... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Autor témy
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Samovoľné otváranie kufrového okna - 320d

Utorok, 6. Mája 2014, 21:13

Ahojte,
mám 320d poFL a pred nejakým časom sa mi začal samovoľne otvárať odskok na kufrovom okne (touring). Či je naštartované, alebo stojím vedľa auta s vypnutým motorom, zrazu len počujem náhodne jedno až 4-5 otvorení krátko po sebe, akoby skratoval zámok.

Často sa to deje po tom ako auto zmokne, ale niekedy aj keď už dlhšie nepršalo (auto mám v krytej garáži na noc). U Hyriho sme kontrolovali kábel k zámku (tlačítko pod zadným stieračom), bol seknutý, tak ho zaizoloval, nachvíľu to akoby prestalo a o týždeň to začalo zas.

Niekedy odídem od auta, zamknem a pár sekúnd na to počujem, ako otvorilo kufor.
Kľúčom to skôr nebude, lebo to robí aj keď je v zapaľovaní a naštartovaný motor....

Ide ma poraziť #-o Tušíte niekto, čo by to mohlo ešte byť?

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: Samovoľné otváranie kufrového okna - 320d

Utorok, 6. Mája 2014, 22:56

husací krk vo dverách? :wink:

chefino
Autor témy

Utorok, 6. Mája 2014, 23:04

Ak myslíš ten gumený krk čo vedie káble, tak sme ho mali celý obnažený a jeden kábel seknutý sme opravovali. Ostatné sme dôkladne prezreli ale vyzerajú OK. Kontrolovali sme tie káble od krku až po vypínač, všetko bolo rozobraté :(

Ešte ma napadá, že na grundmodule hlásila diagnostika, že vidí nepretržite stlačený kufrový vypínač, bola tam aj kopa chýb zapísana z tohoto. Po fixnutí kábla chvíľu to tlačítko fungovalo a teraz funguje tak striedavo-oblačno :-k

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 7. Mája 2014, 07:22

mohlo ti odist aj samotne tlacidlo

chefino
Autor témy

Streda, 7. Mája 2014, 08:11

Tlačidlo sme priamo merali (odpojili a dali na meračku) a hralo ako hodinky... Ale možno má tiež divné obdobia. Kto by sa mi na to vedel pozrieť? Hyri je teraz dosť busy..

Juraj7945
Auto: BMW e39 525dA
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Mája 2014, 08:46

ja som mal to iste na e46 predFL a mne to robil ten plochac nalepeny priamo na zadnom okne,btw cez ten ide prud do otvarania okna.Ide to po celom obvode skla na lavej (vodicovej) strane,treba poriadne pozriet ci neni zvlneny alebo seknuty kus,mne tam zatekalo trosicku a problem bol na svete.
vyriesil som to tenuckou vrstvou priesvitneho tmelu cez ten pruzok a odvtedy pokoj ci prsi alebo nie.
dufam ze ti to pomoze

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Nedeľa, 18. Mája 2014, 08:06

Juraj7945 napísal:
ja som mal to iste na e46 predFL a mne to robil ten plochac nalepeny priamo na zadnom okne,btw cez ten ide prud do otvarania okna.Ide to po celom obvode skla na lavej (vodicovej) strane,treba poriadne pozriet ci neni zvlneny alebo seknuty kus,mne tam zatekalo trosicku a problem bol na svete.
vyriesil som to tenuckou vrstvou priesvitneho tmelu cez ten pruzok a odvtedy pokoj ci prsi alebo nie.
dufam ze ti to pomoze

presne tak, ja som mal podobnu chybu, presne v prechode z kablov do toho tenkeho pasika co ide do spinaca to bolo zaoxidovane...

Mio 46

Štvrtok, 22. Mája 2014, 17:47

To isté bolo chyba aj u mňa. Vyhodil, prepajkoval. Šlape už 5 rokov.
BMW klúče. Oprava,výroba nové aj vyfrézovanie. Kódovanie imobilizéru.Píšte PM.
Pozri Služby, zdielaná obchodná sekcia.
http://www.bmwklub.sk/sluzby/vyroba-bmw-klucov-t78865.html

chefino
Autor témy

Štvrtok, 22. Mája 2014, 22:33

Neviem, či myslíme na rovnaké miesto teraz... ja som pred dvoma týždňami cca pomixloval s tým husím krkom (vpravo hore ak stojím za autom a pozerám na otvorené kufrové okno) a odvtedy je kľud... len nikdy neviem, kedy to zasa začne robiť paseku..

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Nedeľa, 25. Mája 2014, 20:49

chefino napísal:
Neviem, či myslíme na rovnaké miesto teraz... ja som pred dvoma týždňami cca pomixloval s tým husím krkom (vpravo hore ak stojím za autom a pozerám na otvorené kufrové okno) a odvtedy je kľud... len nikdy neviem, kedy to zasa začne robiť paseku..

nie vobec som nemyslel prechodku zo strechy do kufrovych dveri, ale na kufrovom okne je prechodka z normalnych kablov do toho pasika co je na okne... lepsie popozeraj, je to pod tym plastom na vrchu okna.

Sony_X
Auto: BMW 320d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 1. Júla 2014, 21:37

Zdravim...sorry ze skáčem do tejto témy ale nenašiel som podobný problem na fore a mozno je to banalny problem tak nechcem zaklada temu :-)

Potreboval by som poradit s kufrovymi dverami na E46 sedan.

Zle sa zatvaraju resp. zatvorim ich uz iba silnejsim buchnutim. Ked jemne pustim kufor dole, tak sa zamok nezaklapne a tym padom ani dvere nazvru.
Zamok je OK pretoze ked s tym "drbnem" tak sa zavru /aj naprazdno ho spina/.
Vsimol som si, ze medzera medzi lavym svetlom a kufrom je vacsia ako napravo. To by mohol byt problem preco sa nezaklapne zamok o "kolik"?!
Je mozne to nejakym spôsobom nastavit na závese kufrovych dveri?co nato potrebujem?

Diky za vsetky rady
BMW 320d, 110Kw, strieborný šíp :-)

chefino
Autor témy

Streda, 2. Júla 2014, 07:28

Zámok (poloha) sa dá doštelovať, spravia v každom bežnom servise.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných