... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

vseta
Autor témy
Auto: 525d
Kraj: Trnavský

DPF ani po výměně filtru a čidla neregeneruje, prosím o radu

Pondelok, 3. Novembra 2014, 19:15

Ahoj,
prosím o pomoc, v autorizovaném servisu BMW sami nevědí. BMW E60 525d 2007, od novoty jen jeden majitel, najeto cca 190tisíc km, již rok mám problémy s DPF, u BMW za těžké peníze vyměněný filtr pevných částic za nový, ale stále neregeneruje. Po cca. čtvrt roce tedy opět do BMW, kde vyměnili čidlo, které určuje, kdy regenerovat. Po zase cca. čtvrt roce zase do BMW, zase je filtr, který má pul roku ucpaný - a BMW neví co s tím.. Na vše je záruka, ale auto stejně není v pořádku a stojí v servise, kde nevědí co s ním.
Prosím o radu, čím to ještě může být - určitě to není filtrem, kuchat auto se mi nechce...
Děkuji moc.
P.S. jsem možná lama, že jsem založil nové vlákno, ale myslím, že je to trochu jiný problém, než cca. 49 stran rozborů zda a jak a kde kuchat..

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: DPF ani po výměně filtru a čidla neregeneruje, prosím o

Pondelok, 3. Novembra 2014, 19:48

Skontroluj si teplotu motora ako prvé....ako druhé by som skontroloval či nieje v softe zakazane regenerovať napr...ako tretie ukaž sa s tým a pozrieme či na niečo prídeme...)))Teplotne čidla či su ok....napr atd...neverím že by sa nenašla chyba...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 11:18

zdravim ta, je tosice banalita, ale je mozne, ze odbornici v bmw to prehliadli. regeneracia sa nebude spustat, pokial mas nemas vsetky zhavice v poriadku a pokial RJ zhavenia vykazuje zavadu. inak to mozu filtrov menit aj 10, regeneracia sa nespusti a upcha ho.ja ako jedinu vyhodu DPF vidim to ze nedymi auto, inak same starosti

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 12:05

vseta: v ktorom servise si presne bol ?

Užívateľov profilový obrázok
Mi00wa
Auto: Bmw 535d e60
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 15:57

1) teplota motora min 75°C na regeneraci
2) ŘJ žhavení + žhaviče mít v pořádku
3) Nesmí být upravená řídící jednotka motoru (zakázána regenerace)
4)slyšel jsem že je mít potřeba funkční škrtici klapku a EGR ventil

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 23:42

Je tiež čudné, že keď spustili vynútenú regeneráciu, tak neprebehla. Obvykle, keď som ju cez diagnostiku aktivoval, tak sa rozbehla aj keď neboli napr. dobré žhaviče. Teplota však musela byť dosiahnutá. Ja odporúčam to diagnostikovať, spustiť regeneráciu a potom sledovať ako sa vyvíjajú teploty a či regenerácia beží. Už som videl aj prípady, že regenerácia bežala, no auto nevydávalo charakteristický dunivý zvuk.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných