... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
barabas
Autor témy
Kraj: Žilinský

ako upravit zvuk dieslu podobe benzinu

Štvrtok, 1. Mája 2008, 19:02

je mi jasne ze to nebude nikdy to iste:)

len sa chcem spytat ci je mozne dakym vyfukom, resp filtrom, alebo neviem cim, dostat pri vyssich otackach podobny zvuk ako pri benzine...
ak ano poradte, ktorymi produktami...

dik

p.s.: prosim zbytocne sa nenavazat a nedavat blbe odpovede, pytam sa normalne, ide len o zvuk;)

Pimp

Štvrtok, 1. Mája 2008, 20:38

to sa bohuzial neda. kebi sa dalo, tak urcite bi vela ludi prestupili z benzinaka na diesla. mozes dat kvaltini vzduchovi filter a kvalitini vifuk a znie to potom trochu lepsie, ale stale to ma daleko od benzinaka 8) ale inac bavoracke 6 valce diesle nemaju az taki katastrofalni zvuk...
01/08: BMW E46 330 Ci Cabrio -> na predaj! predaj-auta-bmw/bmw-330cic-cabrio-m-doplnky-11-999-new-stk-new-brzdy-t18720.html

BMW E91 320d touring, 05/07 - 02/08
BMW E39 528i Sedan (2006-2007)
Volvo 480 2.0 Coupé (2004-2006)

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 1. Mája 2008, 20:47

nemaju tak hrozny zvuk, ale predsa je iny :wink:
toto aj mna zaujalo, mam pocit ze sa ho neda nijako ani len napodobnit, ale uz som videl na youtube zopar kvalitnych vyfukov na 320D a davalo im to krasny zvuk :wink: len si spomenut co to bolo :roll:
!!! Obrázok ???

lupo

Re: ako upravit zvuk dieslu podobe benzinu

Štvrtok, 1. Mája 2008, 21:26

barabas napísal:
je mi jasne ze to nebude nikdy to iste:)

len sa chcem spytat ci je mozne dakym vyfukom, resp filtrom, alebo neviem cim, dostat pri vyssich otackach podobny zvuk ako pri benzine...
ak ano poradte, ktorymi produktami...

dik

p.s.: prosim zbytocne sa nenavazat a nedavat blbe odpovede, pytam sa normalne, ide len o zvuk;)

navstiv AMA v modre ;-)
955 CT-S

slamec

Štvrtok, 15. Mája 2008, 23:38

podobnú dilemu som riešil s kamošom pri pive :lol:

výfuk - keď tak kompletku aj so zberným potrubím
filter - jedine hrušku (šišku) a nie do komory

idem to na 99% prerábať aj ja, tak sa potom podelím

a ešte otázka:

"športový" filter, turbo, intercooler - bude to mať vplyv na množstvo nasávaného vzduchu. osobne si myslím že ani nie kôli tomu turbu - aj tak nedá viac ako môže, akurát sa zlepši priedych filtrom

svisto

Piatok, 16. Mája 2008, 06:42

slamec filter nedá nič. Turbo , záleží ako bude regulovaný tlak , ak seriový , tak tiež prd , akurát môžeš zmeniť nábeh (turbodiera) a IC vie veľa zlepšiť ale aj veľa pokaziť, takže porozmyšlaj si , či sa neoplatí za tie peniaze kúpiť silnejšiu seriu ;-)
čus :-)
Zatial len "bembe" fanúšik

slamec

Piatok, 16. Mája 2008, 08:34

svisto napísal:
slamec filter nedá nič. Turbo , záleží ako bude regulovaný tlak , ak seriový , tak tiež prd , akurát môžeš zmeniť nábeh (turbodiera) a IC vie veľa zlepšiť ale aj veľa pokaziť, takže porozmyšlaj si , či sa neoplatí za tie peniaze kúpiť silnejšiu seriu ;-)
čus :-)
IC mám sériovo

išlo mi skôk o lepší priebeh krúťaku v nízkych otáčkach, lepší zvuk sania a hlavne či to nebude robiť kkt-iny, keď tam bude viac vzduchu - to by nemalo keď je tam turbo a ešte aj váha vzduchu

ináč je to M47N

svisto

Piatok, 16. Mája 2008, 10:10

IC som myslel vymeniť za iný. Neviem aké IC má tvoje bawo , ale napr. taká Fóbia RS pri letnom vypekaní trochu stráca práve kvôli nedostatočne schladenému vzduchu.
To s tým vzduchom som nepochopil :-)
Zatial len "bembe" fanúšik

lajo

Piatok, 16. Mája 2008, 14:55

Ja osobne si myslím, že iné sanie a výfuk ti nezlepší zvuk, vždy to ide aj cez turbo, možno len silnejšie bude počuť pískanie od nej :roll:
320D E91
ex - 530i Touring E39
ex - 320D E46

lupo

Piatok, 16. Mája 2008, 17:47

slamec napísal:
podobnú dilemu som riešil s kamošom pri pive :lol:

výfuk - keď tak kompletku aj so zberným potrubím
filter - jedine hrušku (šišku) a nie do komory

idem to na 99% prerábať aj ja, tak sa potom podelím

a ešte otázka:

"športový" filter, turbo, intercooler - bude to mať vplyv na množstvo nasávaného vzduchu. osobne si myslím že ani nie kôli tomu turbu - aj tak nedá viac ako môže, akurát sa zlepši priedych filtrom

vaha vzduchu sa ti za ten naolejovany bavlneny filter urcite podakuje ;-) daj si spravit komplet vyfuk od turba, napr. v modre (aj ja a chystam...niekedy), turbo bude mat mensiu restrikciu a bude mat rychlejsi spool. ako doplnok by som este zablendoval EGR ventil.l moj nazor je, ze ten IC to musi stacit v pohode uchladit, vacsi IC vacsinou sposobi pokles tlaku (co je minimalne rovnako dolezite ako teplota) a tym padom pomalsi spool turba. pokial nekupis nejaky naozaj priadny IC z USA, tak na nejake zvysenie vykonu zabudni.

jo a iny vyfuk a sanie moze zasadne vylepsit zvuk, akurat to musi robit niekto, kto tomu naozaj rozumie. chalani v AMA tomu rozumeju.
955 CT-S

slamec

Piatok, 16. Mája 2008, 18:06

ide mi v podstate o zvuk zo sania :oops: a lepší sací priebeh. výkon idem riešiť chipom, moc veľké zásahy do motora nejdem riešiť - keď ťak výmenou za 3D 170kW :wink:

so zasireamím výhy mi to je jasné, budem prečisťovať aj tú

otázka smerovala, či nebude dávať priveľa vzduchu do sania a či násladne nebude robiť chaos s riadiačkou a palivom
dnes som sa bavil ešte s jedným "chiperom" a povedal, že iba filter tomu neurobí nič. akurát sa to zlapší v nízkých otáčkach

lupo

Piatok, 16. Mája 2008, 18:13

slamec napísal:
ide mi v podstate o zvuk zo sania :oops: a lepší sací priebeh. výkon idem riešiť chipom, moc veľké zásahy do motora nejdem riešiť - keď ťak výmenou za 3D 170kW :wink:

so zasireamím výhy mi to je jasné, budem prečisťovať aj tú

otázka smerovala, či nebude dávať priveľa vzduchu do sania a či násladne nebude robiť chaos s riadiačkou a palivom
dnes som sa bavil ešte s jedným "chiperom" a povedal, že iba filter tomu neurobí nič. akurát sa to zlapší v nízkých otáčkach

iba siskou sa nezlepsi sa nic, akurat to bude robit hluk ;-) navyse, ak nebude dobre odizolovana od tepla motora, tak turbo bude sat teply vzduch, ktory sa bude stlacanim v nom len dalej ohrievat a celkovy efekt moze byt kludne aj pokles vykonu.

vyrobcovia (a znacka ako bmw zvlast) davaju do vyvoja neskutocne peniaze, je mylne si mysliet, ze garazovou upravou (vymena za sisku) sa daju dosiahnut lepsie parametre ako original filtrom. jedine ak celym kitom studeneho sania (co na 2.0d asi robit nebudu), tu sa uz ale bavime o 300USD+ za kit.
955 CT-S

slamec

Piatok, 16. Mája 2008, 18:19

je mi jasné čo píšeš a to odizolovanie a umiestneni budeme riešiť na mieste, keď sa to rozoberie

gamavox

Piatok, 16. Mája 2008, 19:56

diesel má oveľa krajší zvuk ako benzín..
BMW 320D E46 100kw

slamec

Piatok, 16. Mája 2008, 19:58

gamavox napísal:
diesel má oveľa krajší zvuk ako benzín..
máš pochvalu :lol:

vytaj v klube "turbokachiel" :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných