... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
rixo
Autor témy
Auto: BMW E36 323i Coupé
Kraj: Trnavský

Dovoz E30 325i z ČR - postup (odhlasovanie, prihlasovanie..)

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:09

Ahojte, nepodarilo sa mi nájsť podobný príspevok alebo tému, zaujímalo by ma ako je to s dovozom E30 z ČR, chcem si doviezť 325i a dozvedel som sa ževraj to nieje možné následujúcim postupom: Kúpiť auto (kúpnopredajnú zmluvu) -> doviezť na SVK na ČR tabulách s ČR TP, doma zhodiť tabule a spolu s TP to poslať predajcovi vozu, ten to odhlási v ČR, pošle mi doklad o odhlásení + ČR TP a spolu s kúpnou zmluvou pôjdem podla klasického postupu KO, STK, EK, etc....

Ako sa to robí ? Majiteľa som sa pýtal či to nevie postaviť na prevozné tabule, ale ževraj to on nikdy nerobil takže nemá potuchy ako na to, aký je postup, poradíte ? Ďakujem

btw, ak to tu už niekde je, prosím o link a o zmazanie témy..Ď
E36 B330i Reborn Hellrot Coupé akt.

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: Dovoz E30 325i z ČR - postup (odhlasovanie, prihlasovani

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:33

Ano ja som to tak konretne robil ale neni to zarucene niekedy chcu auto na obhliadku a kontrolu VIN, najlepsie cez tyzden zobrat auto priamo odhlasit na prevozky a zobrat domov, bez starosti. Ak prides na ceskych SPZ potrebujes mu ich poslat tiez zelenu kartu a tiez ofoteny tvoj obciansky aby to mali na niekoho odhlasit. A pak to mozu odhlasit, aj ked to neni istota.
Nur Original ist Legal.

rixo
Autor témy

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:48

Aha, a teda najlepšie ísť pre auto do ČR cez týždeň a tam ísť na české úrady odhlásiť auto na seba a vypýtať prevozné tabule ano ?
Koľko asi trvá taký postup nevieš cca povedať ? Ja viem len že to tam stojí okolo 800-900czk a že podla občianskeho ich napísu na mňa a budú to také bielozelené tabule s "H" písmenom..

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:50

v mojom pripade to bolo tak ze som dosiel domov na CR SPZ, poslal som ich spat postou predoslemu majitelovi a on mi mal poslat papier ze auto je odhlasene. Lenze ked v CR odhlasujes auto do zahranicia tak sa musia zaobstarat prevozne znacky (platia myslim mesiac a je v tom zakonna poistka, cca 800kc bolo pred rokom a pol). cize neoplati sa prist na origo CR znacky, lebo tak ci tak musis kupovat prevozne, cize treba ist cez tyzden, vybavit prevozne a dovidenia.

Milosss

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:57

V prevoznych znackach ziadna zakonna pooistka neni, tu si musis na mieste vybavit alebo ako vravim poslat zelenu kartu ze auto mas poistene tuna na VIN vozidla, inac by vozidlo ostalo nepoistene a to nejde.
Ak si tam na urade, tak cca do pol hodky nemas co robit. Samozrejme ak si v nejakom malom mestecku kde maju na salame a zhlukne sa nahodne viac ludi na predaj auta mozes aj dlhsie pockat ale vzdy to v ten den vybavis, o to by som sa nebal.
Nur Original ist Legal.

rixo
Autor témy

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:58

no a ten postup je aký pri vybavovaní prevozných ? lebo také som ešte nerobil tak neviem a majiteľ tiež netuší....
Na aký úrad treba ísť ? A aké doklady mi treba ?

Milosss

Pondelok, 16. Mája 2011, 17:01

Na urad kde normalne odhlasuje auta, urad dopravy alebo aky, to snad majitel vie kde auto bol prihlasovat. A doklady potrebujes svoj obciansky tam na mieste si vybavis napr na mesiac PZP samozrejme predrazene, a potom jeho velky technicak ten odhlasia na teba djau ti maly technicak pisany na teba, SPZ zaplatis 800kc a ides.
Nur Original ist Legal.

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Pondelok, 16. Mája 2011, 18:01

sry s tou PZP som si to poplietol :)

rixo
Autor témy

Pondelok, 16. Mája 2011, 18:33

Vlastne teraz som sa dozvedel že je v tzv. odhláške, v poloprevode, teda že je odhlásené na neho a neprihlásené, čo s tým ?
Pýtam sa preto že keby náhodou bolo treba nejaký doklad ktorý by som nemal aby som nemusel zbytočne chodiť 2x do ČR, lebo je to pomerne dosť veľká dialka, keby nebola tak sa spýtam rovno tam na mieste..

charlie1987
Auto: bmw 535i e39
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Mája 2011, 18:28

rixo napísal:
Vlastne teraz som sa dozvedel že je v tzv. odhláške, v poloprevode, teda že je odhlásené na neho a neprihlásené, čo s tým ?
Pýtam sa preto že keby náhodou bolo treba nejaký doklad ktorý by som nemal aby som nemusel zbytočne chodiť 2x do ČR, lebo je to pomerne dosť veľká dialka, keby nebola tak sa spýtam rovno tam na mieste..

Takze je to takto. Odhlasuje sa to na beznom mestskom urade kde autu vystavia prevozne znacky ktore stoja 800kc a trvaju od 1den-3mesiace cena je rovnaka. Znacky su klasicke ceske len je oranzovy ramik s datumom. Tebe urobia klasicky cesky technicky karticvku zaliatu s tvojim menom kde je datum do ktoreho platia SPZ takisto ta napisu aj do velkeho. To ze je auto odhlasene na neho a on ho neprihlasil takisto nevadi napisu ho na teba, tam to maju u riti ze to do nejakej doby neprihlasia. Nachystajte si papiere a kupnopredajnu zmluvu od nehio tusim budu pytat aj sek o poistke alebo kartu. Ja ked som siel po auto som urobil zmluvu tu na slovensku u znameho a potrebne udaje som dopisal na mieste ked som sa rozhodol ze berem a ked som zobral tak som mu zavolal nech to hodi do systemu a zaplati sek. V CZ su drahe poistky mne tam pred rokom vyratali okolo 2tisic KC na 2mesiace. Na urade sa vypise iba taka dvojstrana ked to nebudes vediet vypisat kludne pockaj a ta zenska ti pomoze velmi ochotne. Na urade som cakal vzdy MAXIMALNE 20minut!!!!!!!!!! Tolko moje skusenosti uz som bral 4auta z CZ. :thumbup:
aktual E39 535iA
ex E39 523i
ex E39 525 Tds power
Opravujem mobilne telefony, keby chcel ktosi pomoct. Nahradne diely iphone 2g,3g,3gs,4g aj zadne krytky rozne farby !!

rixo
Autor témy

Streda, 18. Mája 2011, 20:29

Fajn, to ma potešilo, aspoň nejakú nádej mám že to nebude celodenná čakačka na ČR úrade :D
a tú kúpnu zmluvu vyplním len čiastočne a údaje o vozidle a údaje o majiteľovi doplním na mieste a zavolám kamarátovi ktorý zaplatí šek poisťovni za slovenskú poistku ? dobre som to pochopil ?

charlie1987

Streda, 18. Mája 2011, 21:07

rixo napísal:
Fajn, to ma potešilo, aspoň nejakú nádej mám že to nebude celodenná čakačka na ČR úrade :D
a tú kúpnu zmluvu vyplním len čiastočne a údaje o vozidle a údaje o majiteľovi doplním na mieste a zavolám kamarátovi ktorý zaplatí šek poisťovni za slovenskú poistku ? dobre som to pochopil ?

kupnu zmluvu si vyplnujes predsa pri kupe auta. zmluvu o poisteni si dopises vin a podobne chobotiny tam z technicaku predsa. Ja to robim takto cez znameho co robi poistky.
aktual E39 535iA
ex E39 523i
ex E39 525 Tds power
Opravujem mobilne telefony, keby chcel ktosi pomoct. Nahradne diely iphone 2g,3g,3gs,4g aj zadne krytky rozne farby !!

rixo
Autor témy

Streda, 18. Mája 2011, 22:20

Mal by som aj ja poznať niekoho, skúsim sa spýtať, každopádne ďakujem za cenné rady :)

charlie1987

Streda, 18. Mája 2011, 22:43

rixo napísal:
Mal by som aj ja poznať niekoho, skúsim sa spýtať, každopádne ďakujem za cenné rady :)

neni zac aj nabuduce
aktual E39 535iA
ex E39 523i
ex E39 525 Tds power

BMWpositiv

Štvrtok, 19. Mája 2011, 04:39

...este predtym ako pojdes auto odhlasit a prepisat na urad dopravy v CR kde dostanes s prevoznymi znackami aj docasny maly TP na tvoje meno, musis mat urobenu aj technicku kontrolu, no aspon ja som ju potreboval :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 243 neregistrovaných