť leto bez strechy nad hlavou :wink:
Posledný experiment je offroad. Pôvodne som bol odporca SUV / offroad s tým že "Na čo mi to je? Kde to využijem?" Kamarát kúpil Jeep a videl som že využitie takého auta je dosť široké...tak som do toho šiel aj ja že skúsim. Poviem Vám je to super. Má to svoje čaro, voziť sa všade a nebrať ohľad na nič. (či prejdem, nešuchnem, nezapadnem, nepoškrabem ho atď)
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Jannci

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:15

EBOLA napísal:
ver, ze uz teraz na to nemam cas, mala sa zacina sama dvihat do sedu takze zachvilku nam bude aj behat, prerabam byt atd. ale vzdy si tu chvilku na prerabku/opravu najdem aspon trosku casu. zena si uz zacina zvykat ;-)

vidis, a ja si ten cas uz nenajdem... teda, ked som jazdil na sedme, a som si predstavil, ze noo, idem tu nieco dorobit, a budem sa stym jebat niekolko hodin, a rano na tom aute pojdem 800km, to sa mi veru nechcelo... (auto som zvacsa kvoli tomuto servisoval externe)

uz som radsi presiel do nieco novsieho, spolahlivejsieho... povedzme si pravdu, teda aspon v mojom pripade, auto z roku 2000... a zacali mi vadit veci typu, lista sa oduva, alebo plast na dvihanie roletky je vyblednuty, jeden cap vrzga, a podobne...

aj ked ta vozba bola o niecom inom... a na druhej strane, kebyze to auto chcem dostat do stavu noveho auta... to mozem kupit mozno novu 5tku za tie prachy :D

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:18

zatial som z tych, co ma jedno auto, no pomaly zacinam tuzit po druhej kare, ale cisto funkare, takze nie som z tych, co potrebuju obmienat auto... so svojou vybavou som zatial spokojny, takze ani to nemam potrebu vylepsovat, snad sedacky s poriadnym drzanim tela, ale zase chcem, aby to bolo vo farbe, vyhrievane atd, takze ostavaju povodne :D

pre mna osobne je dolezitejsie zlepsovat si techniku jazdy a skusat a zlepsovat seba ako svoj povoz :)

je to cisto o preferenciach... ja som si vytvoril ku autu vztah a len tak lahko ho nepustim... nikdy nas uz nic nerozdeli, leda tak neplatna stk :D
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:20

mal som opla 1,6 a bol som rád že to vôbec jazdí, vtedy mi pripadalo všetko nad 100koní ako bruálne žihadlo, potom 525tds e34, to bol poriadny skok čo sa týka výkonu aj výbavy, 3roky mi to auto slúžilo ale chcel som ešte viac čo sa výbavy a výkonu týka tak prišla 540i, a keďže som si na ten výkon aj výbavu už zvykol tak zas pokukujem po niečom inom, samozrejme to príde tak najskôr o 3 až 4roky, ale viem že to bude zas 8valec a poriadna výbava, pokukujem po Jaguar XJ super eight :lol:

takže niekomu stačí že má sa na čom premiestňovať z bodu A do bodu B, niekto zas chce mať vždy lepšie, novšie, výkonnejšie
časom sa určite aj ja zaradím do tej prvej skupiny ale to bude tak najskôr o 10-15rokov, kúpim si priemerné rodinné kombi s priemerným motorom a budem to drať 10rokov
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:23

TomNR napísal:
...
pre mna osobne je dolezitejsie zlepsovat si techniku jazdy a skusat a zlepsovat seba ako svoj povoz :)
...

toto ale vzájomne súvisí
Keď budeš mať silnejšie auto tak to zlepší tvoje schopnosti.

Vezmi si jednoduchý príklad.
Je rozdiel rezať zákruty v 318i a v M3? resp. 520i a M5?
Ja myslím že poriadny, a ak sa nechces v M3 zabiť tak sa musíš sakra zdokonaliť :D Chápeš.
Klub tvoria ľudia, nie autá...

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:28

verim, ze raz si kupim skoro nove auto s "lepsou" vybavou a bude mi to stacit... mozno :mrgreen:

prednedavnom som sedel v punte ktore ma 3roky a presiel som cca 100km..... ma to slabe odhlucnenie, chyba laktovka, nema to klimu, nema to motor (len daky 1.1 z kosacky), nema to priestor, sedim vysoko, ma to tvrde sedacky bez bocneho vedenia, dnu nevopcham cele dvere, nevie to same preradovat (aj ked toto by mi az tak nevadilo), dam podlahu a... nic! ,nema to navigaciu, nema to palubak, chyba mu DSP, nema to xenony, nema to dusu aka vizera to hnusne :-D....... nuz a este par drobnosti :mrgreen:

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:49

apropo na margo prveho prispevku:
idem v kolone a vravim si mat tak acc
iseiel som po tych nasich cestach a a spomenul som si debatu o s-edc
zatvaral som roletku v kufri a celkom by som bral elektricku
zena duchla dverami a ja som si prial softclose
bracho mi prestavil sedacku a ja som po 5tom nastavovani idealnej polohy tuzil po sedackach s pametou
atd. atd. atd......................

BMWslav
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 09:55

ale dobre pise je to tak.

Ked si clovek z BMW v priemernej vybave sadne do akehokolvek auta tak ma pocit ze sedi v konzerve (plechovkovy efekt).

A hlavne vacsina znaciek je co sa tyka interieru a vybavy 10 rokov pozadu za BMW. Vid reklamy v TV na navigaciu v aute co je teraz akoze novinka pri niektorych podradnejsich znackach. Pritom BMW pchalo TV a navi do aut uz pred viac ako 15timi rokmi.
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 10:00

mna pri tv reklamach na plechovky vzdy rozseka, ze si mozes ako supet top vybavu vybrat medzi jednozon automat klimou/ zimnymi kolesami (plechy)/ alebo rocnym poistenim pzp zadarmo ](*,)

Jannci

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 10:01

akoze... E60 na mna posobila uplne lowcost... hlavne interier... rovnako aj nova trojka, alebo Cklasse...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 245 neregistrovaných