... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

technak
Autor témy
Kraj: Žilinský

Throttle valve actuator

Utorok, 16. Septembra 2014, 12:35

Ahojte,

Na diagnostike mám stále chybu:
43E2 DDE: Throttle valve actuator, activation.

Môžete mi prosím potvrdiť či sa jedná o diel číslo 3 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40

Dúfam, že to bude stačiť nejako vyčistiť ... 400USD je tam cena :-( Auto ide celkom v pohode, keby som ho nedal na diagnostiku ani neviem že je niekde problém.

Vďaka,
MK

Užívateľov profilový obrázok
lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Re: Throttle valve actuator

Streda, 17. Septembra 2014, 06:45

Je to diel c.3 ;)
Throttle actuator chybu (ale niesom si isty ci presne tu "activation") mi vyhodilo, ked som cistil EGR (je napojene hned vedla), neviem ci sa vyskytla ked som ho odpojil alebo kedy, pravdou je, ze potom som cez diagnostiku chybu vymazal a uz nikdy sa neopakovala. Ked som cistil EGR, cistil som aj throttle actuator ale nebol skoro vobec zaneseny, takisto sa to vnutro pohybovalo v pohode. Co som ale pozeral este vtedy, throttle actuator zvykne skratovat, z nejakeho dovodu sa do neho dostane olej a cela elektronika sa znici, vtedy nepomoze nic len ho vymenit...Skus to rozobrat a pozriet na neho, ak bude v tej uzavretej casti kde je motorcek a elektronika vytekat olej, tak asi len vymenit ;)

technak
Autor témy
Kraj: Žilinský

Streda, 17. Septembra 2014, 16:31

Vďaka za odpoveď skúsim to dať pozrieť môjmu mechanikovi. Čo vlastne spôsobí nefunkčnosť tej klapky ? Mne sa zdá, že auto jazdí v poriadku.

Vďaka,
MK

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Septembra 2014, 15:30

technak napísal:
Vďaka za odpoveď skúsim to dať pozrieť môjmu mechanikovi. Čo vlastne spôsobí nefunkčnosť tej klapky ? Mne sa zdá, že auto jazdí v poriadku.

Vďaka,
MK

ta klapka je tam na to, aby motoru pri vypinani odrezala vzduch a ten sa vypol kultivovane, alebo ako to nazvat...na nic ine to nema vplyv ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných