... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

rAZNIK
Autor témy
Auto: 530d
Kraj: Bratislavský

E39 CCFL kružky / niekto sa už hral s elektrikou

Sobota, 29. Novembra 2014, 13:20

Ahojte.

Už dlhšie sledujem toto fórum, respektívne celkovo BMWklub. Ba i keď som nebol ešte majiteľom BMW.

Hľadal som dlhšiu dobu na fóre odpoveď na moju otázku, no nepodarilo sa mi nájsť. Ak sa to tu niekde nachádza vopred sa ospravedlňujem.

Pár týždňov som už majiteľom BMW 530d-manuál / 99 r.v.

Pri kúpe ma to nejako netrklo, to prišlo až teraz. Uvažujem si hodiť na auto CCFL krúžky. Avšak niekto sa už pri tomto aute hral s osvetlením. Stretávačky sa spustia hneď po vložení kľúča do zapalovania - 2poloha. V podstate to je dobrá vec. -netreba riešiť či som zapol svetla alebo nie... No pri zapnutí xenónov sa stretávačky automatický vypnú a svietia len xenóny a smerovky.

Chcem sa opýtať. Pri zapájaní krúžkov to bude nejaký problém čo nevyriešim sám, alebo sa treba obrátiť na niekoho šikovnejšieho kto by mi to vedel zapojiť? :roll:

elegant047
Auto: e39 530i

Re: E39 CCFL kružky / niekto sa už hral s elektrikou

Sobota, 29. Novembra 2014, 14:08

Pokiaľ máš xenony, tak xenony sú stretávacie svetlá, tie H7 sú dialkové a máš zapnuté denne svietenie. Pokiaľ ti svietia blinkre cely čas, tak máš US denne svetenie, ak to nechceš stačí zmeniť kod v lichtmodule. Ak ti svietia pri zapnuti obrysoviek, tak ti stačí vymeniť žiarovky v obrysovkách (lichtmodul automaticky púšťa blinkre namiesto obrysoviek, vtedy ti ale aj píše chybu osvetlenia). Samozrejme je tu aj možnosť že už niekto na divoko tam zapájal somariny, skús mrknúť na kabeláž k svetlám či nie je na čokoládkach alebo pozletovana na divoko.

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 29. Novembra 2014, 17:14

povedal by som, ze to je tak nakodovane... s lcm sa daju robit rozne variacie. sk sa ti to takto nepaci, tak zbehni za niekym co ma diagnostiku a rozumie sa tomu ;-)

a ked uz chces riesit kruzky, tak radsej led ako ccfl.

rAZNIK
Autor témy

Sobota, 29. Novembra 2014, 23:56

Zle som sa vyjadril moja chyba. :| :smile:

Jasné, skočím to pozrieť. Auto som kupoval od majiteľa čo vlastne ani nevedel čo predáva. Čiže ak bol robený nejaký zásah do elektriky pochybujem že od neho.

Radšej LED ? tie ccfl vraj krajšie svietia - pôsobia lepšie. Či nie je tak?

..pozriem teda ešte fórum, kto čo hovorí na tie krúžky. Musím sa priznať, nehľadal som tu na fóre čo kto odporúča.
Tie ccfl mi odporučil kamarát, tak som sa v tom ani nejako nešpáral.

EBOLA

Nedeľa, 30. Novembra 2014, 08:53

tie ccfl su vlastne "neonove trubice". radsej 48 alebo po novom myslim, ze az 120led. led su jasnejsie takze by si ich mohol mat aj ako denne. policajti koli tomu nezastavuju a ak ano tak to musis mat aj utlmenie jasu pri zapluti xenonov.

Janik528i
Auto: BMW e 39 528i
Kraj: Prešovský

Pondelok, 1. Decembra 2014, 19:47

Nechcem nikoho uraziť ani nič podobné ale môj osobný názor je, že ccfl (žlté) je klasika pre bmw a ledky sú gýč. Thankx.

rAZNIK
Autor témy

Utorok, 2. Decembra 2014, 12:31

V podstate mi to je jedno či to bude svietiť na žlto alebo tam bude ľadová biela. Mne sa páči výsledný efekt ktorý je pri oboch. :smile: Avšak pozriem čo vydrží dlhšie, nerád by som menil krúžky cca po roku, nebodaj skôr...

Páni, ďakujem za rady ohľadom môjho problému. Už sa len rozhodnúť či ccfl alebo led :-" a svetlá dám do stavu ktorý mi bude vyhovovať :)

EBOLA

Utorok, 2. Decembra 2014, 22:02

janik ale ccfl sa robia aj v bielej (myslim, ze primarne) a ledky su aj zlte. a ked sme pri farbe tak vsetky novsie bmw maju biele, asi od e60/90 ak sa nemylim ;-)

Janik528i

Streda, 3. Decembra 2014, 10:53

Ja viem myslím ccfl na e39 pred face a praveže som sa s tym bavil na aute som mal namontovane ccfl už žltéé ale kupil som si aj biele, ale tie som nenamontoval nikdy. Farba auta je montrealblau metalic čiže tmava modra a na nu sedia tie žlté, biele skôr pre strieborné a biele, resp. svetlé farby. a inak tie žlté svietia silnejšie a skratka tie žlté som zhodnotil že su fakt lepšie. No viem že novšie bmw maju žiarovku resp. led ale vysviecujú svetlovodiacu plastovú trubicu. Ja hovorím primárne že ccfl vytvára plynulý pás svetla a ledky priamo emitujúce svetlo ,sice tie novšie sú na tom lepšie ale stále skrátka vidno svietiace diody a medzeru medzi nimi. Dúfam že vieš čo myslím.

EBOLA

Streda, 3. Decembra 2014, 11:58

viem co mas na mysli. ja mam svetla poface (predface ae nemali ak sa nemylim) mam 10W ziarovku a svetlovodiacu trubicu. toto sa da emitovat ccfl kruzkami no tie svietia slabo a nemozes ich pouzit ako denne svietenie ako na novych bmw. na starych led bolo vidiet jednotlive diody no uz pri tych 42 diodovych to vizeralo jednoliato takze tie nove 120diodove...
a led su trvacnejsie ako ccfl podla toho co som cital. dokonca tie aj predajcovia prestali ponukat ak sa nemylim.

Janik528i

Streda, 3. Decembra 2014, 16:08

Ano kameňom úrazu nie su krúžky samotné ale invertory,t.j. meniče napätia z 12V na 1200V a samotný ccfl krúžok má vysokú životnosť, samozrejme zaleží od výrobcu, ja ich tam mam už strašne dlho t.z. že jak sa vraví že staršie veci boli vyrábané kvalitnejšie, a inak tie invertory som už menil aj ja ked som kúpil auto, krúžky nesvietili tak som objednal nové invertory a je tomu už dva roky aj niečo, tak sa pri prvom zapnutí pomaličky rozžiarili a momentálne stále svietia bez problémov.

Driver67
Auto: E53 2.0iS (iks5)
Kraj: Trnavský

Streda, 3. Decembra 2014, 16:10

Posielam jeden velký hejt pre CCFL krúžky :evil: :evil: :evil:
Chcem uz konecne auto, do ktoreho sa leje servo olej a nemat namiesto svetlometov lampy na petrolej

EBOLA

Streda, 3. Decembra 2014, 19:05

co sa stalo?

tomikadze

Piatok, 5. Decembra 2014, 21:03

chalani sorry nechcem zakladat novu temu ... potrebujem pomoct... odisla mi zjavne ziarovka v angelsoch....
je tu toho tolko ze som z toho jelen... namiesto parkovaciek vpravo svieti smerovka.. dajte mi prosim vas niekto sem link ktoru ziarovku objednat lebo som z toho akysi nesvoj.... staci mi asi obyc nech to svieti nazlto pozeral som dake led za 50 eur co sa mi nechce ak som vobec pozeral spravne ziarovky. ak niekto kupoval daco konkretne na e39 po face tak please supnite to sem. diky moc!

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 5. Decembra 2014, 21:15

Velakrat riesene, bud si kup novu, alebo prehod samotnu ziarovku... H10W

http://www.narva.sk/ziarovka-12v-10w-h1 ... 15466.html

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní