... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
aeqitas
Autor témy
Auto: BMW 530xd
Kraj: Prešovský

Otáčky??

Utorok, 30. Decembra 2014, 20:53

Pozdravujem Vás chalani,

rád by som Vás poprosil o radu, kolíšu mi otáčky, viac Vám asi napovie video, ak ho tu budem vedieť nejako zavesiť :-) (535D)

Pri jazde je to výraznejsie, pri zaradenom ,,P" - cku je to velmi malo viditelne.

www.youtube.com/watch?v=-NIJwuY1Qh0

www.youtube.com/watch?v=ekEBHgxTBx0

Dakujem za vsetky rady a postrehy.

Peter
Peter

aeqitas
Autor témy

Re: Otáčky??

Utorok, 30. Decembra 2014, 23:48

Nikto nic? Trosku to rozpisem: o kolisani otacok je tu popisanych vela tem, a ako skoro v kazdej teme je plno rad a postrehov, co vsetko by to mohlo byt, no najviac ludi sa zhoduje v tom, ze to bude hydromenic ...
Samozrejme kludne to tak moze byt aj u mna, len si chcem tym byt isty, teda nechcem vyhodit peniaze len tak, a problem sa nevyriesi, bol som na diagnostike, a okrem nejakych prkotin ako nefunkcne vyhrievanie trysky ostrekovaca, a pod. tam nebolo nic vazne. Teda o prevodovke, alebo s prevodovkou suvisiace problemy tam neboli ziadne.
Docital som sa, ze to mozu sposobovat aj podtlakove hadice, vaha vzduchu...

Tie otacky kolisu ci mam sportovy mod, manualny, alebo normalny, robi to aj za studena, aj za tepla, rozdiel je len v intenzite, akceleracia je myslim v poriadku(teda na inej 535 som sa neviezol, nemam ako porovnat) prevodovka netrha, radi pekne hladko, plynulo.

No a teraz ako sa vravi, babo rad :D :D
Peter

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 31. Decembra 2014, 00:52

Auto som nevidel,ale podla videi to bude hydromenic,ak to teda nekolise tak aj na volnobehu na mieste v P....Male kolisanie casto sposobuje vaha,tryska,palivo....ale toto je dost....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

aeqitas
Autor témy

Štvrtok, 1. Januára 2015, 11:45

Dakujem za odpoved, no nie na mieste v ,,P" to robi tak, ze raz za cas to stupne a opatovne klesne asi tak o cca 1,5-2mm.
Vaha je v poriadku, trysky pomerane, tiez o.k. Palivovy filter vymeneny pred cda dvomi tyzdnami a bez zmeny, takze...
Peter

aeqitas
Autor témy

Sobota, 3. Januára 2015, 18:15

Inak aby som nezabudol, jedno video je do kopca, druhe zase opacne.

Moze to sposobovat aj nejaky ventil spytnych vyfukovych plynov, dufam, ze som to napisal spravne :D

Dik
Peter

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd

Sobota, 3. Januára 2015, 23:10

kolko km ma auto ? podla videa jednoznacne hydromenic, mne to uz tiez robi ale podstatne menej. treba repas hydromenic aplus vymenu oleja, nedavno sme o riesili na 530d a uz pol roka od vymeni bez problemov.

aeqitas
Autor témy

Streda, 7. Januára 2015, 16:05

chalani, otazocka?

Ako pridem na to, ze je vadna napriklad mechatronika prevodovky?

Bol som dnes na diagnostike a pravdupovediac som bezradny, a nechem vyhodit peniaze len tak do vetra za novy hydromenic ak sa potom problem neodstrani.

Mhh ](*,) ](*,)
Peter

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 7. Januára 2015, 23:48

Treba pozriet co za jazdy kolise,ci motor alebo prevodovka.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 8. Januára 2015, 10:13

aeqitas napísal:
chalani, otazocka?

Ako pridem na to, ze je vadna napriklad mechatronika prevodovky?

Bol som dnes na diagnostike a pravdupovediac som bezradny, a nechem vyhodit peniaze len tak do vetra za novy hydromenic ak sa potom problem neodstrani.

Mhh ](*,) ](*,)

Myslím, že hydromenic nebudú vyhodené peniaze (aj preto ze skor ci neskor ta pri sile 535D opustí :D ). Mal som a stále mám trochu prolém s otáckami na e65 3.0d. Vymenil som hydromenic za nový (vedel by som nájsť kontakt na chlapa co mi ho predal fakt ze lacno bol skutocne nový (ZF) a cena velmi prijatelná akurát ze je z Varsavy - mne to mal kto doniest neviem ci si to vies zabezpecit - kurierom na SK neposiela)

Po výmene hydromenica sa kolisanie otacok ovela zmensilo ale stale pretrvavalo tak sa vymenili dizy na tryskach 3 a 4 pretoze mali hodnoty okolo 3 (ostatne v pohode) opat zlepsenie ale nadalej trosku kolisu otacky - vysledok je ze egr (to je ten spätny ventil vyfukovych plynov o ktorom si pisal) nikto nikdy necistil a po vybrati a fukani do neho uz netesni dobre jeho regulacia vyfukovych plynov stoji uz za hovno takze namiesto kupovania noveho egr ho dam na jar spolu s chiptuningom softverovo odstavit a zaslepim ho a bude pokoj.

PS: u mna diagnostika ziadnu vadu prevodovky nehadzala a hydromenic smykal, egr tiez nevyskakovalo na diag. ale po vybrati som zistil ze dobre netesni
Cafte

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Januára 2015, 11:37

Mishroom napísal:

PS: u mna diagnostika ziadnu vadu prevodovky nehadzala a hydromenic smykal, egr tiez nevyskakovalo na diag. ale po vybrati som zistil ze dobre netesni

bol si na vycitani pamati zavad z RJ motora pomocou diagnostickeho softwaru, alebo ti niekto diagnostikoval auto? (to neznamena pripojit kablik a vycitat chyby)
to su dve odlisne veci

Mishroom

Štvrtok, 8. Januára 2015, 12:02

PeqpeK napísal:
bol si na vycitani pamati zavad z RJ motora pomocou diagnostickeho softwaru, alebo ti niekto diagnostikoval auto? (to neznamena pripojit kablik a vycitat chyby)
to su dve odlisne veci

vycitanie chyb delphinou, a aj pamat cez icom a nic ziadna vada prevodovky tam nebola ale prisli sme na tie trysky vtedy od vtedy som nebol + len kadejaké ulozene malickosti
Cafte

PeqpeK

Štvrtok, 8. Januára 2015, 12:13

Mishroom napísal:

vycitanie chyb delphinou, a aj pamat cez icom a nic ziadna vada prevodovky tam nebola ale prisli sme na tie trysky vtedy od vtedy som nebol + len kadejaké ulozene malickosti

taka "diagnostika" je k nicomu...

Mishroom

Štvrtok, 8. Januára 2015, 12:18

nieje nahodou ICOM originalna bmw diag...... :lol:
Cafte

PeqpeK

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:08

Mishroom napísal:
nieje nahodou ICOM originalna bmw diag...... :lol:

mozes mat najmocnejsiu diag na svete...ale jednoduchym vycianim zavad taketo veci neporiesis ;)

Mishroom

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:27

PeqpeK napísal:
mozes mat najmocnejsiu diag na svete...ale jednoduchym vycianim zavad taketo veci neporiesis ;)

sak kto hovori ze som si to robil sam? normalne som bol na diag ako obycajne a vzdy sa pozera aj do pamate - bezne pozretie chybovych kodov si robim aj sam delphi cdp.......

a proste menic vadny nebol ani ulozeny v pamati a smykal......

](*,)
Cafte

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bischoo a 1 neregistrovaný