... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Lucka
Autor témy
Auto: BMW 318i
Kraj: Bratislavský

BMW 318i - hladina oleja

Nedeľa, 19. Októbra 2014, 22:37

Ahojte,
Velmi sa do týchto vecí nevyznám, preto som sa rozhodla požiadať o radu vás...
Je možné že mám pokazené čidlo hladiny oleja ak mi raz ukazuje že je hladina v poriadku, potom mi to ukazuje aby som doliala olej a potom zase že je to ok. takmer až po max.
Manuálne si hladinu skontrolovať nedokážem, kedže moje auto nemá mierku pri motore. A pri poslednej jazde sa mi rozsvietila aj kontrolka motora. Bojím sa že cestou do autorizovaného servisu, ktorý je cca 50km sa mi niekde zadrhne motor... môžem zobrať auto na diagnostiku do akéhokolvek servisu? Doteraz bolo servisované jedine v autorizovanom servise, preto by som to chcela dať aj teraz do autorizovaného, len neviem či je bezpečné prejsť s tým taký kus...

Diky

Užívateľov profilový obrázok
kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Re: BMW 318i - hladina oleja

Pondelok, 20. Októbra 2014, 08:50

motor len tak nezadres, pokial nesvieti cervena kontrolka (ale iba oranzove, respektíve varovania) tak by som sa nebal autom ist do servisu samozrejme normalnou kludnou jazdou, akonáhle zasvieti cervena je nutne odstavit vozidlo a do servisu ho odtiahnut.

ta mierka si zije niekedy svojim zivotom, treba davat bacha, aby si olej merala za tepla a na rovnej ceste, idealne ked stojis (ak to ma byt co najpresnejsie). vypnut motor nastartovat a dat znova zmerat. kym ti hlasi doliat 1l tak radsej doliat pol litra a dat zmerat a potom doliat zase pol litra ak je tam oleja stale niekde pri minime.

aky je rok vyroby toho auta? Ta kontrolka motora s tym olejom suvis mat nebude, moze znamenat vselico, ak sa jedna o n43 motor, tak s tym mozu byt vaznejsie problemy (vstrekovace, NOX, vaha vzduchu, hpfp cerpadlo) urcite s tym treba ist na solidnu diagnostiku (nie hocijaky servis, ale nemusi to byt ani autorizak, je kopec sikovnych mechanikov/diagnostikov aj tu na klube, ktory ti to zdiagnostikuju)

PS: na diag. si mala ist pred kupou auta aj ked sa javi vsetko OK mohla si predist prípadným problémom a nadávaniu. ale verím, že je to len prkotina a auto bude služiť

cayman
Auto: E34 540i 6q

Pondelok, 20. Októbra 2014, 08:59

Tato mierka je najvacsia kravina, mne to leze na nervy. Obcas ukazuje ako chce a ten refreshovaci interval ma dost dlhy takjze aj ked teraz hned nalejes pol litra tak na mierke sa ti to ukaze az po nejakom case, takze to ti je na nic. Ak ti pise teraz, ze mas doliat liter, dolial by som ako kompre hovori max pol litra, viac nie. Taktiez si skus pozret, ci nemas pod autom flaky od oleja a niekde netece.
E34 540i 6q - LSD 2,93 25%, BC-racing, 4pot E32 750iL brakes, AMA exhaust w/ X-pipe, front strutbar, M5 sway bars, styling 21, Michelin PS4, full M-tech
E46 330ti 5q - swap M54B30, ECUGarage, LSD 3,46 25%, BC-racing, polyurethane bushings, 330i brakes, Hawk HP+ pads, HEL Performance BL, Schmiedmann headers, K&N intake, front/rear strutbar, X-brace, BBS-CH 007, Westlake 235 square setup, Sparco EVO2+, AnimalRacing consoles, stripped interior, oil cooler

daily MB GLB 2021

E90 330i EX

Lucka
Autor témy

Pondelok, 20. Októbra 2014, 13:40

Je to ročník 09/2007. Jazdene je od 04/2008, lebo bolo vystavene v showroome dovtedy. Výkon má 95kw.
Olejove fľaky som pod autom nevidela ani raz a to uz chvilu sledujem, kedze presne toto mi to uz raz robilo, ze hladina oleja sa stale menila bez toho ze by sa dolieval alebo vypustal olej, ale vtedy to asi po tyzdni prešlo. A vtedy mi nesvietila ani kontrolka motora...
Vážne netuším čo tomu môže byť. Uvidím... Snad nič hrozné :-)

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 20. Októbra 2014, 14:01

takze n43 to teda neni, to co som pisal o tych veciah okolo priamovstreku neplatia. jednoznacne treba zbehnut zdiagnostikovat tu zavadu motora (suvis to asi spolu amt nebude ale aj moze) nebal by som sa s tym ist do servisu po svojich, je mozne ze po dalsom nastartovani ti tu kontrolku nevyhodi.. moze to byt hocico a tu by sa len triafalo ak niesu dalsie ine priznaky tazko ti niekto poradi

Lucka
Autor témy

Pondelok, 20. Októbra 2014, 14:19

Ved jasné :-) hlavne som.potrebovala vediet ci s tym mozem ist ak mi svieti ta kontrolka motora. Keby nahodou sčervena tak to odstavim, ale to sa snad nestane.
Len ja ako baba sa do tychto veci moc nevyznam. Preto som sa radšej spytala tu na fóre. Ja som rada ze zvladnem natankovat, doliat olej pripadne vodu do ostrekovačov a ked tak ziarovku vymenit v pripade nudze :-D ale to je asi tak všetko :-D

Lucka
Autor témy

Pondelok, 20. Októbra 2014, 20:43

nakoniec tá kontrolka motora hlásila nejaký problém s valvetroic-om. Nemám poňatia čo to je, ževraj nejaký elektromotorček či čo to. každopádne...Bude sa musieť vymeniť inak tá kontrolka svietiť neprestane.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 21. Októbra 2014, 00:16

Treba to pozriet poriadne,lebo na tychto motoroch tie valvetronici az tak casto neodchadzaju...tieto motory trpia skorej na rozvodove retaze ak je to N42/46
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

martin1235

Sobota, 13. Decembra 2014, 12:30

vyriesila si to nejak? Mam presne take iste auto ako ty a tento problem som mal tiez resp. mavam ho obcasne doteraz. Tak ako pisali chalani, dolej pol litra oleja a malo by to byt v poriadku.

Co sa tyka elektromotorceka - mne to menili tiez, ale to z toho dovodu, ze mi praskla nejaka hadicka a vytiekla tam nejaka sracka co znefunkcnila ten elektromotor. Skoda, ze mne chalan co to daval na diagnostiku nekukol aj pod kapotu, mozno by sme ten elektromotorcek zachranili. Takto sa cakalo az kym to fakt blblo a potom sa kukol pod kapotu a zistil, ze dovod preco to dava chybu valvetronic, bola prasknuta hadicka a znefunkcneny elektromotorcek.

Moja rada - diagnostika je fajn vec, ale netreba sa spoliehat len na chybove hlasky. Totiz chybova hlaska moze vzniknut aj z ineho dovodu ako je samotny diel.

Lucka
Autor témy

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 01:39

martin1235 napísal:
vyriesila si to nejak? Mam presne take iste auto ako ty a tento problem som mal tiez resp. mavam ho obcasne doteraz. Tak ako pisali chalani, dolej pol litra oleja a malo by to byt v poriadku.

Co sa tyka elektromotorceka - mne to menili tiez, ale to z toho dovodu, ze mi praskla nejaka hadicka a vytiekla tam nejaka sracka co znefunkcnila ten elektromotor. Skoda, ze mne chalan co to daval na diagnostiku nekukol aj pod kapotu, mozno by sme ten elektromotorcek zachranili. Takto sa cakalo az kym to fakt blblo a potom sa kukol pod kapotu a zistil, ze dovod preco to dava chybu valvetronic, bola prasknuta hadicka a znefunkcneny elektromotorcek.

Moja rada - diagnostika je fajn vec, ale netreba sa spoliehat len na chybove hlasky. Totiz chybova hlaska moze vzniknut aj z ineho dovodu ako je samotny diel.

áno, vyriešilo sa to. vymenili mi ten senzor hladiny oleja, olej aj filter a odvtedy to mám v pohode. A s tým valvetronocom mi tiež niečo robili, ale menený nie je, len tam niečo opravovali.
auto šlape ako hodinky. už si na ňom len zvykám na jazdenie v zime. Zatial v poho, len dúfam že nenasneží :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní