... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Komo
Autor témy

BMW v US a EU

Sobota, 24. Mája 2008, 20:52

Zdravim.
Dufam, ze mi budete vediet poradit.

Aky je hlavny rozdiel (ak nejaky vobec je) v BMW pre americky a europsky trh?
Este som nekontaktoval priamo BMW ale ak mi neporadite tu, tak skusim aj tam :)
Viem, ze americke auta maju zadne smerovky cervene, alebo ze pri "parkovackach" svietia smerovky, ale skor sa mi jednalo o nejake technicke upravy, konkretne u baworakov.
Napriklad docital som sa ze pri Nissane Murano pre US a EU trh je rozdiel aj v podvozku a brzdach. U BMW nic take nepredpokladam, ale tak radsej sa opytam :)

Bludil som aj po google, ale nachadzal som len protichodne info, tak sa pytam tu.

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Sobota, 24. Mája 2008, 21:24

Rozdielov je mrte mrte mrte... Nenapisal si konkretny model...

Napr. E36 M

3.0l-24v I6 Euro 210 kW/286hp
3.0l-24v I6 U.S. 177 kW/240hp
3.2l-24v I6 Euro 236 kW/321hp
3.2l-24v I6 U.S. 177 kW/240hp

Sanie mali US spec z M50B25, mali 1 skrt. klapku namiesto 6 v Euro spec... Predne svetla na E36 (aj M3) mali nie sklenene ale z nejakej umelej hmoty :P Proste setrilo sa kde sa len dalo aby sa pre americky trh vedela spravit fajna cena... Oni tam aj tak jazdia pomaly a stale rovno... Rozdiely su tiez na palubovke mile/km a ukazovatel okamiztej spotreby ukazuje mpg

Komo
Autor témy

Sobota, 24. Mája 2008, 21:55

Dik za info.
Konkretny model som nepisal, lebo som sa pytal vseobecne :)

No a kusok som hladal a podarilo sa mi najst nieco taketo :)
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series

Este by ma zaujimali zmeny tykajuce sa brzd, podvozku atd...ci je tam nejaky priepastny rozdiel, alebo sa jedna o identicke auto...
Vdaka.

BaDDog
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 25. Mája 2008, 12:29

Trocha malé OT.... ale aj mne pri parkovačkách na 730d svietia predné smerovky... + parkovačky.. a je to pôvod DE...

barabas
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 25. Mája 2008, 18:03

dnes som volal s m3maniacom z bmwklubu cz a sme sa bavili o usa autach, a bohuzial mi potvrdil coho som sa obaval, ze tam je viacero rozdielov, ze videl daku naburanu 540ku a ze nepasovali svetla, chladic a viacero veci okrem toho, cize ja sa od kupy z usa odklanam...

barabas

Pondelok, 26. Mája 2008, 11:03

a teraz mi povedali v bmwcku ze tam neni vela rozdielov, napr chladic je ten isty, este tam zajtra skocim pokecat, potom sa ozvem...resp ak mate niekoho znameho v bmwcku spytajte sa, napr na autoamticku prevodovku, resp spojku ci tam je daky rozdiel...

Komo
Autor témy

Pondelok, 26. Mája 2008, 13:41

barabas napísal:
a teraz mi povedali v bmwcku ze tam neni vela rozdielov, napr chladic je ten isty, este tam zajtra skocim pokecat, potom sa ozvem...resp ak mate niekoho znameho v bmwcku spytajte sa, napr na autoamticku prevodovku, resp spojku ci tam je daky rozdiel...

no ked budes mudrejsi daj vediet....celkom by ma to zaujimalo....nakolko cenovy rozdiel aj pri porovnani s nemeckom je dost velky (pokial vlastnis auto v US viac ako pol roka neplatis ani clo ani DPH).

sooky

Pondelok, 26. Mája 2008, 14:55

nielen VLASTNIS auto v USA polroka [co samo o sebe je dost velky problem], ale mas PRECHODNU ALEBO TRVALU adresu v USA = musis tam byvat a REALNE nesmies z toho uzemia odist [co by ti vlastne ani neumoznovali vizove podmienky, lebo by si sa tam zrejme nemohol vratit].

proste chcem povedat ze toto je cesta nepriechodna. Asi.

barabas

Pondelok, 26. Mája 2008, 15:52

sooky napísal:
nielen VLASTNIS auto v USA polroka [co samo o sebe je dost velky problem], ale mas PRECHODNU ALEBO TRVALU adresu v USA = musis tam byvat a REALNE nesmies z toho uzemia odist [co by ti vlastne ani neumoznovali vizove podmienky, lebo by si sa tam zrejme nemohol vratit].

ak tam byvas, tak nie...

Komo
Autor témy

Utorok, 27. Mája 2008, 11:58

sooky napísal:

no nieje to az taky velky problem pokial si US resident albo citizen :)
Proste pokial mas kartu alebo pas, mozes mat auto vo vlastnicte a mozes lietat hore - dole po svete...
Proste pre niekoho to nieje problem, pre niekoho je.
Pre mna by to problem nebol....preto som sa pytal.

sooky

Utorok, 27. Mája 2008, 12:25

ak tam byvas tak co nie? Tak ta cesta nie je nepriechodna? Alebo si nemusis dovazat auto na slovensko ked byvas na Floride?

inak : vies dohodit nejakeho fesaka cez ktoreho by som dovazal auta?

Komo
Autor témy

Utorok, 27. Mája 2008, 13:04

sooky napísal:
ak tam byvas tak co nie? Tak ta cesta nie je nepriechodna? Alebo si nemusis dovazat auto na slovensko ked byvas na Floride?

inak : vies dohodit nejakeho fesaka cez ktoreho by som dovazal auta?

no dohodit sa to oficialne neda...je to osetrene tym, ze po privezeni auta z US tym stylom ako som pisal, ho musis mat minimalne rok na seba pisane....a neviem kto by predal tretej osobe o ktorej nic nevie auto na svoje meno.
Este je cesta ze ho das na "dlhodobe zapoziacanie" ale nikdy nevies....

noveL

Utorok, 27. Mája 2008, 21:27

Neviem o ake auto mas konkretne zaujem, ale ja som volal minuly tyzden do bmw u nas v presove. Volal som s technikom a dost dlho som ho zdrzal pretoze som mal pre neho pripravenu furu otazok. Odpoved na otazku ktoru si sa pytal ty znie " ze tam nieje ziaden rozdiel" (hovorim o e90) rozdiel je v tom ze robili sa ine motorizacie, tzn napriklad v usa najdes 328i co v europe nenajdes. po motorovej stranke nehovoril nic, spominal interieri, tzn v rychlomery ukazuje mile a podobne, navigacia by mala fungovat klasicky ze vyberes dvd a das tam europske dvd navigation. Ale aj napriek tomu neodporucaju z usa. Myslim si ze to bola objektivna rada z jeho strany, pretoze on vie ze servisovat budem u nich tak ci tak. takze nemal dovod mi klamat. Snad som pomohol.

barabas

Streda, 28. Mája 2008, 08:28

noveL napísal:
Neviem o ake auto mas konkretne zaujem, ale ja som volal minuly tyzden do bmw u nas v presove. Volal som s technikom a dost dlho som ho zdrzal pretoze som mal pre neho pripravenu furu otazok. Odpoved na otazku ktoru si sa pytal ty znie " ze tam nieje ziaden rozdiel" (hovorim o e90) rozdiel je v tom ze robili sa ine motorizacie, tzn napriklad v usa najdes 328i co v europe nenajdes. po motorovej stranke nehovoril nic, spominal interieri, tzn v rychlomery ukazuje mile a podobne, navigacia by mala fungovat klasicky ze vyberes dvd a das tam europske dvd navigation. Ale aj napriek tomu neodporucaju z usa. Myslim si ze to bola objektivna rada z jeho strany, pretoze on vie ze servisovat budem u nich tak ci tak. takze nemal dovod mi klamat. Snad som pomohol.

svetla a alarm by mali byt ine, ale to niesu az take tragicke veci, preco ti povedal ze neodporuca, netusim, mne ak to vyjde tak budem mat onedlho e90 z usa...

noveL

Streda, 28. Mája 2008, 08:42

barabas napísal:
svetla a alarm by mali byt ine, ale to niesu az take tragicke veci, preco ti povedal ze neodporuca, netusim, mne ak to vyjde tak budem mat onedlho e90 z usa...

Samozrejme svetla ze su ine, este ze ta mam :P
Presne aj mne sa jednalo o e90 330i, ale nakoniec vezmem 5tku... no ale to je uz o inom.
Cize preco neodporuca? no to neviem, hovoril ze nemaju ziadne skusenosti s autami z usa u nich servise (mozno to bol dovod) Dalej nebol si velmi isty ci bude stacit vymenit len navigacne dvd za europske, ci to system vezme. Skus zajst do BMW u vas v meste a popytaj sa. Mozno ti povie nieco uplne ine. Ja mam niekedy pocit ze v tych autorizovanych servisoch vedia len vymienat za nove, (odsrubovat, a nasrubovat)
Len tak pre zaujimavost, co si myslel tym "ak ti to vyjde"?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 247 neregistrovaných