Pondelok, 4. Augusta 2014, 18:33
Auto v pohodě,olej nežere a jede normálně.Min.sobotu jedu na dovolenou a po cca 240km a dálnici,konec omezení,já to sešlápl a auto vytočilo na 2,5tis,normálně "táhlo"a pak jak když někdo chytne za prdel a 2tis.otáček a auto nejelo.Měl jsem problém udržet rychlost a max 2tis. to točilo.Po 1Oti km zas ok.Celej týden jsem jezdil po okrskách kolem chaty(cca 100-200 km a nic.)No a dnes,když se vracíme domů,tak na dálnici zase,auto spadlo z otáček a jak kdyby to nemělo turbo.Pak dobrý,pak zase.Když jedu pijánko,tak nic,ale jak jsem měl podřadit a sešlápnout podlahu,cítil jsem,že to není ono a že mi dal někdo do kufru bagr.I když šli při akceleraci ot.nahoru,cítil jsem,že to není ono a že se tomu moc nechce.
Tak jsem to napíchl a bmwscanner našel chyby
4191(16785) Air charge pressure controller
4521(17697) Air charge control
Mám možnost demontovat aktuátor a nechat opravit.Co jsem se díval,tak když ho sundám,tak to nerozeštěluju,protože se to vytáhne jen z osy(třeba u E91 se sundá přímo ze štel.tyčky a proto se musí asi zase nastavit).Nebo jak ho jednou sundám,musím nechat nastavit?
Chci ho sundat,abych se podíval sám na konektor,tak nevím,jestli o nerozhodím tím.Raději bych sundal aktuátor a dal ho opravit,než tahal ven celé turbo :-/ otázkou je,jestli to pak bude chodit jak má.
Děkuji za jakoukoliv radu.Jen se bojím turba,s tím elekt.ovládáním je to porod.