... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

unreal3
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

E39 528i - PROSIM O RADU

Nedeľa, 4. Mája 2014, 00:09

Zdravím Vás. Chcel by som sa Vás opýtať na názor ohladom tohto bmw a motoru 528i. (http://bmw-rad-5.autobazar.eu/528i-id3175498.html) Sú to dobré motory alebo nespoľahlivé? Čo poviete na ten model čo som dal link?
btw dnes som sa trepčil z bb do ds na obhliadku tohto auta http://bmw-rad-5.autobazar.eu/530-d-at-id3979998.html a s hrdosťou Vám môžem povedať, že je to hnoj prvej triedy :) fotky nesúhlasia so skutočným stavom a dokonca tam musí mať niečo s motorom pretože to má horší výkon ako fabia 1.2.

Za odpovede dakujem

msakac33

Re: E39 528i - PROSIM O RADU

Nedeľa, 4. Mája 2014, 11:48

co sa cudujes za tie prachy [-( ak chces poriadnu E39 tak rataj cenu od 5 000 hore :-s

Pežot

Nedeľa, 4. Mája 2014, 12:04

msakac33 napísal:
co sa cudujes za tie prachy [-( ak chces poriadnu E39 tak rataj cenu od 5 000 hore :-s

Toľko za E39 nikto nedá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

msakac33

Nedeľa, 4. Mája 2014, 13:27

Pežot napísal:
Toľko za E39 nikto nedá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak nech si kupuju za tolko jednotkove octavie 1.9tdi, ocniky 2002-3 s el. oknami vpredu a svihadlami vzadu :mrgreen:

hessy

Nedeľa, 4. Mája 2014, 15:34

Ten co chce poriadnu e39 ver ze da aj viac. Len to by sme nemohli byt na bmwklube ze.

Pežot

Nedeľa, 4. Mája 2014, 15:35

Skôr by som povedal, že na Slovensku :bmwball:

hessy

Nedeľa, 4. Mája 2014, 15:39

No to je druha vec :mrgreen: =D>

unreal3
Autor témy

Nedeľa, 4. Mája 2014, 18:40

Chlapi dakujem Vám za odpovede ale nezodpovedali ste mi na otázku :D ..
čo poviete na tento model a celkovo na motory 528i http://bmw-rad-5.autobazar.eu/528i-id3175498.html
vopred dakujem

Pežot

Nedeľa, 4. Mája 2014, 18:49

Motory su to spolahlive. Bal by som sa toho ako bola spravena ta GO a ci je dost oleja a vody a kolko ich to zerie. Ci klepe alebo neklepe po nakladacke. A nemal by vibrovat. Vyfuk nesmie byt cierny, resp. ak je. Auto z nejakeho dovodu zle spaluje.

unreal3
Autor témy

Nedeľa, 4. Mája 2014, 21:30

Toto je odpoveď hodná pochvaly .... ďakujem pôjdem ho pozrieť vo štvrtok tak dám vedieť ako to vyzerá.
Už som mal predtým 530i benzín plyn e39 r.v. 2002 v maximálnej výbave a bol som s tým veľmi spokojný, takže sa rád opäť vrátim k tejto značky. Ďakujem ešte raz za radu

Pežot

Nedeľa, 4. Mája 2014, 21:34

Ale tiez to viem len preto, lebo moj motor trpi presne tymto :D

Klasicky problem bude urcite zatecena servo hadica. A skus ci nebucha klimakompresor po zapnuti. Je to otravne a coskoro Ta pocka vymena aj tohto kusku. Odporucam posledovat aj teplotu motora. A skontroluj si, ci v motore nieje stopa po vode. Uschnute vodne kvapky.

unreal3
Autor témy

Nedeľa, 4. Mája 2014, 23:29

Vidno, že máš rád svoje auto a že sa vyznáš :) mal by som si to všetko pospisovať :D
Ešte raz vrelá vďaka.
Ináč našiel som ešte jeden pekný kúsok je síce v čechách ale to by mi nerobilo až taký problém len mi to dáko nesedí....čo na to povieš
http://www.tipcar.cz/inzerat/bmw-530d-1 ... 70389.html
nedzá sa mi,že auto v tako dobrom stave by bolo za cca 3 000 euri...čo povieš?

Pežot

Pondelok, 5. Mája 2014, 05:54

3000€ + prihlasenie ... co ja viem :) ja som benzinovy :D

Užívateľov profilový obrázok
Rottwa
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 5. Mája 2014, 07:31

K Pezotu by som dodal este:

- Pozri ci nesvieti kontrolka airbagu, jednoduchy fix ale hlavne ci nevybral diodu s palubovky (musi svietit ked otocis klucik do spinacej polohy).
- Skus poriadne vsetky okna, ci idu nadoraz hore aj dole (nesmu prasknat ani sa zadrhavat). Ak sa este nepokazili, urcite sa kazdu chvilu pokazia. Fix tak na dve hodinky.
- Pozri ci funguje pridavny ventilator (musi sa spustit hned po zapnuti klimatizacie).
- Zapni klimu pobehaj chvilu na nej, potom ju vypni ci v aute citit smrad mokrych handier (klasicka vec, ale ak smrdi, znaci to ze majitel sa az tak velmi o auto nestaral).
- Zdvihni auto na zdvihak a pokyvaj s kolesami, ci nie je citit volu v loziskach (aj krut kolesom). E39 ma hlinikov napravu, prejdi po nejakych kolajniciach a jamach, ci necitis volu na volante (capy, tycky riadenia...). Taktiez by si nemal citit na zadnej naprave, ze ti skace pri prejazde nerovnostou do strany - taxky fix vymenit silenty zadnej napravy, nic prijemne.
- Taktiez pri vypnutom aute potoc volantom, ci nema volat velku volu. Servo tecie casto z hadicky od nadrzky ale moze aj z dola z gufera, skontroluj.
-Pri nastartovanom motore vyber kontrolku oleja, ci sa nezmeni chod motora a nema velky podtlak - mozes skusit aj na viecku od oleja (ak ma velky podtlak, separator oleja je v kybly, lahky fix ale opat vizitka starostlivosti o auto).
- Pri rozjazde nesmie vibrovat ani pedal, ani motor ani auto (hardy spojka, dvojhmotak - velmi nakladne).
- Za tepla musi byt motor tichucky ako sepot kvetin, krasny tichy chod
- Popros majitela nech auto necha cez noc odstat, studene ho nastartuj a pozri dym z vyfuku - modry a stiplavy znamena ze zere olej cez gufera ventilov (mozno aj kruzky) - vhodne na repas motora

Mozno mi este nieco napadne. Popzoeraj si hlavne pribehy ludi co maju E39 tu na fore, vela sa dozvies. Vyhodou je, ze 90% veci ktore sa kazia su jednoduche na opravu a zvladnes ich aj sam, ak si trocha sikovny.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: catchcash a 2 neregistrovaní