... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

memento
Autor témy
Auto: bmw 325xi
Kraj: Zahraničie

kontrolka motora/motor v nudzovom rezime

Štvrtok, 25. Decembra 2014, 07:21

...zdravim Vas. Od kedy som kupil BMW 325 xi coupe e92 ma len cucia z penazi a nie su to male polozky. Ani nebudem spominat/menovat konkretne problemy...co uz, frajerina nieco asik stoji. No najviac ma trapi ta kontrolka (zlta!), strasne taha oci pocas jazdy. Auto bolo uz dvakrat v servise kvoli tomuto problemu, no odstranili to len docastne, mam to dat reklamovat? Prvykrat sa mi rozsvietila vo Viedni (po300km) a druhykrat v nemecku pred svajciarskom (po servise cca 900km). Najprv na diagnostike vyhodnocovalo vadne katalyzatory a teraz vyhadzuje chyby zo vzduchoveho filtra. Neviem ci je zle cidlo, alebo co mu je zas... mozne je, ze som auto vkladal do nespravnych ruk/servisu...? Preto sa pytam prosim Vas, pozna niekto nejakeho frajera s dobrou diagnostikou, co sa rozumie tejte diabolskej znacke - ako nic v zlom, dizajn sa mi paci. Len ta spolahlivost... Mal niekto podobny problem so zltou kontrolkou? Lebo uz par znamich mi povedalo, ze som blbec ked som isiel do BMW. Aby ste ma rozumeli, kamarat na 5kovom a vo fulke s tv kadetade a v kozi jazdil s tou kontrolkou dva roky a po nejakych investiciach povedal dost... tak jazdi tiez v nudzovom rezime, bez toho aby vymackol z toho co to da (Nemecko). Mna to v priebehu troch mesiacov stalo 3500€. Drahy spas na vozenie. Dikes ludkovia...

Užívateľov profilový obrázok
kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Re: kontrolka motora/motor v nudzovom rezime

Štvrtok, 25. Decembra 2014, 21:27

Co si na tom pre boha mohol za 3500eciek riesit a nedat to do kopy?

Mne zbiehalo auto obcas do nudzaku a pomohla az vymena vsetkych vstrekovacov, ma to aj ine prejavy?

Praveze o tych problemoch by si sa mal rozpisat co najviac, ak chces aku taku radu (rocnik, najazdene km, co si pomenil, ako sa to okrem nudzaku prejavuje).

Za 3500 by si mal do radu vymenene sviecky, cievky, vstrekovace, hpfp, NOX, vahu vzduchu, pal. cerpadlo, upgrade softu, lambdy... to su najcastejsie veci co na N53ke odchadzaju, alebo s cim su problemy a este by ti zostalo aj na dovolenku.

Pravdepodobne sypes peniaze do nespravnej kapsy, skus zmenit servis (TTsimik, DriftGarage, BVcars).

MMM123
Auto: E90 LCI 325i (3.00)
Kraj: Bratislavský

Re: kontrolka motora/motor v nudzovom rezime

Štvrtok, 7. Mája 2015, 21:38

kompre napísal:
Co si na tom pre boha mohol za 3500eciek riesit a nedat to do kopy?

Mne zbiehalo auto obcas do nudzaku a pomohla az vymena vsetkych vstrekovacov, ma to aj ine prejavy?

Praveze o tych problemoch by si sa mal rozpisat co najviac, ak chces aku taku radu (rocnik, najazdene km, co si pomenil, ako sa to okrem nudzaku prejavuje).

Za 3500 by si mal do radu vymenene sviecky, cievky, vstrekovace, hpfp, NOX, vahu vzduchu, pal. cerpadlo, upgrade softu, lambdy... to su najcastejsie veci co na N53ke odchadzaju, alebo s cim su problemy a este by ti zostalo aj na dovolenku.

Pravdepodobne sypes peniaze do nespravnej kapsy, skus zmenit servis (TTsimik, DriftGarage, BVcars).

3500€ mohol minut velmi lahko. Diagnistika vyhodila chybu NOx senzoru a NOx katalyzatoru, a ked to dal vymenit len za material to mas cca 2500,-€, + robota a sme doma... Tiez mi to zacina hadzat tieto chyby, co ma dost znepokojuje, a to mam najzdene 70000km. Auto sice zatial ide ako z praku a bez problemov, ale tie emisne kurvitka sa uz ozyvaju.
Btw.: riesil uz niekto u benzinovych priamovstrekovych atmosfer (mam V6 3.0L N53) odstranenie zavad s NOx senzorom a katom ??? (samozrejme okrem vymeny za nové)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných