Zdravím, keďže v rodine máme už jedno BMW - X5 E70 v motorizácii 3.0D (150 kW - Belgicko), tak som sa rozhodol aj pre seba poriadiť niečo výkonné, pohodlné a zároveň spolahlivé. Vždy som pozeral po E90, ale mal som podmienky iDrive + 6 valec diesel sedan. Následne som sedel v niekoľkých E90 a zdalo sa mi to auto dosť malé, či už na moju výšku alebo celkové interiérové rozmery (Teraz mam Sorento, krasnych 260 000 km v automate). A navyše, kombinácia iDrive + 3.0 je šialene drahá kombinácia. Takže som sa po dlhom váhaní rozhodol pre E60 v motorizácii 525D / 530D. Moje otázky teda spejú na Vás profesionálov

:
- vídávám kopec E60, niektorým však veľmi slabo svietia DRL a svietia xenonami a iní svietia normálne s angel eyes (ako my na E70). Ako to je? Každé jedno E60 má DRL angel eyes alebo je to len funkcia "parkovačiek"

?
- sú nejaké vady, na ktoré si dávať vyložene obrovský pozor pri daných motorizáciách? Niečo, čo je častá porucha?
- je nejaký ročník, kedy boli nejaké vady priamo od výroby a BMW to riešilo zvolávacou akciou?
- má niekto skúsenosť s 525d / 530d ale bez xDrivu? Ako to je cez zimu?
Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa