Noo :) vsetko to bolo uplne jednoduche, cize:
Po pricestovani na miesto stretnutia, isli sme dvaja na aute, co bol uplny vidiet pri meste Norinberg, som spravil aku taku obhliadku, aj tak som sa asi na nic konretne nezameral, a auto vyzeralo maximalne zachovalo z vnutra aj z vonka a bol som taky nateseny, ze by som si aj tak nic nevsimol. Co bola chyba, lebo mi chybala polovica stitku s cislom VIN, a auto mi nepreslo KO, takze teraz som posielal mail do BMW slovensko a budem cakat na novy. Cena 166 eur.
Po obhliadke sme sa dohodli, ze zaplatim, cenu som este zjednal o 200 eur :) bol to tak mily starsi cca 60 rocny par.
Takze teta pripravila zmluvu, ja som sa tvaril, ze vsetkemu rozumiem, sedeli mena, cisla, datumy. Podpisane :)
Z vysnivaneho auta sme dali dole SPZ, zobrali vsetky papiere z auta (technicky, TUV a pod.) a nasadli do mojeho a vyrazili do Norinbergu. Isli sme hned na obvodny urad, vytlacili sme si listok, a pockali na zavolanie. Abmeldunk, cize odhlasenie bola zalezitost asi na 10 min. Po odhlaseni, som predlozil moje doklady, OP, na dodatocne prihlasenie a potrebu ziadosti na vystavenie prevoznych SPZ s poistenim. Pracovnicka uradu mi dala nejaky papier, s ktorym som prebehol cez cestu do budovy oproti, kde mi na pockanie vystavili docasne 5 dnove SPZ s poistenim.
Cena 95 eur. Z hotovymi SPZ sme sa vratili naspet na urad, kde som im predlozil doklad o vystaveni SPZ, teta to nahodila vsetko do systemu, dal som par podpisov, vyplnil este nejake udaje o mne a o vozidle, a tym to skoncilo :)
Cize nic komplikovane, zlozite, ich system je maximalne jednoduchy :) kamarat vedel jazyk lepsie ako ja, co bola malicka vyhoda, ale myslim, ze zo zakladnymi poznatkami a maximalne jednoduchou nemcinou by sa to podarilo aj aj delfinovy

naozaj jednoduche
Ked sme sa vratili, nahodil som SPZ na auto, zobral vsetky papiere, ktore som vybavil, podakoval a odysiel.
Teraz ma cakaju byrokraticke procesy na SVK, uz sa tesim..