Pozdravujem chalani,
nedá sa mi nepochváliť robotou, čo sme spáchali cez víkend ja moji ľudia. Zadanie bolo jasné, e39 s rozbitým plexi potrebovala absolvovať STK v Schweizi

Náležite pripravení som sa dal nato. Prvá "dobrá správa" bolo zistenie, že svetlá sú lepené napevno tým nerozoberateľným lepidlom.(od konca roka 2002 už všetky e39 lepené napevno). Zvolením správneho postupu sa plexi zhodilo dole šetrne ku svetlometu (naštastie plexi išli nové takže k tým nebolo treba pekné správanie). To čo drží plexi so svetlom je skutočne húževnaté (niečo na báze polyurethanového tmelu) - stačí kontakt na pár milimetroch štvorcových a je spoj pevný a zároveň mierne flexibilný.
Nepríjemné tušenie sa potvrdilo a to, že srna, ktorá rozbila plexi kompletne rozhasila svetlo. Vonkajší obal bol lepený akrylátovým lepidlom a následne z oboch strán ešte poistený bielym polyuretánovým tmelom. Podobne sa postupovalo aj s projektorom xenónov, ktorý bol vo svetle už iba voľne "položený". Odlomený úchyt motorčeka ďalšie drobnosti sa takisto lepili a poisťovali aby sa do svetiel nemuselo liezť opäť.
Tu musím pochváliť kvalitu projektorov. Šošovky ako je vidieť na foto po očistení liehom vyzerajú ako úplne nové. Rovnako aj odrazové plochy vnútri v parabole projektoru. Celkovo je výkon svetiel s novými výbojkami PHILLIPS 85122+ veľmi slušný. (bixenónový projektor z toho dôvodu neprešiel ako opodstatnený výdavok)
Pred finále, teda nalepením nových plexi som si ešte ja osobne posvietil na angel eyes. Po malej minútovej úprave (odštiknutí hornej spojovacej tyčky) sa nainštalovali presne na miesto pôvodných kruhov. Tu to sadlo naozaj krásne a ani ja ako známy "pedant" by som s niečím podobným problém nemal:) Hrdý som na vyriešenie napájania cez originál konektor. Teda miesto spoja nie je exponované vzdušnou vlhkosťou a svetlá sú aj pri pohľadu zozadu prísne originálne.
Samotné lepenie už prebehlo po očistení drážky od toho pôvodného sajrajtu bezproblémovo. Pripravok na to určený sa rovnomerne naniesol do drážky, minútu sa počkalo a osadilo sa plexi.
Týmto pozdravujem majiteľa Romana, ktorý sa z nového vzhľadu teší rovnako ako ja :)
nový vzhľad