... všetko o BMW ...
kobrakai napísal:Na všetky brzdy 518i-540i obuješ aj R15, ET po 35. Ak by si chcel dávať 324x32 brzdy z 750i ´91+ alebo M5 alebo brzdy z 8er tak potom najmenej R16.
bnykolass napísal:No m30b35 automat je uz celkom oldschool. Ku volnobeznaku a vsetkym hadickam je tam celkom super pristp. Vymen hadicky a volnobeznak vycisti cisticom. (ked s nim zahrkas mal by pekne plynulo hrkat a nezasekavat sa)
Ten automat ma uz toho zasebou asi riadne vela. Pokial ti to trha ked radis Dcko alebo Rko moze to byt ze mas uvolneny diferak. Ak to nebude v diferaku kardane tak to je v prevodovke a stym sa uz asi nic neda urobit. Mne robi automat to iste niekedy este som to ale neriesil. Pokial vie radit vsetky stupne plynulo bez trhania tak ho povazujem za funkcny
To praskanie skus diagnostikovat ze skade presne ide (predok zadok ci je to od motora od kolesa...). Lebo praskotu v starej e34 moze byt hodne![]()
Ked prsi je normalne vidiet prudik vody ako ti tam tecie ? No moze byt zle nalepene celne sklo alebo tam moze byt vyhnita diera cez ktoru ti tam pekne tecie.
Daj dolu stierace daj prec tie plasty okolo a kukni to tam ci tam neuvidis nieco co tam nepatri. Ak nie mozno by som docasne skusil zasilikonavat znovu spodok skla. Ak to pomoze daj si ho prelepit ku niekomu co to vie
Rottwa napísal:Automat tak trha aj za tepla ? Alebo len ked je olej studeny ? To praskanie treba pozriet odspodu na aute a pozriet vole - difik, ulozenia, klby,...
Rottwa napísal:Ked to trhne, klesnu aj otacky motora na chvilu ?
Radis to z D do P pomaly cez vsetky polohy, alebo naraz ?
Trha aj z P do R ?
Trha aj z P do D ?
Trha pri podradovani niektory stupen ?
Rottwa napísal:To ze neklesnu otacky a R za studena netrhne by malo znamenat, ze hydromenic sa zopina spravne. Skor bude bordel v oleji a ventily sa pridrhavaju. Vymen olej a pozri ci v nom nie su mikroskopicke hlinikove ciastocky, taky prasok. Popozeraj aj magnety ci na nich nie je bordel a taky cierny maglajz. Filter samozrejme vymen tiez. Ten olej cely preplachni, aj s menica.
Odporucam neradit postupne ale naraz, nech neradi R a N a D ale rovno D. Zbytocne impulzy a potom solenoidy nevedia co skor.
Rottwa napísal:Ten hlinik by znamenal ze kose su uz nacate a preto to trha, ale mozu byt aj gumicky na piestoch uz za zenitom a prepustaju. Skus ten olej najprv.