... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Ra.M.oN
Autor témy
Auto: BMW E46 330D
Kraj: Žilinský

E46 - Kontrolka obloženia brzd

Sobota, 8. Marca 2014, 18:53

Zdravim vas chlapi,

Chcel by som sa spytat, mam taky problem. Od kupy auta mi svieti na palubovke kontrolka oblozenia brzd, ale platnicky aj kotuce su fajn (platnicky boli nedavno menene). Ked som menil kolesa na zimu tak som si vsimol ze na zadnom pravom kolese je preseknuty drotik, predpokladal som ze to svieti pre to (neviem ci je este niekde inde snimac platniciek ako na zadnom pravom). Tak som droty spojil ale kontrolka aj tak nezhasla, nebol som si isty ci som ich spojil dobre kedze oba boli rovnake ciernej farby tak som skusil aj naopak ale kontrolka aj tak nezhasla. Teraz otazka, je to tym ze sa musi chyba hlasenia nejak na diagnostike vymazat (pride mi to nelogicke ze by pri kazdom meneni platniciek alebo brzd trebalo chodit na diagnostiku), alebo moze byt chyba niekde inde, aj ked je tam fakt ze ten kablik bol ozaj preseknuty? Moze to mat spojitost s tym ze mi nefunguje tempomat (zapne sa ale nechyti rychlost)? Ako vravim skusal som vseliako spajat ale nepomohlo.

Vdaka za rady.

PetoK

Re: E46 - Kontrolka obloženia brzd

Sobota, 8. Marca 2014, 19:06

Ako sa da prepojit naopak kablik?

A skontroluj senzor opotrebenia,je aj na LP kolese.

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Sobota, 8. Marca 2014, 19:13

vies o tom ze ta kontrolka zhasne len vtedy ak mas kluc v 2hej polohe ked ti svieti na budikoch baterka pricom pockas tak 2 minuty bez nastartovaneho motora ze?

Ra.M.oN
Autor témy

Sobota, 8. Marca 2014, 19:14

Je to totiz jeden hrubsi kabel (buzirka) v ktorom su dva uplne rovnake tensie kabliky. No a kedze je to cele prestrihnute tak mozu byt spojene dvoma spobobmi, takze neviem kedy je to spojene spravne. Predne brzdy mam celkovo nove v podstate. Ako ten senzor vyzera? Ci mas na mysli to iste co je aj vzadu prestrihnute?

PetoK napísal:
Ako sa da prepojit naopak kablik?

A skontroluj senzor opotrebenia,je aj na LP kolese.

Ra.M.oN
Autor témy

Sobota, 8. Marca 2014, 19:16

Tak o tom som teda nevedel, takze vravis ze netreba ziadnu diagnostiku a mala by zhasnut sama ked pockam na 2hej polohe 2 minuty ano? Skusim, dik.

ice.blade napísal:
vies o tom ze ta kontrolka zhasne len vtedy ak mas kluc v 2hej polohe ked ti svieti na budikoch baterka pricom pockas tak 2 minuty bez nastartovaneho motora ze?

scenario
Auto: e46
Kraj: Nitriansky

Sobota, 8. Marca 2014, 19:58

Nevies nahodou, ci boli spolu s platnickami menene aj senzory opotrebovania ? Ak nie, tak to moze byt pricina. Senzory sa musia menit spolu s brzdovymi platnickami.

Ra.M.oN
Autor témy

Sobota, 8. Marca 2014, 20:15

Bol som v tom, ze ten senzor je nejak zabudovany v tej platnicke, ze tam proste nastane nejaky kontakt ked uz je platnicka opotrebovana a vyhodi na palubovke chybu. Ci nie je to tak? To fakt neviem.Ani vobec neviem kde ten senzor moze inde byt.

scenario napísal:
Nevies nahodou, ci boli spolu s platnickami menene aj senzory opotrebovania ? Ak nie, tak to moze byt pricina. Senzory sa musia menit spolu s brzdovymi platnickami.

Ra.M.oN
Autor témy

Sobota, 8. Marca 2014, 20:36

Tak uz v tom mam jasnejsie. Nevsimol som si toto vlakno bmw3-e46/e46-kontrolka-opotrebenia-brzdovych-platniciek-t7328-15.html ,

Myslel som ze senzory su zabudovane v platnickach. Kedze auto si celkom kontrolujem, tak spojim/zoskratujem drot v mieste kde bol prestrihnuty a mam pokoj. Nemusim davat 20€ za dva senzory kedze neviem ci su vobec dobre.

Dik za rady.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných